Skip to content

Începutul ❤️

începutul

Probabil că ai văzut și tu ce dileală e in oraș. În general și, în perioada aceasta, în special. Zici că e începutul sfârșitului. Crăciunul pare să scoată ce e mai rău din oameni, în loc să fie invers. Cadouri excentrice, cumpărături isterice, mese hipercalorice și căutarea de minuni digestive care să compenseze lipsa de control. 

Dacă mă cunoști sau măcar mă citești, știi bine că nu sunt vreo habotnică. Nu o să îți fac capul mare cu Nașterea sau pioșenia din An în Paște, ci doar cu decența. Autocontrolul. Validarea existenței tale de ființă umană, în locul celei de roboțel spălat pe creierul firav de trendul social.  

Crăciunul și începutul

Crăciunul, din orice punct de vedere, este despre noi începuturi. Despre unitate. Despre celebrarea noului și încheierea sezonului de întuneric. 

Rădăcinile sărbătorii Crăciunului se află undeva foarte aproape în mitologia nordică. Nordicii celebrau Yule, solstițiul, după care urmau cele 12 nopți magice în care orice era posibil. Era o perioadă plină de energie, de speranță, de bucuria noului, care ținea până la începutul anului.  

În cultura nordică, se credea că Yule este momentul în care spiritele celor morți pleacă mai departe în lumea de dincolo, iar în acest sens oamenii sacrficau animale în onoarea lor. Și celticii sărbătoreau Yule, însă focusul lor era pe renașterea soarelui și începerea unui nou an. Oamenii făceau schimb de cadouri între ei pentru a onora zeii și pentru a câștiga simpatia acestora în noul an.  

Tot din cultura nordică, se crede că Odin a fost, de fapt Moș Crăciun. Zeul suprem al nordicilor, Odin a dobândit înțelepciunea universală sugând seva Arborelui Înțelepciunii, Yggdrasil și plătind pentru acest privilegiu cu un ochi. Se crede că în noaptea de Yule, Odin duce o mare luptă în Ceruri, eliberând sufletele celor morți pentru a se duce mai departe spre împărăția cerurilor.  

În mitologia nordică, Odin este adesea descris ca un un zeu cu o barbă mare și albă, care zbura pe cer cu calul său cu 8 picioare – asemenea celor 8 reni 🙂 În loc de prăjituri și lapte, nordicii lăsau afară mâncare, cereale și fân atât pentru Odin, cât și pentru calul său.  

Celebrarea începutului

Fie că îi spui Nașterea Domnului, fie că îi spui Anul nou, fie că celebrezi comercial și atât, în ceva tot crezi și ceva tot celebrezi. Fără să știi, o ofrandă tot aduci unei zeități. Acum, că te rogi tu la zeul banilor, la Moș Crăciun, la Versace sau la Iisus, cel la care te rogi va deveni mai mult sau mai puțin conștient forma sufletului tău și, în cele din urmă, stăpânul tău. Acum, depinde doar de tine dacă vrei un stăpân lacom, lasciv sau unul luptător sau iubitor.  

Ideea este că informația este aceeași pentru toată lumea. Cel puțin cea de bază. Istoria la fel. Legile Universale funcționează fix la fel, exact ca și energia. De aceea le iubesc, le predau și le respect. Pentru că li se rupe dacă tu crezi sau nu în ele, dacă ești mai destupat la cap sau doar un idiot cu diplome, dacă ai funcție sau nu, dacă te simți iluminat și dai lecții de morală, etc. Ele funcționează fix la fel, rămânând ca tu, muritorul, să continui să te închini la ceva ce nu înțelegi 🙂

Din fericire, eu sunt înconjurată de oameni suficient de intuitivi să înțeleagă importanța acestei perioade. Să se retragă în interior și să se concentreze pe noile începuturi. Fie că îi spui Crăciun sau Yule, perioada aceasta are aceeași esență: timpul pentru reînnoire și unitate. Destul de probabil ca ceea ce verbalizezi sau îți dorești cu foc și pasiune, dacă ai “relații” la zeitățile corecte, să devină realitate în noul an.   

Am iubit întotdeauna energia aceasta a noilor începuturi. Probabil și pentru că vine, de obicei, după o perioadă de oboseală și plafonare în prostii mundane. Dar gândul că peste câteva zile am o șansă să o iau de la capăt și să îmi iasă mai bine de data asta, din ce în ce mai bine, până la perfecțiune, mie îmi dă o stare foarte mișto ❤️

Noi ne vedem la studio fix în această energie 🖤

Sărbători binecuvântate tuturor, indiferent în ce sau în cine credeți 🤗

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
karma

Karma succesului

Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *