Treaba asta cu manifestarea dorințelor nu e nouă printre căutătorii de senzații tari spirituale 🙂 S-au scris cărți, s-au făcut documentare, s-a teoretizat despre Legea Atracției atât de mult, încât fiecare adept se crede acum un mic Gandalf. Am crescut cu povești cu peștișorul de aur, cu lampa lui Aladdin, am avut programată fantezia asta încă de când eram copii. Și atunci, ca și acum, încă mai căutăm obiectul sau vietatea fermecate care să ne facă viața mai ușoară sau mai frumoasă.
Dar dacă vietatea suntem noi? Orice practică spirituală ne spune că prin faptele noastre vom fi recompensați – viața asta sau în cea de după – că ne vom lua înapoi înzecit ceea ce am oferit. Da, știu că e greu de privit așa, mai ales dacă nu crezi într-o viață de după sau ai ceva issues cu răbdarea și încă ai întipărită în minte fantezia conform căreia va ieși un duh dintr-un obiect decorativ pe care l-ai frecat în prealabil și hopa, că ești fată bună sau băiat de comitet, îți va da dreptul la 3 dorințe.
În viața reală nu merge chiar așa. La fel cum nu merge unsă nici povestea aia foarte comercială cu “The Secret”. Cei pe care i-ai văzut în documentarul cu pricina sunt niște oameni care au lucrat foarte mult cu propria minte, propria disciplină, au ani de practică în spate și da, au schimbat niște tipare mentale distructive. Dar să crezi că manifestarea dorințelor stă în fantezarea – spre psihoză – a unor vise și atât, fără ca tu să depui vreun efort în acest sens, nu are cum să aibă rezultate constructive.
Manifestarea dorințelor presupune o schimbare de paradigmă
În general, acest lucru este valabil în toate planurile, dar cu atât mai mult în plan mental. Cu alte cuvinte, nu poți să rămâi în aceeași mentalitate și să crezi că poți crea o realitate diferită. Așa că primul pas spre manifestarea dorințelor ar fi să recunoști că ai ajuns într-un punct de cotitură, ți-ai atins limitele mentalității, astfel că aceasta are nevoie fie de o schimbare radicală, fie de un upgrade.
Am mai dat exemplu acesta și în alte discuții. Să spunem că vrei să câștigi la loto milionul de euro. Acum pune-te în locul Universului sau Dumnezeu, sau cum îi spui tu. Să zicem că vine copilul la tine și îți cere un milion de euro. Care e reacția ta? Da, sigur, tată, ia de-aici? Sau vine întrebarea absolut firească: pentru ce? Dacă copilul are un plan de dezvoltare, dacă știi că accesarea acestui milion îl va ajuta să se dezvolte, să ajute comunitatea, să învețe mai mult, să ofere o viață mai bună semenilor și să împuternicească niște valori morale înalte prin acțiunile lui, desigur că îi vei da. Dar dacă copchilul îți răspune cu “nu știu, vreau și eu banii ăștia” și stii că îi va cheltui pe rahaturi, pe vanități, pe validare socială, că își va cumpăra liniștea, fericirea și iubirea, în loc să le cultive în interior, evident că nu îi vei da banii.
Asta dacă ești un părinte sănătos la cap. Iar Universul, din fericire, este. Deci, nu, nu are nimic personal cu tine, nu ai tu ghinion în viață. Pur și simplu ești un copil nedezvoltat spiritual și emoțional, cu dorințe și cerințe puerile, fără scop și fără sens. Așa că ai nevoie să te dezvolți pe tine, să lucrezi cu propriile limitări mentale, cu propriile fantezii, cu convingerile adânc înrădăcinate care s-au extins ca o plagă în interiorul tău și sunt incompatibile cu manifestarea dorințelor. ASTA înseamnă că îți porți crucea, nu că ai avut tu ghinion la naștere că era Mercur retrograd. Este crucea limitărilor tale.
Am dat exemplul cu milionul de euro, căci acesta este cel mai des întânit. Apoi, pe locul doi, este găsirea lui Făt Frumos sau Ileana Cosânzeana. Prințul pe cal alb sau prințesa neprihănită care să te salveze din sclavia mamei vitrege or something. Fantezia că va veni cineva din exterior și te va seduce, eventual în stare de inconștiență (Albă ca Zăpada, Frumoasa din pădurea adormită, etc) și veți trăi fericiți “până la adânci bătrâneți” trebuie să îți dea impresia că ești cel puțin “the chosen one”. Și acesta un sindrom provenit din convingerile despre propria persoană, care nu poate să aducă cu sine decât dezamăgiri și noi convingeri cum că “lumea e rea” sau “dragostea nu există”.
Ba lumea e și bună, iar dragostea chiar există. Nu ai manifestat-o tu până acum pentru că ai făcut alegeri dintr-o stare de cunoaștere și conștiință reduse, limitate, când ai ales broasca sau broscoiul râios, crezând că se va transforma la primul sărut. Momentul în care îți admiți limitele și îți asumi dezvoltarea, broaștele vor dispărea, făcând loc pentru ceea ce îți doreai cu adevărat și nu era supus compromisului.
Ce este, de fapt, manifestarea?
Hai să îi spunem, pe scurt, abilitatea de a crea, de a materializa ce vrei tu în viața ta. Vei primi întotdeauna ceea ce crezi că meriți, nu ceea ce meriți. Să admitem, totuși, că există și excepții, în cazul în care chiar ai fost bunuț/ă de-a lungul vieții și îți mai face Șefu’ câte o surpriză plăcută din când în când. Dar și atunci, e nevoie să știi că dacă ai primit, înseamnă că ai meritat și, undeva, în fundal, ai cerut asta.
Manifestarea dorințelor este procesul de materializare a ceea ce îți dorești cu ajutorul gândurilor, emoțiilor și acțiunilor tale. Prin înțelegerea legilor universale și aplicarea unor tehnici specifice, poți crea o realitate în armonie cu aspirațiile tale. Deci cunoaștere și tehnică. Acestea sunt instrumentele de care ai nevoie. Teorie și practică. Intrări și ieșiri. Totul este într-un echilibru perfect, o contabilitate divină pe care ai nevoie să o înțelegi pentru a ieși din spirala “destinului” și crucii pe care trebuie să o duci. Și, desigur, puțin curaj și voință ca să te și pui pe treabă 🙂
Noi ne vedem duminică la studio, la un workshop eveniment despre manifestarea dorințelor. Găsești detalii aici sau la subsemnata. Dar și dacă nu ajungi la workshop, e bine să ții minte asta: Universul îți va da întotdeauna ceea ce crezi tu că meriți. Așa că lucrul începe la “mansardă”.
Namaste!
Table of Contents
Potențialul uman și corpul somatic
Una dintre cele mai vandabile expresii din industria new age este nelimitarea potențialului uman. Am văzut această expresie dusă la extrem de nenumărate ori, în
Karma succesului
Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde
Cine îți e dușmanul invizibil?
Din toate întrebările esențiale și existențiale pe care ți le-ai pus vreodată, ți-a trecut prin cap să identifici dușmanul invizibil din viața ta? Presupunând că