Skip to content

Dorințe împlinite

dorinte implinite

Există o oarecare aplecare a oamenilor către superstiții și, în general, către povestea asta cu peștișorul de aur sau duhul magic care vine dacă ești norocos și îți îndeplinește trei dorințe. Cele mai vândute cursuri sau cărți vin cu promisiunea de dorințe împlinite, dacă te dai de trei ori peste cap și faci frumos cum spune autorul. Nu o să comentez asupra acestui aspect, dar te întreb dacă ești sigur că vrei să se întâmple ceea ce ți-ai pus în cap 🙂

Dorințe împlinite vs obiective atinse

Ca și câștigul la loto, treaba cu îndeplinirea dorințelor este un fel de pasare a responsabilității pentru ceea ce ai vrea dar nu s-a întâmplat pentru că nu poți să gestionezi încă asta. Vrei să ai puterea de a abuza de o forță divină și eventual să ți se dea mură-n gură ceea ce-ți dorești. Nu spun că nu merge, că nu funcționează până într-un punct practicile de sporire a manifestării, dar cred că ai înțeles deja că totul are un preț. Sau măcar ai luat în calcul…

Înainte să te apuci să îți pui dorințe ca la balamuc, este bine să iei în calcul și ce va trebui să dai la schimb pentru asta. Dacă mergi pe practica de meditație/rugăciune și nu o faci doar atunci când îți arde buza, e ok. Dai la schimb timpul tău pentru niște dorințe împlinite pe care nici măcar nu știai că le ai. Dacă ai senzația că ți se cuvine și că deodată ai devenit mega magician în manifestare, vei vedea în scurt timp că te joci cu ceva mai mare decât tine pe care nu ai învățat să îl controlezi corespunzător.

Să zicem că rogi “peștișorul de aur” să îți dea un job mai bun sau să ai o relație ultrafantastică, fără ca tu să faci eforturi reale în acest sens. Dacă insiști suficient, ți se va da și jobul pe care îl vrei și relația. Doar că înainte de asta va fi nevoie să fi concediat de acolo de unde ești sau tratat abuziv în așa fel încât să ți se pună pata și să pleci singur. Sau te vei trezi că actuala relație se degradează de la o zi la alta, cu spasme și nervi. Pare că se întâmplă fix opusul a ceea ce ți-ai dorit. Eventual te și oprești din practica de manifestare a dorințelor, că în loc să vezi rezultate, e mai rău decât înainte.

Povestea cu dorințele sau sankalpa nu este magie, nu clipește o zână de trei ori și gata, ți s-a îndeplinit. Este, de fapt, o programare a subconștientului, în așa fel încât toate acțiunile și inacțiunile tale să te duce spre acele dorințe împlinite. Deci jobul, partenerul și orice altceva mai pierzi pe drum, sunt prețul pe care a fost nevoie să îl plătești pentru a ajunge acolo unde ți-ai dorit. 

Puterea de manifestare

Am constatat că oamenii au tendința de a își dori tare mult această super-putere. Teoretic, cu suficient de multă practică, făcută corect și eficient, oricine poate dezvolta acest lucru. Și spre bine și spre rău. Energia, în esența ei, este aceeași. Este o materie brută de care se poate folosi oricine, și în scopuri mărețe, și în micisme ale oamenilor. Energia nu alege dacă ești bun sau rău, nu e e judecata de apoi. Alege dacă ești serios și consecvent. 

Mai departe, intervine liberul arbitru și stabilitatea mentală și emoțională. Dacă suspectezi că ești instabil și că nu ai tot timpul control asupra gândurilor și emoțiilor tale, e mai bine să nu te joci cu manifestarea. Pentru că dacă ajungi în faza în care începe să se întâmple tot ceea ce gândești, mă gândesc că e nasol… 🙂 Și pentru tine, dar și pentru cei din jur. 

Gândește-te la electricitate, de exemplu. Există, dar nu o vezi. Dacă își luminează casa și te ajută să îți gătești mâncarea, este energie bună, pozitivă. Dacă o folosești pentru scaunul electric, devine negativă. Este vorba doar despre CINE folosește această putere și cum eventualele dorințe împlinite ar ajuta sau ar face rău celor din jur. 

Ai grijă ce îți dorești...

Ai grijă ce îți dorești, pentru că s-ar putea să se întâmple. Știu că vinde bine povestea asta cu dorințe împlinite și viața așa-zis ideală, dar fix oamenii care cumpără asta sunt victimele sigure ale propriei dezamăgiri. Pentru că ei habar nu au ce nevoi au, cine sunt ei, cu atât mai puțin nu știu ce își doresc și ce să facă mai departe cu dorințele împlinite. Abia când știi despre tine cine ești, știi sigur cum vrei să arate viața ta, pe cine să ai și mai ales pe cine să nu ai în ea, abia atunci te poți gândi să te joci de-a manifestarea. Dar s-ar putea ca atunci să nu mai vrei 🙂

Mai povestim la studio despre asta, să mai lucreze puțin conștiința și vara 💙

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *