Skip to content

Să facem lumină!

lumină

A început postul Crăciunului. Și ca orice post, vine cu spasme. Spiritual vorbind, cu umbre și cu lumină, de multe ori simultan. Nu e vorba despre mâncare, despre a-i judeca sau lăuda pe cei care nu/țin postul alimentar, ci despre a te pregăti de energia Crăciunului. Cu ceva asceză practică, dacă ești practicant sau asceză comportamentală dacă înțelegi totuși că nu e degeaba pus postul în calendar. Scopul, în ambele cazuri, este ca în această perioadă să faci lumină.   

Și prin această lumină, personal, înțeleg nu să te lupți cu întunericul, ci să aprinzi acea flacără interioară a inimii suficient de puternic încât să îți lumineze existența. Mai direct spus, să te concentrezi pe ce te luminează și te motivează, nu pe ce îți poate da o vibrație joasă. Să îți ții atât de bine întețit focul, încât să lumineze toate colțurile, toate secretele și toate entitățile malefice care au încercat să se apropie de tine. Să le expui la acea lumină interioară a demascării până dispar complet. Despre asta este această perioadă a postului, din punct de vedere energetic.

Fă lumină și fă bine

Asta cu făcutul binelui este foarte subtilă. Adică e cumva borderline între a insista să faci bine cuiva și a face pur și simplu. Este o chestiune de discernământ, mai degrabă. Așa că mai bine ai grijă ca atunci când poți să faci un rău gratuit să nu îl faci. Și atunci când poți să faci un bine solicitat să îl faci. Ca să nu te încarci cu procese de conștiință inutile. Am mai scris aici despre karma binelui nefăcut.

Se spune că sunt oameni care fac lumină când intră într-o cameră și oameni care fac lumină când ies 🙂 Aici, depinde doar de tine ce fel de om vrei să fii. Și dacă tu, în psihoza ta, te crezi om bun, “pâinea lui Dumnezeu” cum îți place să te numești câteodată, și totuși când intri într-o încăpere se întunecă atmosfera, înseamnă fie că nu ești așa cum crezi, fie că nu e încăperea ta. Așa că decizia cea mai înțeleaptă este să te duci acolo unde faci lumină. Asta înseamnă să nu faci rău, sumarizat foarte mult.

Fiecare om are vibe-ul său, nivelul de conștiință la care aderă și alți oameni asemenea lui. Cu alte cuvinte, e loc pentru toată lumea, doar să nu ne înghesuim cu toții în aceeași incintă, căci apa și uleiul nu se amestecă. Abia atunci când oameni din lumi diferite încearcă să viețuiască împreună sau să își încalce teritoriul, începe iadul. 

Postul Crăciunului și îngerii umani

Cum spuneam, perioada de post este despre lumină. De fapt, toată viața este despre lumină, dar postul ajută foarte mult în dobândirea unor virtuți care lipsesc. Așa că dincolo de a fi uman și de a te abține să te hrănești cu semenii, e bine să uiți foarte în profunzime și să vezi ce ești și ce nu ești, în egală măsură. Vezi dacă îți lipsește răbdarea sau nu stai bine cu controlul, determinarea sau toleranța, e un moment propice să le obții. La fel, uite-te bine la focul acela interior. Ce te inspiră, ce te motivează, ce te face să muți munții din loc. Acel foc interior este, de fapt, oglinda cea mai fidelă a ființei tale.

Și tot acolo, în interior, vei găsi ceea ce ești tu, de fapt. Umbrele despre care vorbeam mai sus că ies în post, sunt parte din tine. Alimentar, e inutil să ții postul dacă minți, dacă înșeli, dacă bârfești, dacă nu îți vezi de propria decență. Știu, pentru unii oameni e greu să o mai găsească sau să o vadă la cât și-ai băgat nasul în treburile altora. Dar nu pentru ei e articolul 🙂

Ce m-a marcat pe mine foarte mult în ultimele zile este explicația picturilor lui Michelangelo din Capela Sixtină. Acolo, la Judecata de apoi, îngerii sunt reprezentați ca fiind între lumi, între Cer și pământ, fără aripi. Îngerii au formă umană atunci când e nevoie să se decidă sorții. Sunt oamenii buni, extraordinari, care te vor duce în Rai sau în Iad, în funcție de meritele tale aici pe pământ. Îngerii se formează, cu practică, cu ceva har și cu îngăduința divină. Și, cu puțină atenție, vei observa că astfel de îngeri chiar sunt pe lângă tine. În fiecare zi îți alegi cum îți vei petrece veșnicia.

Să avem un post cu lumină! 🙏

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
karma

Karma succesului

Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *