Skip to content

Meet M’Isha

Yoga Constanta

Ochiul critic îl avem cu toții, nu e greu să despici firu’-n patru și să cauți defecte. Oricine poate face asta, mai ales când nu are altceva mai bun de făcut. Așa că am lansat M’Isha, locul din care luăm de la oameni calitățile, părțile bune și “rețeta succesului” și lăsăm părțile nasoale criticilor să le digere ei liniștiți.

Table of Contents

Meet M’Isha

M’Isha este un proiect de suflet, un fel de comunitate virtuală a oamenilor pe care îi admir sau de la care am ceva de învățat. Oameni pe care i-am cunoscut mai demult sau de curând, dar care au înțeles să își urmeze chemarea, visul. Fac un fel de influensăreală, practic. Dar moca.

Mulți dintre cei despre care citești pe M’Isha au renunțat la jobul călduț la stat sau în vreo multinațională și au riscat tot ce aveau: resurse financiare, siguranța “cărții de muncă”, iluzia echilibrului statutului de angajat. Au plătit fiecare cu nopți nedormite, frici, timp petrecut depate de familie, planuri de marketing în loc de mic dejun, alergătura nebună a antreprenorului. Și niciunul dintre ei nu s-ar mai întoarce în lanțurile din care a plecat.

De ce să citești despre alți oameni?

În primul rând, pentru că oricât de evoluat ai fi, tot îți place să știi ce a făcut X-ulescu. E ok, e în firea omului. În al doilea rând, pentru că M’Isha a pornit de la ideea de a fi o platformă gratuită de educație antreprenorială, dar la un nivel mai subtil.

Încă de când suntem copii, principalul mod de a interacționa cu lumea este prin modelling, prin mimetism. Din acest motiv și semănăm cu mama/tata sau cu cine ne-a crescut. Când “ne facem mari” nu se schimbă nimic. Devenim asemenea celor cu care ne petrecem timpul. Ai o gașcă de oameni critici, de angajați frustrați sau antreprenori care au renunțat la primul eșesc, vei deveni limitat, asemenea lor. Dacă te înconjori de oameni puternici, răbdători, chiar încăpățânați în a reuși, e imposibil să nu înveți ceva de la ei. Și dacă nu poți să-ți schimbi gașca, măcar citești aici despre ea.

Se spune în yoga și în alte practici spirituale să “cauți compania sfinților” (da, știu, nicunul dintre antreprenori nu e vreun sfânt). În viața cotidiană, asta se traduce prin alegerea companiei oamenilor mai buni decât tine, de la care ai ceva de învățat. Evident, vor avea și minusuri în egală măsură, însă ia doar ce îți trebuie, ce îți face bine. Și dacă te simți inferior că sunt mai buni și trăiești complexul de cel mai prost din curtea școlii, revino-ți! Când ești cel mai deștept dintr-o cameră, înseamnă că e momentul să schimbi camera.

Numitorul comun

Când scriu despre oameni, nu mă interesează neapărat ce fac ei profesional și cum au reușit să răzbată. Fiecare își știe limitele și prețul pe care e dispus să îl plătească.

Mă interesează care a fost trigger-ul, ce îi “mână în luptă”, în ce cred ei, ce valori au, care este cel mai important lucru din viața lor. Aproape toți oamenii M’Isha de până acum au ancora acasă. Familia este motorul fiecărui om care a ales autenticitatea în locul conformismului.

Îți mai povestesc despre ei în curând. Până atunci, poți să îi cunoști aici: https://www.facebook.com/constantaautentica

Merge și un like la pagină dacă nu ai făcut-o deja. 

Namaste!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *