Skip to content

Impostori educați

impostori

Întrerupem programul obișnuit de fluturași, zen și oameni mișto pentru revelația zilei: societatea este și a fost formată din impostori educați. Eh, nu am descoperit acum apa caldă, știu foarte bine pe ce lume trăiesc, doar că evenimentele din ultimele zilei mi-au trimis “hamsterul” mental într-o analiză mai profundă a socialului.

Impostori autentici

Am mai scris aici despre sindormul impostorului. Aici e vorba despre cu totul altceva, o tendință de perfecțiune a oamenilor care chiar vor să facă o diferență acolo unde performează – indiferent de domeniu. Sindromul este suferința oamenilor de valoare care vor real să ofere mai mult, dar își cunosc limitările (umane, de altfel), astfel că din când în când se simt copleșiți de volumul de informație, de calitatea serviciilor/relațiilor pe care sunt nevoiți să le ofere, dar și de impostorii reali care fac concurență neloială oamenilor de valoare 🙂  

M-a lovit din nou amplitudinea imposturii în timp ce studiam o carte absolut minunată și actuală a lui Sorin Dan Șandor. Nu are nici o treabă cu yoga sau cu evenimentele pe care le susțin, însă mintea mea de yoghin dimpreună cu cea de om de presă care a cunoscut dedesubturile administrației și ale societății, nu s-a putut abține să facă o corelație între realitatea de care ne lovim și multitudinea de impostori cu care interacționăm zilnic. 

Cartea despre care vorbesc descrie administrația publică și metodele generale de analiză și gestionare ale acesteia. Și uite așa mi-am adus aminte de cine conduce și a condus orașul de-a lungul timpului. Nu numai că oamenii nu aplică nimic din aceste principii, dar nici măcar nu le-au cunoscut vreodată. Și nu mă refer numai la conducere, ci la toți angajații, consilierii, analiștii și ce alte titulaturi pompoase și-au autoatribuit niște impostori educați. 

Evident că am început să extrapolez și am ajuns la concluzia că majoritatea “cremei” sociale este de o impostură crasă. Consilieri care nu sunt în stare să se consilieze singuri, specialiști în comunicare care nu știu nici măcar să asculte, ca parte a comunicării, medici care au trecut prin școală ca gâsca prin apă și acum sunt “de elită”. Un vârf al societății din Constanța care trebuie să fie dărâmat urgent, să ajungă la bază, să o ia de la capăt, pe fundamente reale. 

Oamenii despre care vorbesc aici și pe care din nefericire îi cunosc foarte bine, nu sunt rău intenționați și corupți, așa cum s-ar crede. Asta s-ar întâmpla dacă ar avea minime cunoștinte în domeniul în care activează, dar le-ar folosi în interes propriu. Nu, nu au nici un fel de cunoștinte, pentru că nu au avut bunul simț să le acumuleze vreodată. Nu au cum să fie rău intenționați, pentru că nu au ce le trebuie. Sunt doar impostori ignoranți, foarte mândri de acest lucru.  

Povestea cu Poliția Locală Constanța

Nu mai are sens să detaliez, știi deja știrea: o femeie cu handicap, parcată pe locul destinat persoanelor cu handicap, a avut mașina ridicată de Poliția Locală Constanța pentru că nu avea afișat vizibil în geam certificatul care să ateste handicapul, restul inscripțiilor fiind totuși vizibile. Deci un abuz al agenților locali, care subit a isterizat opinia publică locală. 

Ce mă contrariază în toată povestea nu este abuzul agenților, căci pe acesta l-am fumat demult. Ci efervescența cu care “elitele”, “liderii de opinie”, “persoanele publice” s-au arătat oripilate și șocate de acest eveniment. În urmă cu aproape 10 ani eram supusă la aceleași abuzuri ale poliției locale, cu ridicat mașina, cu scandal în presă, cu plângeri administrative, civile și penale. Persoanele publice de azi erau persoane publice și atunci. Nu s-a arătat nimeni oripilat de evenimet.

Ba chiar mi-au servit povestea cu “litera și spiritul legii”. Nu mai vorbesc despre concursurile măsluite ale Primăriei Constanța și a direcțiilor din subordine 🙂 Și pe acestea le-am taxat legal, însă aceleași persoane publice – atunci pe baricade diferite – se făceau că nu înțeleg care este problema mea în relația cu abuzurile instituțiilor.

De ce acest articol

Nu mă mai revoltă demult acești impostori ipocriți. A trecut prea mult de atunci ca să mai existe vreo formă de energie reziduală. Ei au fost, sunt și vor fi în continuare. În schimb, cred că a venit momentul demascării lor 🙂 Cred că a venit momentul ca fiecare să ocupe în societate locul pe care îl merită. Iar asta nu se poate schimba decât prin deschiderea ochilor oamenilor buni. 

Pentru că acești impostori nu pot exista fără buna credință a oamenilor decenți. De asta m-am apucat după plecarea din presă să predau yoga. Ca o formă de educație aplicabilă, reală, palpabilă, pentru ca impostura să dispară în timp. Nu cred că există altă soluție viabilă pentru ca societatea să devină mai sănătoasă. Impostorii nu merg anihilați, căci sunt mulți, iar oamenii buni sunt mult prea obosiți deja. Dar merg anulați gradual, până ajung acolo unde le este locul.

Acesta este principalul motiv pentru care cred în puterea comunității de la studio și de ce We Are One. Pentru că acolo impostura și ipocrizia nu există. Și dacă există, nu rezistă prea mult timp la practică 🙂 În această “bulă” începe schimbarea reală.

Gata, acum că am stabilit și planul de salvare a lumii, mă întoc la studiu 😅 

Să avem zile inspirate!

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *