Skip to content

Yoga la apus de soare❤️

yoga la apus

Există două feluri de oameni care vor să practice yoga în aer liber. Cei matinali și cei nematinali 🙂 Așa că după o vară întreagă de yoga la răsărit, a venit momentul unui eveniment cu yoga la apus de soare. Doar că e cumva păcat să nu te bucuri mai mult de magia momentului de apus la final de vară, așa că ne pregătim de un event minunat de yoga, degustare de vin – după practică, evident – apusul de soare, foc pe malul lacului și compania oamenilor faini ❤️

Yoga la apus și energia serii

Din foaaaarte multe puncte de vedere, yoga la apus este complet diferită decât cea de la răsăritul soarelui. Practica este una de răcorire, de calmare a minții și a sistemului nervos, aproape până la sedare. Vrei ca noaptea să te prindă detașat/ă și relaxat/ă, scopul nu mai este cel de dimineață, de a trezi energia, ci de a elimina surplusul pentru a rămâne doar cu ce îți trebuie pentru introspecție, meditație și pentru odihnă. În general, ședințele de seara de yoga sunt diferite față de cele de dimineață, cu atât mai mult în exterior, cu ochii la apusul de soare. 

Îmi imaginez că nu toată lumea este ca mine, însă majoritatea celor dragi mie împărtășesc aceeași fascinație față de Soare, Lună și energia cosmică, în general. Este fascinant, de fiecare dată, să observi mișcarea soarelui, să vezi cum a mai trecut o zi, să știi că a fost încă o zi bună în viața ta, care să conteze. Dacă ai și compania potrivită în timp ce privești apusul, vei vedea realitatea în cea mai frumoasă lumină a ei ❤️ Vei simți prin toți porii binecuvântarea zilei și a vieții, în general. Dacă nu ai simțit asta până acum, ori nu te-ai uitat bine, ori nu ai privit apusul, ori nu ai fost în compania potrivită. Ori toate trei.

Cum merge vinul cu yoga

Pentru fiecare eveniment cu yoga la apus și degustare de vin, există cel puțin o persoană care îmi pune întrebarea asta. Cum poate să meagă practica yoga cu alcoolul? Răspunsul scurt, dogmatic și teoretic este că nu merge. Răspunsul real este că merg impecabil împreună. Pentru că suntem oameni, ființe care caută plăcerea, care își asumă imperfecțiunile, care au nevoie de un pahar de vin la finalul zilei pentru a se detașa de nebunia cotidiană.   

Eu nu predau yoga pentru călugări sau pentru iluminați dogmatici. Și nici eu nu mă consider așa. Ba chiar cred cu tărie că oamenii care își refuză vehement anumite plăceri, care “nu pun gura pe alcool” sau nu mai consumă un aliment sau altul doar pentru că “așa se face când faci yoga” au o mare problemă și o frustrare internă. Una e să refuzi un aliment pentru că nu îl vrea corpul, alta e să te abții pentru că nu îți poți ține mentalul sub control. Am văzut foarte mulți vegetarieni forțați, care cu prima ocazia cu care au scăpat la carne, au scăpat ca vaca-n lucernă, pe termen lung. Este, deci, o chestiune de control, de acceptare.

De fapt, yoga în sine este despre control și acceptare, în primul rând față de propria persoană. Nu ești cu nimic mai bun dacă te ferești isteric de alcool, carne și alte substanțe interzise, la fel cum nu ești cu nimic mai bun dacă le consumi fără discernământ. Totul este despre echilibru și despre felul în care te controlezi, atât social cât și în intimitatea casei tale. Când accepți partea asta hedonistă din tine, va fi mult mai ușor să lucrezi cu sinele, să accepți “defectele” și să le corectezi. De fapt, nu poți corecta ceva ce negi că există, nu? Pentru că tu crezi că ești deja perfect 🙂

Un eveniment pentru oameni

Am mai spus de nenumărate ori că mie îmi plac oamenii autentici. Căci asta îi face oameni, acceptarea și trăirea pozitivului și negativului. Și astfel de oameni îmi place să am în preajmă, nu mai caut perfecțiunea nici în mine și nici în alții. Pentru că am găsit-o în altă parte, perfecțiunea este o stare.

Și tocmai pentru că iubesc perfectul imperfect, vreau să îmi fii alături la Sunset Yoga & Wine, un eveniment de suflet, cu oameni frumoși și autentici, pe 28 August, la apus de soare. 

Ne vedem la ora 18.00 pe malul lacului, la Hotel Scandinavia, în Mamaia, pentru o oră și 20 minute de Yin Yoga, o practică blândă și relaxantă care să ne facă seara mai răcoroasă și mai profundă. Ne adunăm apoi pe terasa restaurantului Apus de Soare pentru o degustare de vinuri alese din Spania, meniu tapas și povești despre simțuri și simțiri ❤️ Încheiem seara cu un foc minunat pe malul lacului, un pahar de vin și oameni de suflet. 

E bine să fii îmbrăcat lejer, în așa fel încât să poți susține și practica de yoga la apus și de a sta relaxat apoi la masă și să ai un prosop mare de plajă sau covorașul de yoga la tine pentru practică.
Evident că îți recomandăm să vii fără mașină, ca să poți gusta fără griji din savoarea întregului eveniment.
 
Înscrieri și detalii la 0755010215.
Atenție! Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Ne vedem cu drag și dor pe 28 august ❤️ 

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *