Skip to content

Am fost în yoga retreat în munții Orăștiei

yoga retreat

Ceea ce îți doresc și ție, măcar o dată în viață. Și dacă se poate un yoga retreat mai lung, de vreo 21 de zile, să te curețe bine, cu atât mai mult.

Bine… vorba vine am fost, l-am organizat :)) Dar a fost cel mai ușor eveniment de genul ăsta ever. Pentru energia de acolo face treaba în locul tău. Doar să nu opui rezistență.

Un yoga retreat cât jumătate de an de practică

Pentru cei care au venit cu inima deschisă și cu mintea de discipol la pachet, zilele au trecut ca orele. S-a comprimat timpul într-un fel nebănuit, s-au anulat toate angoasele și somatizările, au intrat în flux și i-am întors cu greu acasă. 

Evident că nu e toată lumea la fel. Cei care s-au opus vibe-ului, au trecut ceva mai greu peste opinii, păreri, atotcunoștințe și, evident că a început suferința. Dar e firesc să  se întâmple asta. Cam ăsta este drumul la orice fel de tabără de auto-cunoaștere, indiferent că-i spui retreat sau altcumva. Dacă e mai ușor, a fost vrăjeală. 

Poți citi aici ce presupune un retreat de yoga: Retreaturile de yoga – între vacanță și asceză (yogasat.ro) 

Într-un plan subtil, e tare greu de descris în cuvinte ce s-a întâmplat acolo. Ba chiar dacă le-aș găsi, nu cred că e cazul să le citești. Energia locului pentru omul care vine cu inima curată și bună se simte, nu se povestește. Pentru că nu sunt cuvinte pentru asta.

Pensiunea Dacica, un loc al regăsirii

Am rezervat pe neve toată pensiunea. Habar nu aveam la ce să mă aștept, dar simțeam că e bine. Și a fost. Sublim. Cele mai mișto gazde pe care le-am avut, nu le simți, nu le auzi, sentiment de solitudine, dar cu convingerea că cineva chiar are grijă de tine. Ah, și cu o răbdare de chinezi bătrâni la cerințe… de oraș, să le spunem 🙂 Deci super gazde, super amabilitate, sper să nu avem niciunul poza la intrarea în sat :))

kundalini yoga

Pădurea va arăta întotdeauna ceea ce ești

Marea te mai ia cu valuri, cu vrăjeală, cu flux, reflux, muntele e stabilitate. Natura este adevăr. Ori, atunci când intri în adevăr, nu prea mai ai cum s-o dai de gard. Vei fi nevoit să îți înfrunți toți demonii pe care îi hrăneau frumos și parfumat cu apă sărată. După 6 zile în pădure, cu practică de yoga și energia puternică a locului, nu mai ai loc de întors. Fie ești ceea ce ești, fie cedezi. 

Până la urmă, nici nu ai nevoie de cine stie ce yoga retreat. Practica ajută, da, dar o săptămână în pădure, liniște, fără semnal la telefon e terapie de sine stătătoare. Pentru cei mai puternici, desigur. 

Partea nespusă a retreaturilor One Yoga

Cei care au mai fost cu mine în retreaturi de yoga, știu că par blânduță, control freak și maleabilă, în același timp. Nu sunt nimic din cele de mai sus :)) Doar le dau oamenilor spațiu să fie așa cum simt, să se deschidă fiecare în ritmul lui. 

Și ca în orice comunitate, retreaturile One Yoga de până acum au adunat TOATE categoriile de oameni. Sociale, spirituale, comportamentale etc. Și abia ăla e testul. Desigur că în pădure, cu oameni “iluminați” și asemănători ție e super fain de trăit. Dar ce faci în aceeași pădure cu oamenii de care în mod normal te ferești? 🙂 Oameni pe care îi consideri inferiori ție sau incorecți, că mânăncă brânză și smântână și tu te hrănești cu prana? Sau oameni pe care îi consideri superiori și te simți indaptat și nesigur?

Nu toți trec testul ăsta. Majoritatea da, dar nu 100%. Și abia atunci începe munca interioară. În retreat sau după. Dacă ești un om sănătos la cap, vei căuta să te imbunătățești, să îți dai seama de propria iluzie a toleranței și să redevii ceea ce ești, chiar dacă nu îți place. Să le dai spațiu celor din jurul tău să fie așa cum sunt, să facă așa cum simt. Să pună smântâna aia odioasă în ciorbă dacă vor. Pentru că pentru ei (sau oricine altcineva), opinia ta despre viața altora este irelevantă. 

mihaela dragomir

Mai urmează un retreat cu yoga and cooking în curând, însă va fi destul de restrâns. Să vezi atunci show cu ciorba și cantitatea de pătrunjel :)) 

Următorul retreat mare va avea loc tot la Dacica, în iarna lui 2022, însă va fi mai degrabă un grup de lucru, cu practică intensă.

Dar rămâi prin zonă și o să afli curând 🙂 Până atunci, înapoi la studio și pe Plaja Neversea la Sunrise Yoga 

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *