Întotdeauna am fost fanul oamenilor curajoși, îndrăzneți, care nu se tem de eșec, ci mai degrabă de mediocritate. Îmi plac mult cei care își păstrează vibe-ul curajos și moral și în succes și în eșec. Cred că așa definesc eu echilibrul printre oamenii ancorați în cotidian. Doar că nu toți dintre ei vor avea și succes. Pentru că ceea ce ești devine unitatea de măsură pentru ceea ce ai.
Astfel că oamenii care lucrează cu ei, cu îmbunătățirea lor, care nu cred că le știu pe toate, care și-au format un sistem intern de evoluție și cunoaștere, au mai mult mai multe șanse la succes, decât cei care se pupă singuri în oglindă rostind afirmații toxico-pozitive. Iar aceștia din urmă, au șanse la mai mult succes decât cei cărora le lipsește curajul de a încerca, în general.
Ai ceea ce ești
Ai observat că majoritatea populației vrea să aibă ceva – material, social sau mental – dar fără să facă nimic în sensul acesta? Fie pentru că nu știe ce să facă, fie că nu vrea să sacrifice nimic pentru a obține acel ceva. Se spune că “nu îți dă Dumnezeu mai mult decât poți duce”. Acest lucru este valabil și pe plus și pe minus. Nu îți va da mai mult decât ceea ce ești. Nu poți depăși în material nivelul tău din spiritual, nivelul de conștiință.
Am în jurul meu cunoștințe care au încercat pentru a mia oară un soi de business, de antreprenoriat, cu marketing, agitație și tot ceea ce presupune antreprenoriatul, în general. Și au eșuat cu succes 🙂 Doar că oamenii aceștia sunt la fel cum erau acum 5, 10 sau 15 ani când i-am cunoscut inițial. Nu au investit în ei, nu și-au rupt o oră-două din timpul lor prețios pentru a acumula niște cunoștințe, pentru a își înțelege atât valoarea cât și limitele. Ei nu știu ce sunt, prin urmare nu știu nici ce pot duce.
Materia fără energie nu poate exista. Dacă nu ai învățat deja asta, o poți vedea cu ochiul liber la orice înmormântare. Materia fără energie nu are viață, deci poate fi predată înapoi materialului, pentru că, lipsită de energie, nu mai are nici un fel de utilitate. Cu alte cuvinte, ceea ce ești nu se află în fizic sau în ceea ce deții, ci în nivelul tău de energie, direct proporțional cu nivelul tău de conștiință, mai mult sau mai puțin dezvoltată. Iar din această perspectivă, sunt două tipuri de energie: de acumulare și de dezvoltare.
Aici este o diferență mai subtilă, dar la fel, o vezi în felul în care ții de bani sau de cum arată corpul tău. Acumulare sau dezvoltare. Însă “materia primă”, energia, este aceeași. Este o chesiune de fine-tuning să decizi în ce sens vrei să o folosești.
Ce nu știi
Sunt oameni care cred că le știu pe toate, pe principiul, “las’ că știu eu”. Victimele unei educații toxice de genul “să știi din toate câte puțin”. Adică să fii mediocru și nepregătit în orice domeniu, ca să poți să te bagi în seamă la party-uri cu oricine și să pari deștept în cap. Apoi, sunt oamenii care știu că nu le știu pe toate și că au lacune în anumite arii ale existenței umane. Și apoi, sunt oamenii care sunt conștienți că nici măcar nu știu ce nu știu. Și acolo apare dencența și smerenia.
În funcție de categoria în care te afli, ceea ce ești poate fi supus sau nu modificării și creșterii. În prima categorie, ești condamnat la stagnare dacă nu îți bagi mințile-n cap rapid. În a doua, vei crește până la un anumit nivel, până vei atinge un prag. Iar în a treia, vei crește odată cu energia pe care o lași să curgă prin tine.
Toate cursurile de management, de educație financiară, de marketing, SEO, dilplome de ce ai mai făcut tu acolo ca să fie bine, nu vor schimba ceea ce ești. Doar tu, cu introspecția ta reală și necontaminată de îndoială sau narcisism, poți face asta. Și odată cu această cunoaștere interioară, poate apărea și creșterea. Iar odată cu creșterea conștiinței, va apărea și ceea ce vrei să ai. Pentru că vei știi ce este nevoie să faci.
Nu știu dacă ți-a aprins ceva beculețe interioare textul de mai sus, dar ideea e că ai nevoie să investești în tine. Timp și bani, de cele mai multe ori. Să faci materia să lucreze pentru energie. În loc să stai să pierzi vremea comentând, având păreri și opinii necerute, meditează, citește, creează, călătorește. Când îți omori timpul scrolând degeaba pe Facebook sau Insta, îți tai singur aripile. Când comentezi despre succesul altora, îți comentezi, de fapt, propriile limitări. Află ce ești, cine ești, apoi fă ceva în sensul ăsta.
Se spune că inspirația apare atunci când le arăți altora superputerile lor, nu când le etalezi pe ale tale.
Să avem o săptămână inspirată!
Namaste!
Table of Contents
Potențialul uman și corpul somatic
Una dintre cele mai vandabile expresii din industria new age este nelimitarea potențialului uman. Am văzut această expresie dusă la extrem de nenumărate ori, în
Karma succesului
Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde
Cine îți e dușmanul invizibil?
Din toate întrebările esențiale și existențiale pe care ți le-ai pus vreodată, ți-a trecut prin cap să identifici dușmanul invizibil din viața ta? Presupunând că