Skip to content

Oile negre, oile albe și câinii de pază

oile negre
  1. Într-un organism atât de primitiv și de evoluat, în același timp, precum rasa umană, am ajuns într-un punct în care facem parte cu toți din aceeași fermă. Cineva, de acolo “de sus” ne-a împărțit în oi albe și conformiste, oi negre și rebele și câini de pază, în special pentru cele din urmă.

Oile albe sunt mai multe, behăie mai tare și, drept urmare, cred că beneficiază de grația ciobanului. Oile negre vor să le “trezească” pe cele albe, pentru că știu că sfârșitul le va fi același. Mai sunt și câinii, care pentru o scărpinare după ureche și un os de oaie, au grijă ca nicio ovină să nu părăsească turma. Ce nu iau toate animalele în calcul este că toate vor ajunge la abator, iar atunci nici câinii nu vor mai avea vreo utilitate.

Oile negre nu pot conviețui cu cele albe

Nu se pot împerechea, nu pot trăi în același țarc, nu se vor putea integra niciodată în turmă. Pentru că se vede că sunt diferite de la o poștă, iar diferențele sperie. Este frica de necunoscut care pune stăpânire pe orice individ care a făcut eforturi toată viața pentru a se adapta traiului în țarc. Plus că oile negre au înscrisă cumva în ADN fuga și teama de a se pierde în turmă. Tocmai din acest motiv, când încerci să împerechezi o oaie neagră cu una albă, cea dintâi va alege să plece, în cele din urmă.  

Suntem Unul. Dar nu la fel

Unul dintre principiile spiritualității, indiferent de curent, este conceptul de oneness, de unitate, de apartenență la același organism, prin urmare necesitatea de conlucrare și cooperare.

Un alt principiu – mai aplicat și mai des întâlnit – este cel al dualității. Bine vs. Rău, Rai vs. Iad, Corect vs. Fals, Pozitiv vs. Negativ. Fără nuanțe, fără loc de negocieri.

Zbaterea lumii moderne se dă cumva între aceste două lumi. Hatereală dusă la extrem sau fugă, că-i mai sanatoasă și ce ne place nouă cel mai mult: judecată, că acolo suntem campioni. Anularea contrariilor nu te face un om mai bun. Tendința de a te alătura unei mișcări sau unei grupări care îți împărtășește punctul de vedere este la fel de naturală. Avem nevoie de apartenență, așa că ne agățăm de cei asemenea nouă.

Este ceea ce se întâmplă acum în lume cu privire la normele Covid, proteste, restricții, vaccinare etc. Se adună împreună oameni cu perspective asemănătoare. Ceea ce nu e greșit. Doar că oamenii ăia nu sunt oile negre. Nu sunt cei care vor schimba paradigma și vor lumina mințile întunecate ale turmei. Adevăratele oi negre sunt solitare. Dacă vezi vreodată o turma de oi negre, să știi că sunt albe, dar vopsite bine.

În ciuda a ceea ce pare, cele două principii, chiar dacă din lumi diferite, pot coexista. Poți să te învârți încă în țarcul dualității și să accepți și “răul’ ca fiind parte din viață. Doar nu mai încerca să amesteci lumile. Nu le mai explica celor din altă turmă cum ciobanul tău e mai friendly – aplică asta și cu privire la vaccin, la dietă, religie, relații, you name it.

Am mai scris aici despre acest fenomen.

Gândește-te că suntem celule ale aceluiași organism și fiecare avem rolul de a-l ține în viață. Tu, celulă specific pulmonară, nu poți să îmi faci treaba mie, celulă specifică musculară. Și nu, rolul meu nu e mai important ca al tău și nici invers.

Până și celulele canceroase au o treabă bine definită și e normal să existe printre noi. Doar să nu le lași să preia controlul.

 

 

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *