Skip to content

Energia feminină este liniște

Energia feminina

Se tot vorbește în jurul meu despre energia feminină de ceva ani. Și a durat destul de mult până să înțeleg că energia Yin este foaaarte prost înțeleasă. Lumea crede că femeile au devenit yang doar pentru că au trecut la acțiune, iar despre bărbați se crede că au devenit feminini, doar pentru că nu-s în stare să suporte istericale așa-zis feminine. Adevărul este, însă, că energia feminină înseamnă liniște și decență, interiorizare și integritate. Iar masculinul nu înseamnă neapărat opusul acestora.

Energia feminină este în fiecare dintre noi

Nu are nici o legătură cu genul sau cu manifestarea sexualității. Pentru un om echilibrat și frumos dezvoltat, energia masculină și energia feminină coexistă și fac cu schimbul în manifestare, în funcție de circumstanțe. Masculinul se activează când e momentul de acțiune, iar femininul se activează când e momentul de introspecție. De aceea oamenii pe care îi vedem că înțeleg și “citesc” foarte bine alți oameni sunt într-o armonizare a celor două contrarii.

Este la fel de adevărat că vedem femininul din ce în ce mai puțin în femei. Dar din punct de vedere subtil, aceasta este doar o rătăcire, o depărtare de la esență. Femeile au devenit stridente, vulgare, foarte vocale și opulente. Ori în toate aceste atribute nu este nimic Yin. Și nici Yang. Este doar o chestiune de decență și demnitate, nu de energie. 

Apropo, ai obsevat că oamenii care s-au îndepărtat foarte mult de esență și decență stau cu “energia” în gură toată ziua? 🙂 Ba chiar ar putea să îți dea lecții (și o și fac, pentru că le permiți) despre cum să îți menții vibe-ul nu știu cum? 

Yin-ul este calea spre evoluție

Atunci când înțelegem și acceptăm Yin-ul așa cum este, această stare ne va duce spre evoluție negreșit. Pentru că Yin înseamnă intuiție, înseamnă emoție și descoperirea celor mai profunde adâncimi ale ființei. Yin-ul este structura pe care se construiește Yang-ul, este esența în cea mai complexă exprimare a sa. 

Vedem acest lucru în orice și, mai ales, în oricine. Din punct de vedere fizic, Yin-ul guvernează sistemul osos, articulațiile și țesutul conjunctiv. Majoritatea organelor interne sunt yang, la fel și sistemul muscular. Într-o logica simplă, observăm că energia feminină este fundația, structura, iar cea masculină este cea de acțiune. Știi că se spune că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică. Eu cred că stă o femeie care știe să tacă, dar asta e altă discuție 😅

A onora feminitatea nu presupune chestii siropoase sau indecente

Am mai auzit teoria asta cu rochițe, fundițe și unicorni bronzați pe care să îi afișezi pentru a le arăta oamenilor cât ești de femeie. Cu cât insiști mai mult pe manifestarea în exterior a feminității, cu atât vei deveni mai masculină. Și invers. 

O femeie care acționează dintr-un spațiu al feminității autentice și sănătoase va fi genul de femeie care se ferește să iasă în față, se ferește de lumina reflectoarelor și evită discuțiile lungi și inutile. Evident că dacă situația o cere, va face ce e de făcut, dar pentru o perioadă limitată de timp. Ea se simte mult mai bine în umbră, în descoperirea de sine și, ideal, ca susținere pentru masculinul autentic.

Iar în ceea ce privește masculinul autentic, îmi pare rău să te anunț, dar nu e ca în filme și basme. Un bărbat echilibrat în masculinitatea lui nu va fi “țiplă”, coborât din filme sau reviste. Pentru că pe el nu îl interesează să fie așa, nu dă doi bani pe validarea socială. Un masculin autentic va fi un bărbat care este concentrat pe a construi, pe a manifesta energia lui uriașă în ceva mai mare decât el, în folosul oamenilor. Nu este un bărbat strident, foarte reactiv sau vorbăreț. Este omul faptelor.

Cele două aspecte sunt valabile dacă ții neapărat să bagi între linii energiile pe bază de gen. În realitate, cu suficient de multă muncă, cu toții dispunem, în egală măsură de ambele calități energetice. 

Munca interioară

Când spui muncă, te gândești aproape automat la un soi de obligație de prestări servicii, iar asta poate să creeze rezistență. Dar munca asta interioară despre care vorbesc este o lucrare de o viață. Nu e nevoie să te grăbești să o termini repde, că oricum ai puține șanse. Și cel mai ușor, munca interioară se face când ai lângă tine pe cineva care să te ajute să o faci. 

Ai nevoie să ai lângă tine un om sau niște oameni care să înțeleagă procesele prin care vei trece, care să fi fost deja în papucii tăi și știu fazele prin care treci pentru că deja le-au trăit pe propria piele.   

Atunci când cauți acea scânteie energetică în tine care să îți arate drumul și să îți lumineze calea, este recomandat să o faci în liniște. De fapt, în linișite se face căutarea autentică. Nu este nevoie (și nici indicat) ca toată lumea să îți afle zbaterile, frustrările, lupta care se dă în tine. Acestea sunt informații pe care le poți împărtăși doar cu cei foarte apropiați de suflet și care înțeleg ceea ce le spui. În caz contrar, vei pierde energie, în loc să o câștigi și să o canalizezi spre ceva ce chiar contează.

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *