Încă ne aflăm în vibe-ul de început al anului și în general, în acea perioadă de promisiuni pe care ni le facem cu “de acum încolo o să…”. Și dacă ne uităm mai bine la acele promisiuni, o să observăm că mai toate au legatură cu energia. Fie cea pierdută, fie cea care simțim în potențial că poate fi mai puternică, dar nu am ajuns încă acolo.
Cu alte cuvinte, există acum în visurile tale conștiente o dorință fie de a duce mai multă energie spre ceva anume – în orice plan al existenței – fie o dorință de a lua energia din ceva anume. Și în toată această luptă internă pe care o ai cu tine atunci când nu reușești să calibrezi energia așa cum ți-ai dori, consumi și mai multă pe frontul interior al conștiinței tale.
Stagnarea omoară energia
Bine, tehnic, nimic nu omoară energia, ci doar o transformă. Dar ai înțeles metafora. Stagnarea, dorința de a nu se schimba nimic, rezistența la evoluție, este moartea. Moartea proiectelor, dispariția luminii tale, începutul sfârșitului. Deci dacă este o primă și majoră cauză a furtului de energie, a faptului că te simți tot timpul obosit/ă și cu ceață mentală, este că te opui schimbării.
Totul se schimbă, totul se transformă. Dacă ar fi să înțelegem măcar un mic ceva de la natură, am observa anotimpurile și felul în care toate au un timp al lor și un termen de valabilitate. Copacii, fructele, animalele, curenții din mare, orice. Ai văzut tu copac care să se lamenteze că el vrea frunze, pom că vrea flori și fructe tot timpul anului, păsări migratoare că au de zburat atâta drum? Înțelepciunea naturii ne spune că totul are un rost, totul are un timp al lui, totul se transformă.
Deci în momentul în care ai decis că tu nu vrei ca lucrurile să se schimbe, că tu deja știi mersul lumii, crezi că știi să definești viața profesională, personală, banii, relațiile, iubirea, binele, răul și orice altceva ți-a mai format păreri de nemodelat, ai ales stagnarea. Iar stagnarea este opusul evoluției, opusul curgerii energiei în modul ei firesc și natural. Iar când decizi să îi spui nu evoluției, îi spui nu spiritului. Este și motivul pentru care distanța dintre religie și spiritualitate devine din ce în ce mai mare. Dogmele presupun stagnare, preconcepție, iar spiritul vrea să înveți, să evoluezi.
Unde ți se duce atenția, ți se duce energia
Un alt mod inconștient de a pierde cu succes energie – adică de a atrage o energie de tot rahatul – este să te implici emoțional în chestiuni negative, chiar toxice. Acea reacție ușor isterică și oripilată la orice dramă, tragedie, accident spre care privești, te va conecta cu câmpul negativ al evenimentului. Cu cât reacția ta emoțională este mai puternică, cu atât magnetul creat între tine și câmpul energetic al provocatorului emoției, va deveni mai puternic.
Se poate aplica în orice context social, de la persoanele alea nesuferite care au reacții isterice în mașină (dă-le jos!), la cele care se ceartă cu trolii pe facebook sau încearcă să își demonstreze buna credință în fața unor bullies nefericiți de profesie. Știu, e greu să îți păstrezi detașarea când vezi “atâta răutate-n lume”. Deci nu te mai uita. Nu mai privi spre răutate. Privește spre aspectele pozitive. Și dacă nu le găsești, privește spre interior. Adânc. Dacă nu le găsești nici acolo, știm deja unde e problema 🙂
Nu mai intra în discuții imbecile de genul “vai, stai să vezi ce i s-a întâmplat lui X sau Y”. Nu mai continua nici o discuție care începe cu vai. Este ca în celebra lecție de pilotaj: dacă nu ții ochii la drum și te concentrezi pe zidul de pe margine, vei sfârși în zid. Este ABC-ul în orice training de raliu și în orice training de creștere a productivității. Ia-ți atenția și energia emoțională de pe chestiuni care te încetinesc sau îți pot aduce sfârșitul. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, acolo vei sfârși.
Creează spațiu
Una din legile universale de bază cu care lucrăm atunci când vrem să setăm intenții de orice fel, este legea vidului. Momentan, ai acolo, în câmpul tău și în viața ta, un spațiu limitat pe care poți să îl încarci cu experiențe și transformări. Gândește-te că ești un hard cu ditai capacitatea de stocare și cu cât vrei lucruri mai mari, cu atât se va umple hard-ul mai repede. Așa că, înainte de a deveni frustrat/ă că nu se întâmplă ce vrei tu, asigură-te că ai creat suficient spațiu.
Poți începe ușor, cu chestiuni minore, cum ar fi șifonierul tău, acolo unde mai este energie stagnantă. Apoi, cu chestiuni mai măricele, cum ar fi relații de orice fel care nu îți mai aduc un plus valoare, oameni cu care te vezi din inerție sau obligație, prietenii care nu aduc nimic fun sau valoros în acest moment în viața ta. Și apoi, treci la lucrurile grele: mentalități care nu îți mai sunt de folos, convingeri care nu ți-au adus în ultimul an nimic bun, credințe care nu au manifestat mare lucru pozitiv în viața ta. Le dai drumul, te scuturi de ele, ca și când ar fi fost un vis.
Ideal e să nu pui nimic în loc, să lași viața să te învețe și energia să se “aleagă” singură. Să nu renunți la limitele tale de acum doar pentru a le înlocui cu altele, eventual ale altcuiva. Să nu te mai programezi într-o autoprofeție pe care o să o numești soartă peste câțiva ani de acum. Doar observă-te fără implicarea emoțională a judecății. Scoate ce e non-valoare și lasă viața să își pună singură TVA-ul 🙂 Ai putea să fii surprins/ă.
M.
Table of Contents
Potențialul uman și corpul somatic
Una dintre cele mai vandabile expresii din industria new age este nelimitarea potențialului uman. Am văzut această expresie dusă la extrem de nenumărate ori, în
Karma succesului
Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde
Cine îți e dușmanul invizibil?
Din toate întrebările esențiale și existențiale pe care ți le-ai pus vreodată, ți-a trecut prin cap să identifici dușmanul invizibil din viața ta? Presupunând că