Skip to content

Binele și răul există. Faza pe vaccin

binele si raul

Până ajungem noi luminați și liniștiți în cap, povestea asta cu binele și răul și dualitatea este cât se poate de actuală. Evident că ne dorim să luăm lucrurile așa cum sunt, să trasncedem dualitatea, dar până atunci… suntem martori la “luptă”.

Asistăm în această perioadă la o luptă continuă, vaccinați și nevaccinați, covidați și necovidați, testați și netestați, fiecare dintre tabere mai vocală și mai atotștiutoare decât cealaltă. Ori dacă asta este extensia energiei colective la exterior, îți dai seama în interiorul tău ce război se duce… 

Binele și răul, sub forma adevărului absolut

Fiecare are teoria lui cu privire la povestea cu vaccinul. Că deja nu mai este vorba despre virus, ci despre vaccin, dacă ne uităm atent 🙂 Există oameni în jurul fiecăruia care au o părere. Fermă. Sub forma adevărului absolut. Și fiecare este ferm convins că părerea lui e cea mai bună și cine crede/face altceva e un dobitoc ignorant care o să moară (de vaccin sau de nevaccin). 

Cumva, înțeleg ambele tabere. Promotorii vocali ai vaccinării sunt foștii mei clienți 🙂 Ușor de manipulat pe nevoi de bază și pe amenințarea cu sănătatea/viața/familia/bunăstarea materială. Deci acolo nici o noutate, sunt clienții perfecți pentru oricine vrea să facă mulți bani pe ego de bază.

Antivacciniștii vocali sunt actualii mei “colegi” de breaslă. Aici e mai nasoală situația, pentru că ego-ul devine mai pervers și mai subtil, dar și mai puternic. La ei funcționează orice vine pe trendul anti-sistem. Nu pentru că sistemul e prost, ci pentru că asta îi face să se simtă mai speciali, “oile negre” care caută atenție și o și primesc. De obicei în social media, că acolo e cu block și nu riscă agresiuni fizice 🙂  

În ambele tabere, însă, răul a învins.

Cel mai mare semn al înțelepciunii e să știi că nu știi nimic. Iar atunci când devii conștient de lucrul ăsta, ții gura închisă și lași pe fiecare să își vadă de treabă și să își poarte propriile lupte. Indiferent de opiniile tale.

Prevestitorii apocalipsei

Am mai dat exemplul ăsta la studio. Sunt oameni care prevestesc apocalipsa și oameni care prevestesc mântuirea. Dacă devii înconjurat de primii, o să îți facă și ție viața un iad. O să se plângă, o să îți dea sfaturi de ce să faci, ce să nu faci, o să dea vina pe ceilalți (semeni sau sistem), o să îți frece direcția până când nici tu nu o să mai știi ce cauți în viața ta.

Dacă ai doar astfel de apocaliptici pe lângă tine, izolarea chiar a devenit cea mai bună soluție. Eu, de fiecare dată când intru într-o conversație, fizică sau online despre cât de nasol este/o să fie, în care se caută probleme pentru orice soluție, mă retrag (mai mult sau mai puțin elegant) și mă bag înapoi sub piatra mea unde e bine și constructiv. Binele și răul nu pot exista în aceeași încăpere, grup sau cerc de oameni.

Pe de altă parte, dacă ai în preajma ta măcar UN om cu un tipar mental constructiv, care îți vorbește de creștere, de soluții, care vede binele potențial în orice situație de rahat, ține omul ăla pe lângă tine. Dacă tot a început să se facă separarea între oameni, măcar să fie una cât de cât echitabilă: cu oameni constructivi și oameni distructivi. Cei din urmă se vor anula reciproc, iar primii vor crește împreună.   

Există câte o lecție în fiecare om

Da, știu, sună cinic ce am spus până acum. Dar cred sincer că este singura șansă de salvare a omenirii. Până să ajungem noi să facem saltul, până să ajungem să schimbăm lumea, până să transcedem dualitatea, este super important să avem grijă la asocieri.

Ego-ul va spune să ne asociem cu cei care ne împărtășesc convingerile, că așa ne validăm tiparul mental. De fapt, așa funcționează și algoritmul Facebook, dacă ne uităm atent 🙂 Doar că validarea propriilor convingeri nu ne va face niciodată să ne dezvoltăm, ci doar să ne scăldăm în ceea ce credem că știm deja. Binele și răul sunt, de fapt, o alegere a percepției. 

Fiecare om pe care îl întâlnim vine cu o lecție. Fie de așa da, fie de așa nu. Dar fiecare este, în esență, o oglindă a ceea ce e ești sau a ceea ce ai putea să devii în anumite circumstanțe. 

Îndepărtarea de Dumnezeu

Am aflat că Dumnezeu a devenit mai user friendly și că poți comunica elegant cu El pe Pay Pal 🙂 Dar nu despre e vorba.

Să crezi că nu o să mori când ți-e scris dacă te vaccinezi sau nu, despre asta e vorba. Să uiți că totuși nu ești de capul tău sau că planul divin este întru tocmai respectat, despre asta e vorba. Să crezi că dacă te vaccinezi sau nu, dacă iei virusul sau nu, o să trăiești alte experiențe decât cele care ți-au fost scrise oricum. Deci, poți să faci ce vrei, nu e ca și când s-ar întâmpla diferit față de ce ți-a fost scris oricum. 

Lui Dumnezeu nu îi plac oamenii cu gura mare. Și nici cei aroganți. Și nu cred că apreciază nici cei care duc luptele altora doar pentru că e mai simplu să nu se uite la ei în suflet.

Mi-a zis mie asta. Într-un reply la Pay Pal, desigur  😁

Ai grijă de tine și de oamenii buni din jurul tău. De cei care te fac mai bun, mai blând, mai cald și mai calm. Și vom fi bine ❤

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *