Skip to content

Zece – Lansare de carte

Zece

Am tot amânat să scriu despre lansarea de carte, căci mi-e aproape de imposibil să vorbesc prea mult despre mine și ce fac eu când nu predau. Dar… ca să nu mă mai certe lumea că nu mă promovez, here it is 🙂 Pe 10 noiembrie, la ora 17, la Restaurant Pizzico voi lansa ZECE, prima carte publicată sub semnătura subsemnatei.

Mai mult de atât despre ce o să se întâmple pe 10, nici măcar eu nu știu. Nu am mai fost la o lansare de carte de ani buni și oricum nu sunt din filmul acela cu oameni care se văd importanți sau scriitori eminenți. Deci, din punctul meu de vedere, văd evenimentul ca pe o adunare a unor oameni frumoși, un pretext de a mai vorbi despre orice altceva decât discuții sterile și de a ne aduna împreună. 

Zece etape

Mă tot întreabă lumea despre ce este vorba în carte și mi-e destul de greu să răspund fără să mă citez. Este un fel de ghid de supraviețuire, de înțelegere a etapelor prin care trece fiecare pe acest drum al dezvoltării. Zece este obiectivul intermediar, să îi spunem… O stare de conștiință din care, odată intrat, nu mai vrei – și nici nu mai poți – să ieși. Nu este destinația finală, iluminarea, realizarea, sau cum vrei să îi spui, ci antecamera lor. 

Nu am scris o carte în care am descoperit eu apa caldă sau codul de acces spre o viață fără nori pe cer. Nu cred că cineva sănătos la cap ar putea să susțină asta. Au descoperit-o și alții înainte, unii au vorbit despre asta, alții nu. Dar cine a avut urechi să audă și minte să înțeleagă, a băgat la cap. Zece este o carte despre fiecare dintre noi, un fel de Seinfeld spiritual 😅 Despre tot și despre nimic, în același timp. Depinde în care etapă a vieții tale te afli. 

Cele zece etape nu vin cu tips and tricks, cred că fiecare este dator să își găsească instrumentele și direcția către care vrea să meargă. Nu ar fi corect să spun că în faza asta, trebuie să faci asta. Dacă nu te duce capul ce ai de făcut, vei repeta aceeași situație de viață până când vei învăța. Nu vreau să îi răpesc nimănui “spasmele” înțelegerii lecțiilor.

În schimb, atunci când apare îndoiala sau suspiciunea că ai luat-o razna și nu înțelegi ce se întâmplă cu tine, Zece este cartea care te va liniști. Nu neapărat să îți valideze “normalitatea”, știm cu toții că e relativă, dar să înțelegi de ce se întâmplă, că nu ești singur în povestea asta și să știi și la ce să te aștepți pe mai departe. E ca o oglindă succintă și extrem de fidelă a celor mai ascunse sertare ale minții tale.

Educația reală

Dacă ar trebui să definesc scopul pentru care predau de atâția ani yoga, pentru care fac seminarii și workshopuri de conștientizare sau pentru care Zece a apărut acum, acela este educația. O educație spirituală de care majoritatea oamenilor nu au avut parte la timpul potrivit încât să poată face alegeri conștiente și să aibă o viață armonioasă. Pentru că am fost învățați de mici să scoatem spiritul din materie – ceea ce e imposibil – am ajus într-un blocaj, într-un punct mort în care nimic nu se mișcă așa cum ne-am dori. Deci, scopul este de a reeduca oamenii, de a le prezenta și altă perspectivă, un univers mental mai puțin limitat și limitativ. 

Mi-a spus cineva că Zece este o culegere de probleme 😅 Ceea ce pentru mine înseamnă că este educație basic, o fundație stabilă și simplistă, care poate genera mai departe starea de… Zece. Cartea, ca și cursurile și tot ceea ce mai predau, nu sunt chestiuni teoretice sau filosofice. It takes one to know one, cum se spune 🙂 Deci, am fost acolo unde te vei regăsi în carte. Am fost și în negare, și în orbire, în somatizare și în îndoială. Dar am ieșit, așa cum și tu și oricine altcineva o poate face. Vin de acolo de unde ești tu acum și ți-am explicat în carte așa cum aș fi vrut ca cineva să îmi explice mie în acele momente. 

Deci, te aștept cu drag pe 10 noiembrie, la lansarea de carte 🤍 Poți accesa aici detaliile evenimentului. Cartea o vei găsi și pe blog în curând, în cazul în care vrei să mai trezești cu forța pe cineva 🙂 

Ne vedem în Zece!

Namaste! 

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *