Skip to content

Fă Rai din ce ai

practica yoga

Aseară am avut un eveniment minunat, cu yoga la apus de soare și degustare de vin, cu oameni taaare faini și tot ce poți să ceri de la o seară perfectă de vară. Deși sună pompos, eventul a fost unul extrem de simplu, cu oameni frumoși, care au făcut Rai din ce au avut la îndemână – propria energie și bucurie.

Simt nevoia să povestesc despre eveniment, pentru că oamenii au senzația că eu am făcut asta. În schimb, ei au făcut asta. Fiecare dintre cei care au fost acolo au făcut ca seara să fie absolut minunată. Fără ei, nu ar fi fost așa.

Rai din simplitate

Este foarte adevărat că și decorul de la Apus de Soare a ajutat enorm, însă știm cu toții că fără compania potrivită, Rai-ul pe pământ nu poate exista de unul singur. Materia fără spirit nu există. Așa că oamenii care au ajuns acolo au venit cu intenția clară de relaxare, unii cu dor de mine, alții cu dor de yoga sau cu dorința de a socializa cu oameni asemenea lor. Din momentul în care a început ședința de yoga, pe fețele lor am văzut doar zâmbet. Detașare. Relaxare. Fericire.

Nu te gândi că am făcut cine știe ce vrăji – nu fac vrăji în concediu 😅 – pur și simplu apusul de soare de pe lac, cadrul plin de verdeață, lacul, vibe-ul, au adus fericirea. Simplitatea momentului a adus fericirea. Manifestarea firească a Universului – așa cum o face în fiecare zi – a adus satisfacția pe chipul oamenilor de acolo. S-au dus singuri în Rai, pentru că la acest eveniment le-a fost la îndemână.

Ți-am mai tot povestit și dacă nu ești genul care crede ad literam tot ce e scris în scripturi, ci înțelege decodarea, înțelegi deja că Raiul este o stare a conștiinței. Ca și iubirea. Nu sunt un loc propriu-zis sau o persoană anume, ci o stare elevată de conștiință, la care ajungi printr-un cumul de factori sau ca urmare a unei practici spirituale. În cazul de față, recunoștința a creat o gură de Rai.

Ultimele 24 de ore

Dacă ți-aș spune acum că mai ai doar 24 de ore de trăit și te-aș întreba ce vrei să faci cu ele, ce mi-ai răspunde? Majoritatea oamenilor ar spune că ar avea grijă să le spună celor dragi cât de mult îi iubesc. Să le spună cât sunt de recunoscători pentru existența lor și pentru tot ce au făcut pentru ei. Ar avea grijă să compenseze în ziua care le-a mai rămas pentru toate lucrurile minunate rămase nespuse sau nefăcute în timpul unei vieți care părea să nu se termine. 

Majoritatea oamenilor și-ar face Rai din ultimele ore. Și ar face-o cu un maximum de recunoștință, înțelegând importanța acestei stări de conștiință. Da, desigur că e posibil să fie și regrete… dar asta e altă discuție, mai puțin divină 🙂

Cert este că oamenii care trăiesc în Adevăr caută simplitatea. Caută în interior mai degrabă decât în exterior. Dorința profundă, catalizatorul, se află în nevoia viscerală de a exprima iubirea, recunoștința, bucuria față de viață. Nimeni nu ar juca la loto sau s-ar face muci într-un club știind că mai are 24 de ore de trăit. Nu, ar face tot ceea ce a amânat să facă, deși sufletul a cerut asta prin fiecare celulă a lui. 

Fiecare dintre noi vrea mai degrabă să dea, să împărtășească lumii darurile cu care a venit. Fără să aștepte validare sau răspunsuri, ci doar să dea pentru că poate. 

Presupun că e inutil să îți spun că acele 24 de ore pot fi oricând… asta o știi deja. Așa că înainte să îți mai pierzi timpul cu griji, frici, oameni frivoli, superficiali, locuri în care nu îți dorești cu adevărat să fii, adu-ți aminte că ești tot timpul cu un pas mai aproape de Rai. Alege simplitatea, profunzimea, fă ce ai de făcut, spune ce ai de spus, lasă sufletul să te conducă. Pentru că materia fără spirit nu există, remember? 🙂

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *