Skip to content

Cum să setezi intenția pentru 2025

intenția

Cea mai mare problemă a celor care fac contracte cu sufletul sau cu mintea și le numesc intenții, este că nu sunt absolut convinși că ele pot deveni realitate. Spun asta pentru că intenția, rezoluția, contractul, are întotdeauna un preț. Și este posibil ca atunci când vine nota de plată să te răzgândești cu privire la contract. Doar că l-ai semnat, iar acum trebuie să plătești. 

Și atunci, recomand insistent să îți setezi intenția cu claritate, dintr-un loc de bucurie și liniște care nu depinde de nimeni altcineva în afară de tine. Dar cum un astfel de loc e destul de rar și de greu de găsit, am decis să fac un mic manual de setare a intenției pentru noul an. Chiar dacă o faci cu capul și nu cu inima, măcar să aibă un sens și  te ducă mental și emoțional într-ul loc mai bun la anul pe vremea asta 🖤.

Intenția nu este un contract

În perioada asta, între Solstițiu și anul nou, prind foarte bine rezoluțiie. Ca și când ar fi niște semințe pe care le plantăm acolo în pământul subconștientului și, pe măsură ce ziua se face din ce în ce mai mare, lumina le hrănește, energia perioadei le fertilizează, ele încep să crească din ce în ce mai mari. Răsar la prinmăvară, apoi le culegem roadele la toamnă. Ajută mult să privești ca un horticultor cu privire la intenția ta, ca să poți să înțelegi procesul pe de-a întregul. 

Și mai ajută ca intenția să fie privită ca un obiectiv de atins, o bornă, nu ca o destinație finală. Cu puțin noroc și muncă interioară, la anul pe vremea aceasta, nu vei mai fi același om, nu vei mai avea aceleași idei, aceeași viziune, aceeași abordare asupra vieții. Vei fi devenit mai bun/ă, mai clar/ă în minte și în suflet, vei fi dezvoltat noi abilități emoționale, vei avea mai multă putere și reziliență. Poate realitatea ta imediată se va schimba atât de mult încât intenția ta să nu te mai servească să evoluezi. Deci nu vrei să rămâi “blocat/ă” cu intenția.  

Contractele cu sufletul apar dintr-un loc de suferință. Din acel “never again” spus cu durerea unei pierderi, cu furia unei trădări sau cu dezamăgirea unei iluzii. “Niciodată nu o să mai…” spus din energia suferinței, va fi, cel mai adesea un contract cu sufletul. O reacție a disocierii pe care mintea ta o face pentru că nu poate să îndure suferința. La fel și “Eu întodeauna o să…” spus din același loc, va avea aceleași efecte. Te va lega de o promisiune sfântă pe care ai făcut-o tu cu tine într-un moment nefericit. 

Deci este nevoie ca atunci când îți setezi intenția, să fii bine, împăcat/ă și cu mintea limpede. Să nu vezi totul în alb și negru, ci să înțelegi că gri-urile se vor revela odată cu timpul. Mai ales dacă ești în zona aceasta a practicanților de diverse activități energetice sau spirituale – cu puțin noroc ambele – intențiile și dorințele tale au tendința să se manifeste mult mai repede. Dar să și coste mai mult, căci te afli deja în zona în care ar trebui să fii in stare să plătești karmic atunci când o iei pe arătură. 

Cum să setezi intenția

Hai să o setăm mai organizat anul aceasta 🙂 Ia-ți un pix și mai multe hârtii și apucă-te de treabă. E nevoie să scrii de mână, ca să existe acea conexiune mână/creier și să fie energia ta necontaminată în setarea intențiilor.

  1. Înainte de orice, este bine să îți cunoști valorile. Nu cele pe care crezi tu că le știi, că le-ai repetat ca o moară stricată în mediile sociale, ci cele reale. Oricum, ele au tendința să se schimbe odată cu tine și experiențele de viață. Deci fără bullshit, fără să te mai minți, fără să faci frumos, poți să îți faci testul valorilor. Ai varianta în limba română, oferită de Dacian Pășcuță aici sau varianta originală, a lui Dr. John Demartini aici. Doar trimiți mail și ei îți trimit testul.

2. După ce ai terminat testul și vezi care îți sunt primele 3 valori, începi să scrii câte 10 calități pe care vrei să le dobândești anul viitor pentru a satisface acele valori. Deci 30 de calități cu totul, câte 10 pentru fiecare. Intenția nu este despre ce vrei tu să se întâmple, că nu ești magician. Nu e suficient să zici Abracadabra și să apară duhul care îți împlinește dorințe. E nevoie să devii ceva anume pentru ca acele evenimente să prindă contur. Deci, care sunt calitățile?  

3. După ce te-ai lămurit  și cu calitățile, te apuci să faci o listă de 10 intenții care să satisfacă atât cele 3 valori, cât și cele 30 de calități. Acolo, da, poți scrie ce vrei să se întâmple, cu lux de amănunte. Dacă observi vreo lipsă de congruență cu valorile sau calitățile, refă lista până când devine coerentă. Nu pentru tine, ci pentru logica generală și legile universale.

4. Din cele 10 dorințe, fă un top 3. Apoi, din acel top, alege una. Cea mai importantă pentru tine. Apoi, folosește-o ca pe o mantră. Las-o scrisă peste tot, în așa fel încât să se imprime atât de bine în subconștient încât toate acțiunile tale aparent iconștiente să ducă spre realizarea acestei intenții.

5. Rămâi conștient/ă de faptul că pentru ca intenția să devină ditai rodul pe care îl culegi, este nevoie să devii cel mai bun grădinar. Să o uzi, să o hrănești, să vorbești cu ea. Și mai este nevoie să elimini toate buruienile care au tendința să se formeze în jurul ei și să o sufoce. Regulat. 

6. Rămâi conștient și de faptul că este nevoie să îi faci loc să crească și să se extindă. Dacă nu ai plantat o zambiluță ca intenție, ci ceva mare și puternic, este nevoie ca puterea sî îți extindă rădăcinile. Deci va fi nevoie să îi creezi spațiu. Să te eliberezi de convingeri obosite – chiar dacă ți-au ocupat spațiul minții toată viața, de obiceiuri neprietenoase, de comportamente distructive etc. 

Nimic înălțător nu poate crește într-un sol acid sau toxic. Este incompatibil cu viața. Așa că ține concentrarea pe intenția ta, pe constructiv și creativ, fără să te lași distras/ă de paraziții mentali sau de burieni. Mă refer, desigur, la îndoială, la neîncredere, la furie, gelozie sau frică. Toate acestea sunt incompatibile cu creșterea și vor genera la rândul lor mai multe buruieni, atât. 

Și nu uita că NU intenția este cea care contează. Ci ce alegi să devii în urmărirea ei. Drumul spre iad e pavat cu intenții bune.

Spor la scris! 🙂

Noi ne vedem la studio 🖤

M.

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
karma

Karma succesului

Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *