Să predau yoga în Constanța a fost și este în continuare o mare provocare. Oamenii sunt destul de diferiți aici, probabil și ca urmare a unui stil de viață ceva mai dezorganizat, și ca urmare a multiculturalismului, nu pot fi încadrați într-un tipar predictibil. Nici comportamental, nici spiritual. Tocmai asta o face o provocare and i love it!
Table of Contents
Ce nu ți-a spus nimeni despre yoga
Ce este bine să știi de la bun început, este că yoga NU este pentru toată lumea. Sigur că se spune asta, toate studiourile vor volum de clienți, e un business până la urmă. Plus că intervine și un acces de ego atunci când faci ceva super-nișat, așa că vrei cât mai mult, indiferent de calitate. Dar, cum spuneam, yoga nu este pentru toată lumea.
Yoga este o stare de spirit, o atitudine față de viață și lume. Doar cei cu o predispoziție spre căutare lăuntrică sau cei care s-au dat de curând cu capul de pragul de jos au trecut pragul studioului și au rămas fideli practicii. Cei care și-au dorit cu adevărat evoluția și au înțeles că schimbarea vine întotdeauna din interior. A mers și pentru restul, dar cu efecte temporare, până când d-au lovit din nou de mundan și și-au dat seama că recompensele sunt mai rapide acolo. Dispar la fel de repede, dar cine stă să se gândească atât în viitor.
Ce fel de yoga să practici
Pe scurt, ce vrei tu. Din punctul meu de vedere, yoga înseamnă mai mult meditație și interiorizare, nu neapărat partea fizică. Dar având în vedere gradul de sedentarism și afecțiuni posturale și pshihosomatice, practica fizică este mai mult decât binevenită pentru omul de rând.
Indiferent de tipul de yoga practicat, acesta este o extensie a profesorului/instructorului pe care îl ai în față. Da, rezonezi cu X sau cu Y pentru că sunteți la fel. Dacă te enervează X sau Y, este din același motiv. Este bine să îți analizezi suficient de real starea de spirit atunci când te întâlnești cu instructorul. Nu trebuie să fiți buddies sau să comunicați la cine știe ce nivel, este nevoie doar să te simți calm și liniștit atunci când îl/o ai în preajmă.
Rămâi cu băgare de seamă și discernământ!
Ah! Să nu uit! Tip pentru începători: dacă instructorul pare pogorât de pe un norișor suflat de unicorni pe tărâmul magic, fugi! Chestiile astea nu sunt niciodată reale și ascund lucruri mult mai periculoase decât crezi. Instructorul este om și se comportă ca atare, cu bune și rele, fără să încerce să bage propriul bullshit sub preș.
Namaste!
Yoga și relațiile sociale – #NormalizeYoga
Se spune că practica yoga influențează decisiv relațiile sociale și familiale. Bine, nu doar se spune, practica o confirmă. Relațiile cu cei din jur fie
Practica yoga aduce acceptare? – #NormalizeYoga
Continuăm campania #NormalizeYoga, adicătălea yoga pentru oameni normali, care se luptă zilnic cu interiorul, exteriorul, demonii vizibili și invizibili, cu sau fără nume. În toată
Somnul rațiunii – “A zis la televizor”
Goya spunea că somnul rațiunii naște monști. Mi se pare o frază completă, care nu mai are nevoie de artificii sau parafrazări. O văd atât