Skip to content

Nu trebuie să te placă toată lumea

toată lumea

Exista un citat pe net la un moment dat care spunea că dacă toată lumea te place, atunci ai o problemă foarte mare. Și e perfect adevărat. Unii oameni au o problemă până și cu Dumnezeu, cum crezi că ar putea să le placă imperfecțiunile ființei umane?

La fel de adevărat este că dacă nimeni nu are un ghimpe cu felul tău de a fi, înseamnă fie că ești foarte plictisitor tu ca persoană, fie că ești foarte fals. Sau amandouă. 

Toată lumea are percepții subiective

Dincolo de subiectivism și validarea pe care o dai sau nu oamenilor de la care tu însuți cerșești validare, în esență este o chestiune de rezonanță și nivel de conștiință. Plus că oamenii judecă ceea ce nu înțeleg. Deci nu ai cum să fii plăcut de “toată lumea” cât tu citești articolul ăsta și “lumea” face coadă la Mec, se face praf din 5 beri în fiecare seară sau, dimpotrivă, o arde la shopping complusiv și eventual într-un ego spiritual în care știu ei mai bine care e mersul lumii, nu trebuie să le explici tu. 

Oamenii vorbesc limbi diferite, în funcție de nivelul de conștiință și de programările și condiționările mentale. Dacă mesajul tău nu este înțeles de cel din fața ta, șansele să rezonați sunt minime, deci și șansele să te placă sunt extrem de reduse. 

Trezitul cu forța

M-a întrebat o prietenă în urmă cu câteva luni cum să facem să îi trezim pe adormiți. Nu facem. Pune-te în locul lor. Tu dormi bine-mersi, visezi, ești la căldurică, ți-e bine și comod și dintr-o dată vine o nebună care trage draperiile și urlă la tine să te trezești. Nu știu tu, dar eu aș deveni foarte morocănoasă și agresivă doar la gândul că cineva îmi face programul de somn sau de trezire. Și dacă nu îmi beau nici cafeaua, e deranj mare 🙂 

Plus că acești oameni cărora tu vrei să le faci bine cu forța sunt primii care nu te vor înghiți nici cu o tonă de lămâie. Pentru că, repet: lor le este bine acolo unde sunt. Chiar dacă este întuneric, lumina ta îi deranjează și vor face tot posibilul să o stingă. Nu, nu au ceva personal cu tine. Au ceva cu lumina din tine. Îi pune pe ei într-o lumină proastă și le arată imperfecțiunile și umbrele. Normal că vor să ți-o stingă. 

Deci nu ai cum să rezonezi cu toată lumea. Ai o alegere de făcut: lumină sau întuneric.  

Nu toată lumea rămâne

Mi-a fost mult mai simplu să văd și să înțeleg asta la studio. Noi, oamenii, avem un drum al nostru, un scop. Chiar dacă știm sau nu care este. La un moment dat, pe drum, vor fi oameni care ne vor însoți, după care, la o bifurcație, vor continua pe drumul lor. 

La studio sunt oameni care au venit, au rămas câțiva ani sau luni și au plecat. Oameni care au venit, au plecat și s-au întors. Oameni care au venit și nu au mai plecat. Scopul meu, de exemplu, este să le fiu acolo fără discriminare, indiferent de cât vor să stea. Scopul lor este să ia ce au nevoie de la mine, apoi să meargă mai departe. 

Nu este nevoie să mergem singuri pe drum. De aceea ne și ies oameni în cale. Doar că nu toată lumea va rămâne. De obicei, oamenii își văd de drumul lor. De fapt, cei care te vor susține, te vor iubi necondiționat și vor rămâne până la final, sunt extrem de puțini. Dacă ai norocul ăsta… 🙂

Selecția celor din jur este foarte sănătoasă

Ți-am mai spus de nenumărate ori că energia este contagioasă. E și vorba aceea de duh a lui Freud care spune că înainte să te diagnostichezi cu depresie, fii sigur că nu ești înconjurat de idioți. Deci da, selecția anturajului e primul pas spre o viață sănătoasă și armonioasă.  

Nu trebuie să placi pe toată lumea, nu e nevoie ca toată lumea să te placă. Da, ai dreptul să nu suporți anumiți oameni, la fel cum ei au dreptul să nu te suporte pe tine. Ai dreptul să refuzi cafele sau întâlniri cu oameni plicticoși sau aroganți sau care sunt, în general, o pierdere de timp. E chiar recomandat.   

Odată ce devii foarte conștient de ceea ce ești, o să ți se pară o glumă când cineva încearcă să îți spună despre tine 😏 Nici nu te mai apasă pe butoane, nici nu mai iei personal psihanaliza necerută, o vezi doar ca pe o glumă. Una proastă și nesărată, dar o glumă. 

Tot ce ai tu de făcut este să rămâi acea persoană care are o vorbă bună pentru fiecare, care își încurajează cunoscuții, care susține creșterea oamenilor și care face complimente necunoscuților. E nevoie doar să trăiești cu integritate, smerenie și grație. Iar atunci, vei atrage “toată lumea” care vorbește aceeași limbă a sufletului tău.

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *