Pregătind seminarul de sâmbătă despre energia feminină, am ajuns să (re)analizez conceptul numit “divinul feminin”. Am crescut cu impresia că divinitatea are cumva gen masculin, iar noi femeile suntem oarecum impure și plătim pentru păcatul dorinței cunoașterii. Culmea e că nu e departe de adevăr în viața socială 😅
Divinul feminin nu poate fi anulat decât de Distructivul feminin
Ambele energii, masculină și feminină sunt sacre. Pentru că e nevoie și de Yin și de Yang pentru a fi complet, iar acestea există simultan în fiecare dintre noi. Doar că, vorbind de energii foarte puternice, din păcate, atunci când sunt dezechilibrate, se transformă în distructiv feminin și distructiv masculin.
De fapt, este o chestiune arhetipală. Dacă privim spre Shiva și Shakti, înțelegem majoritatea relațiilor noastre. Shiva este putere, este conștiință în stare pură, dar totodată o forță distructivă. Shakti, în reîncarnările ei, și-a croit întotdeauna drumul către Shiva, a dansat spre el, până când fie s-a îmblânzit, fie a încercat să îl omoare sub reîncarnarea lui Kali. Poți să faci singur(ă) paralela cu relațiile tale.
Nu vreau să fiu spoiler, dar Shiva nu a putut fi învins niciodată 🙂 Ca să știi
Lumea fizică de astăzi este guvernată de energiile distructive
Nu sunt pesimistă, doar observ cum majoritatea oamenilor nu-și onorează sufletul și nu trăiesc în ceea ce se numește energie divină. Cum femeile se îndoiesc de feminitatea lor și apelează la o mie de trucuri pentru a părea mai flower power, iar asta nu le face decât mai masculine. Cum bărbaților le lipsește puterea interioară și nevoia reală de a tinde spre mai mult și de a proteja vulnerabilitatea feminină. Și evident, asta nu îi face mai masculini.
Schimbarea polarităților feminin/masculin a devenit atât de evidentă în ultimii zeci de ani, încât întâlnim foarte des cupluri care au înțeles totul pe dos 🙂 Ceea ce nu ar fi o problemă, dacă în fiecare dintre ei nu ar exista dorul, nevoia de a se reintoarce spre divinul feminin și divinul masculin, iar asta va provoca suferință și așteptări nerealiste în cuplu.
Fiecare va atrage energia care să îl completeze. Degeaba ai hotărât tu deodată să fii femeie vulnerabilă, dacă el nu știe ce să facă cu puterea masculină. La fel cum degeaba ai hotărât brusc să fii Shiva, când până acum i-ai cedat toată puterea ta.
Una dintre energii va fi dominantă
Și este firesc să fie așa. Indiferent de bullshitul de corectitudine politică legate de sex (scuzaț, gen), energia dominantă firească la femei este cea feminină. Orice inversare a rolurilor ascunde o traumă, o rană încă deschisă, mai degrabă, decât o karmă veche.
Nu, nu îți alegi ce gen vrei să ai, așa cum se forțează anii ăștia. Nu îți alegi, pentru că a ales Dumnezeu în locul tău. Nu contează ce vrei tu. Contează ce vrea El. Onorează-l!
Yin-ul sacru și divin este plin de compasiune, cooperare, grijă față de ceilalți, conectare, intimitate, vulnerabilitate, empatie, emoții, pasiune, abundență, pace și iubire. Atunci când intervine forța distructivă, apare codependența, disperarea, apatia, renunțarea, lipsa de putere și încredere.
Yang-ul divin înseamnă manifestare, acțiune, protecție, putere, acumulare, auto-control, responsabilitate, leadership, siguranță și curiozitate. Când apare latura distructivă, apar violența, agresiunea, rănirea divinului feminin, narcisismul, exploatarea, lipsurile și lăcomia.
Divinul feminin prosperă atunci când iubește
Iar divinul masculin prosperă atunci când își găsește curajul și motivația de a lupta. Nu e niciodată invers 🙂
Femininul devine distructiv când simte că obiectul iubirii a dispărut și odată cu asta trebuie să devină activ, în regăsirea lui. Iar masculinul devine distructiv când devine pasiv, când nu își mai găsește curajul de a acționa.
Înțelegerea energiilor arhetipale și faptul că structura mentală este distorsionată de credințe, dogme și convingeri sociale, te va ajuta enorm să îți regăsești energia divină.
Povestim mai multe la seminarul de sâmbătă de la Hotel Scandinavia ❤
Namaste!
Table of Contents
Realitatea relativă
De fiecare dată când viața mă forțează să îmi scot nasul și fizicul din “bula” mea de oameni, realitatea mă lovește în toate plexurile nervoase
Aroganță sau încredere?
Este o linie foarte fină între aroganță și încredere în sine. Bine, fină pentru cei care își dau șansa să observe mediul și să se
Ahimsa – Să nu faci rău
Mi-am adus aminte că la începutul drumul meu de predare, indiferent că era vreo școală de yoga sau sesiuni regular, dădeam teme săptămânale pentru acasă.