Skip to content

Ce înseamnă eclipsa de soare?

eclipsa de soare

Pentru noi, “vrăjitoarele”, evenimentele astrale sunt deosebit de importante. Dar ai văzut asta-n filme până acum 😅 Serios acum, pentru toată lumea sunt importante, din trendul cu mercur retrograd. Trebuie să avem pe ce da vina. La fel cum, pentru oamenii axați pe creștere, evenimente precum eclipsa de soare, de lună, luna plină sau luna nouă, sunt momente excelente pentru a susține creșterea.

Când vorbesc de creștere, mă refer la acea interiorizare și decontaminare mentală și spirituală care să te facă să devii mai bunuț și mai performant, în general. Iar atunci când apare câte o eclipsă de soare sau lună, momentul e perfect pentru mai puțină socializare și mai multă muncă orientată spre interior. 

Eclipsa de soare și schimbarea energiei cosmice

Fie că înțelegi sau nu, fie că o crezi sau nu, ceea ce se întâmplă acolo sus te influențează mai mult decât crezi. Și luna plină, care e capabilă să mute oceane, cu atât mai mult procentele de apă din ființa umană, dar și eclipsa de soare, care este, în esență, un eveniment cosmic care apare pe lună nouă. Ca să îți fie mai ușor de mentalizat, privește energia soarelui ca pe principiul Yang și lumina conștientului, iar energia lunii ca pe principiul Yin, asociat cu noaptea, întunericul și subconștientul. Sau dacă vrei, Soarele este exprimarea egotică, iar Luna este emoția și dorința interioară.

Eclipsele de soare sunt, în general, asociate cu o perioadă de metamorfoză profundă și auto-explorare intensă. Atunci când luna reduce total sau parțial din lumina soarelui, evenimentul este un reminder cosmic de a lua o pauză și de te uita în interior. De obicei, energia eclipselor de soare este destul de imprevizibilă, în special în ceea ce privește lecțiile karmice, astfel că și tu vei deveni la fel în această perioadă 🙂 Nu vreau să fac pe mama omida să îți dau previziuni, doar subliniez ideea că e bine să fii ceva mai atent/ă la tiparele mentale și emoționale în această perioadă.  

Tot o țin langa cu eclipsele, căci următoarea eclipsă de soare are loc pe 14 octombrie, adică peste câteva zile. Așa că dacă ți se pare că e ți se pregătește ceva, să știi că nu ți se pare. Tendința perioadei este să se scoată la suprafață emoții puternice, în special în zona afectivă. De obicei chestiuțele ținute sub preș și reprimate. Cu un motiv :))  

Oricum, dacă stăm să o privim din punct de vedere al evenimentelor cosmice, Octombrie e lună full de diverse, de la început până la final. Deci dacă ai tot amânat să îți bagi mințile înapoi în propriul cap și sufletul înapoi unde îi e locul, e cel mai bun moment să începi lucrarea de mentenanță interioară. 

Soare vs Lună

În astrologia vedică, oamenii erau foarte mult interesați de Lună și fazele ei. Pentru că, în general, zona aceasta era predispusă înțelegerii fenomenelor interioare ale ființei. Tot ce ține de emoții, de nevăzut, de necunoscutul propriu, erau domenii de interes major pentru înțelepți. Apoi, s-a dezvoltat astrologia occidentală, care are a principal interes Soarele. Ceea ce nu e rău, dar este incomplet și înclinat spre performanță, egotism și consumerism.   

Dacă mi-ai trecut vreodată pragul, știi că explic principiile masculin și feminin în concordanță cu Soarele și Luna. Ca să înțelegi și focul, dar și întunericul, depotrivă. Să privești Întregul și rolul fiecărei energii în propria ființă. Să înțelegi pe deplin expresia “precum în Cer așa și pe Pământ”. Tu ești pământul și tot ce se întâmplă acolo sus, te va influența indiferent de convingerile tale. Asta e partea foarte faină cu energia, în general: că i se rupe dacă tu crezi în ea sau nu. Ea își face treaba anyhow. 

Sunt multe de povestit, dar la fel cum mi-am luat eu cunoașterea în zona asta, o poți face și tu dacă te interesează câtuși de puțin să înțelegi ce se întâmplă cu tine în raport cu Universul. Oricum vei fi nevoit să o faci, ideea să o faci de bună voie, nu de nevoie 🙂 Iar eclipsa de soare de sâmbătă te ajută enorm în sensul acesta. 

Practica pentru eclipsă

Nu vreau să îți dau un ritual sau o formulă magică pentru această perioadă, căci nu e nevoie de ele. E nevoie doar să fii extrem de sincer/ă cu tine și să te apuci de cea ai amânat până acum. Să te apuci de reconstrucția ta. Să te eliberezi de convingeri inutile și obosite, să mai împrospătezi puțin mentalitatea aceea care nu îți mai servește. Iar pentru asta ai nevoie de liniște, de ceva mai mult timp petrecut în propria-ți companie. Căci dacă ție nu îți place să stai cu tine, de ce crezi că altcuiva i-ar plăcea?

Deci, dacă mă întrebi, e bine să faci cunoștință sau să te reconectezi cu practica de meditație. Meditație pe bune, nu din cele ghidate. Meditație în liniște, fără background, care să îți lase și cele mai perverse gânduri să nu mai stea ascunse și să iasă la lumină. 

Pentru o “mână de ajutor”, duminică ne vedem și la studio la un workshop de meditație și mantre. Dar e cumva un eveniment menit să așeze munca de după eclipsa de soare. Găsești detalii mai multe despre event aici.

Să avem o săptămână cu spor! 🥰

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
eu

Cine sunt eu?

De ceva vreme încoace, o grupare îndoielnică de personaje pseudo-mondene ale orașului, pare că vrea să mă facă vedetă. Eu am avut șansele mele la

Read More »
salvatori

Salvatori de weekend

-“Ce vrei să faci tu când te faci mare?” – “Vreau să salvez lumea” Ai crede că e o discuție între un adult care nu-și

Read More »
respirația

Respirația conștientă

De când fac yoga am tot vorbit despre respirația conștientă. În yoga îi spunem pranayama, care este de obicei tradusă ca exercițiu de respirație. De

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *