Skip to content

În 2021, sexul încă este un subiect tabu

sexul tabu

Am două prietene bune cu care de fiecare dată când mă văd sau ne conversăm pe grupul de Whatsapp, mă simt ca în Sex and the City. Și de fiecare dată îmi dau seama cât sunt de norocoasă să am oameni normali în preajmă care nu văd sexul și sexualitatea ca pe ceva interzis. Sunt persoanele cu care pot să vorbesc despre orice, înclusiv în zona asta, fără să părem niște yoghine perverse. 

În anul de grație 2021, încă mai sunt persoane, de orice vârstă, care roșesc instant sau bat trei cruci când aud despre sex. Vorbim de actul sexual în sine, cel biologic, fără să intrăm în detalii carnale cu subiect și, mai ales, predicat. 

De ce este sexul un subiect tabu

Pentru că ne aduce barza, desigur 🙂 Nu râde, că pleacă și de aici. De la modelele vechi de parenting și evitarea educației sexuale de la o vârstă timpurie. Am fost crescuți cu atât bullshit în jurul actului sexual, încât mă ia cu fiori reci când aud povestea cu barza în zilele noastre. E ca și când i-ai comunica copilului că e super safe să facă sex neprotejat cu cineva, că de copii se ocupă un păsăroi într-un picior. WTF?

Dincolo de educația de acasă și de cea formală, mai intervine amprenta socială și conștiința colectivă ipocrită. Într-o lume în care Pornhub are peste 22 milioane de conturi înregistrate și, probabil, dublu de utilizatori neînregistrați, noi încă ne ferim să vorbim despre sex sau sexualitate. 

Nu mai vorbim despre curentele religioase, oricare ar fi ele, care văd sexul în afara căsătoriei ca pe un păcat capital, deformând la modul absolut și intenționat atât scopul sexului , cât și cel al căsătoriei. 

Prețul stigmatizării sexului

În afară de sarcinile nedorite, avorturile mai mult sau mai puțin controlate și bolile cu transmitere sexuală (despre care, din nou, Doamne ferește să vorbim), mai este frustrarea sexuală pe care nu am învățat să o identificăm. Cum am mai spus și aici, energia sexuală este cea mai puternică formă de energie pe care o putem genera. În lumea asta materială, nimic nu vinde mai bine ca sexul, nimic nu îți dă putere mai mare, nimic nu are o forță de creație sau de distrugere mai mare decât sexul. 

Și atunci, frustrarea sexuală este cât se poate de reală. Dacă nu ai cunoștințe de practici care să te învețe ce să faci cu această energie, când o să dai de ce trebuie, o să scapi ca vaca în lucernă, vorba unei prietene. 

Frustrarea sexuală o vezi pe peste tot în cotidian: în trafic, la știri, la șefuțul de la birou, la colega de muncă, la discuțiile de la coafor, pudibonzi nesatisfăcuți sunt peste tot. Nu mai bine afli tu care e treaba cu energia asta, care îți e potențialul, nu te mai iei după gura lumii și trăim cu toții pe pace? 

Chiar cred că lumea ar fi mai bună dacă nu ne-am mai ascunde după deget

După deget sau după ce alte metode de refulare găsim doar pentru a evita un subiect atât de tabu precum sexul. Lasă-mă cu filmele gen The Ghost sau Top Gun 🙂 Alea au apărut înainte să scoată Disney desene pentru adulți.   

Îți dai seama cum ar arăta o lume în care fiecare ar putea să vorbească despre ce vrea, fără să fie judecat? În care fiecare ar fi liber(ă) să își găsească un/o partener(ă) care să corespundă și celor mai secrete fantezii nespovedite vreodată? Cât de eliberat și calm te-ai simți știind că ești perfect așa cum ești și că balaurii horny din capul tău nu sunt așa nasoi precum ți s-a spus din adolescență?

Da, știu că nu o să se întâmple și este doar o idealizare a unei lumi în care mi-aș dori să trăiesc. Dar dacă ai astfel de oameni deschiși prin preajmă, asigură-te că știu cât de mult le prețuiești valoarea. Iar dacă nu le faci față, te rog, nu încerca să îi faci să devină ca tine, că și-așa sunt rari.

Lumea e plină de pudbonzi ofensați. Găsește pe cineva care să corespundă. 

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *