Da, știu. Pare un truism. Normal că este afectată energia vitală când ai datorii. Dar e mai mult de atât. Există un mecanism întreg în spatele datoriilor. Și poate dacă îl înțelegi, vei fi ceva mai precaut atunci când te arunci într-o activitate pe care nu știi sigur că poți să o susții.
Totul este un schimb de energie
Generația noastră a crescut cu credința că banii sunt răi, cumva diabolici. Sau că banii nu contează. Dar ai crescut și ai văzut și tu că nici nu-s așa răi și da, contează. Dacă nu te duci în pădure să te hrănești cu prana sau cu roadele pământului, cât timp stai în urban, contează.
Din punct de vedere subtil, banii sunt un rezultat al propriului nivel de energie vitală și mai ales al calității ei. Cu cât nivelul tău energetic este mai crescut (calitativ și cantitativ), cu atât vei obține banii mai ușor. Cu cât te încăpățânezi să rămâi într-un tipar de victimă sau de mama răniților, cu atât vor veni mai greu. E ca o recompensă pentru efortul de dezvoltare, dacă vrei.
Banii sunt energie. Timpul este energie. Cuvintele sunt energie. TOTUL este energie, într-un echilibru perfect în Univers. Și atunci de ce ție ți se întamplă numai nasoale de zici că nu ai avut noroc în viață? Pentru că primești exact cât valorezi.
De ce datoriile te trag in jos
Pentru că pentru acea sumă pe care tu nu ai plătit-o ai primit ceva la schimb. Iar asta se contorizează. Rămâne un fel de dezechilibru în Univers și nici nu ar fi corect ca altcineva să plătească pentru tine, așa că vei plăti singur la un moment dat. De obicei, mult mai mult. Chiar prin feluri la care nici nu te gândești că ar avea o legătură: o avarie la mașină, aerul condiționat, analize, impozite, amenzi, you name it.
Plus că, la rândul lor, cei cu datorii la tine, vor “uita” să le plătească. Și uite așa te trezești într-un cerc vicios pe care dacă nu îl conștientizezi, îl vei trage după tine toată viața.
Împrietenește-te cu tine și evaluează-ți corect nivelul de energie vitală
Orice om sănătos la minte și la suflet, atunci când se lovește de dificultăți se întreabă “ce lecție e nevoie să învăț” sau “ce acțiuni m-au adus în punctul ăsta”. Dacă vei continua să te plângi că viața e nedreaptă și lumea e rea, vei avea în continuare parte de nedreptate și răutate.
Cel mai bine, te uiți în oglindă și te analizezi serios. Fără vrăjeală. Fără să mai trișezi. Fără să te mai minți frumos. Și pornești de acolo de unde ești cu propria îmbunătățire și dezvoltare. Și vei vedea cum lucrurile încep să ți se așeze. Pe măsură ce crești, pe atât îți va crește și valoarea, iar lumea va sesiza asta, mai mult sau mai puțin conștient. Deocamdată, mediocritatea nu se plătește foarte bine…
Disciplina financiară
Se spune că un om valorează cât cuvântul său… Dacă o privești energetic, vei deveni disciplinat foarte repede. Pentru că e mai ieftin să plătești 200 de lei pe un serviciu, chiar dacă mai ai doar 300 până la salariu. În caz că “uiți” de datorie, acel serviciu va deveni foarte scump și nu ți-l vei putea permite. În plus, banii sunt făcuți să circule. Este nevoie să le dai drumul pentru a se întoarce la tine.
Poți privi relația cu bunurile materiale dintr-o perspectivă spirituală: fiecare dintre noi am venit deja dotați cu ceea ce ne trebuie pentru viață. Energia vitală este deja optimizată. Avem deja tot ce ne trebuie, iar pandemia ne-a arătat asta. Doar mintea este cea care visează la mai mult, care hrănește iluzia materialului, care face din bani un scop în viață. Pentru că mintea este cea care a înțeles greșit conceptul de abundență.
Poți urmări aici o discuție interesantă despre perspectiva spirituală a banilor.
Tot ceea ce primim este un dar. De care avem grijă o anumită perioadă, după care îl dăm mai departe. Căci dar din dar se face Rai.
Table of Contents
Potențialul uman și corpul somatic
Una dintre cele mai vandabile expresii din industria new age este nelimitarea potențialului uman. Am văzut această expresie dusă la extrem de nenumărate ori, în
Karma succesului
Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde
Cine îți e dușmanul invizibil?
Din toate întrebările esențiale și existențiale pe care ți le-ai pus vreodată, ți-a trecut prin cap să identifici dușmanul invizibil din viața ta? Presupunând că