Skip to content

Vindecarea în 3 zile

vindecarea

Cum, nu ai auzit de cursurile magice, retreaturile miraculoase și inițierile online? Pentru prețul corect, toate pot produce vindecarea în timp record, nu ca pentru toți muritorii care se chinuie jdemii de ani să înțeleagă ce caută ei în viața lor. Am tot vorbit despre discernământ în ultimele zile și cred că o să îmbătrânesc cu vorbind despre asta, dacă nu mă plictisesc curând 🙂

Am văzut reclame pe Facebook la retreaturi de vindecare, transformaționale, mega-extra-spectaculare cu garanția iluminării. Oamenii aceia nici nu își cunosc participanții, dar în 3 zile îi vindecă sigur. Mai e un băiat vedetă acum în gașca asta spirituală care zice că la el e cheia succeslui spiritual, dar e MUSAI ca practicanții să nu mai facă vreo altă practică. Nu mai au voie yoga, meditație, terapie, nimic. Doamne ferește să intre în vreo structură care să le ilumineze frauda. Și, la cum văd că arată practicanții, nici nu prea i-a ieșit schema cu detoxul sufletesc 😅

Mai e o fătucă pe la noi care inventează asane că dau bine în poză – a se citi se văd tâțele cum trebuie pe Insta – și mai răspunde la telefon în timpul ședințelor de yoga. Și ea și cursantele. Și încă una care zice că dacă nu ești în stare să simți energia online, ești un incapabil spiritual, chiar limitat maxim. Am exemple din acestea o tonă și se înmulțesc de la o zi la alta. Și am și link-uri către fiecare. Sunt vedete. Adică sunt mulți oameni care pun boticul lor spiritual-ish la povestea cu vindecarea făcută de alții.  

Am mai spus-o și în alte rânduri și o repet de fiecare dată când e cazul: fiecare om găsește oameni adecvați nivelului său de conștiință. De aceea grupurile sociale se schimbă, de aceea cuplurile se despart, de aceea oamenii se mută dintr-o parte în cealaltă. Pentru că, la un moment dat, nu mai vorbesc același limbaj ca cei din jurul lor. Pentru că evoluția nu a susținut același ritm de ambele părți și la un moment dat s-au trezit cu principii și issues complet diferite.

Vindecarea este un proces

O să îi spunem așa, că văd că așa este trendul acum. În esență, nu prea ai de ce să te vindeci, căci toate eșecurile au fost, de fapt, experiențe, iar toate “durerile” au fost într-o oarecare măsură egotice. Dar vindecarea, așa cum este evoluția definită clinic, este un proces. De cele mai multe ori, un proces de viață. Cum ai vindecat o bubă, iese alta, eventual mai profundă, căci demonii tăi au ieșit din adâncuri. E ca foile de ceapă. Până ajungi la miez, la esență, o să plângi destul de mult.

Nu poți să crezi, oricât de mult te-ai minți singur/ă, că vine cineva cu o baghetă magică și te face om. Căci vindecarea înseamnă, de fapt, acceptarea și îmbrățișarea condiției umane. Eu știu că îți place să te crezi supra-om, dar nici unul nu suntem în povestea asta. Toți am suferit trădări, pierderi, respingeri, etc și avem momente de trigger. Singura diferență este că unii ne-am recunoscut propria vrăjeală și nu mai lăsăm ca triggerii să ne transfome într-un personaj toxic. Dar ei există în continuare. 

Și da, inclusiv sau mai ales cei care fac treaba asta de terapie. Fie ei psiho-terapeuți, profi de yoga, nlp-iști sau coach. Majoritatea au ajuns să facă asta pentru a se salva pe sine, de fapt. Și apoi i-au învățat și pe alții, până într-o oarecare limită. Dar nici unul până la destinația finală. Acolo este treaba fiecărui practicant să își facă lucrarea și vindecarea. 

Astfel că, nimeni nu poate să te vindece. Cel mult, în cel mai fericit caz, îți poate creea mediul în care tu să poți face asta. Și e bine și sănătos să înțelegi că fiecare are rimtul său. Nu există oameni mai buni sau oameni mai proști din acest punct de vedere. Există grade ale conștiinței și dacă ai trecut de faza în care te identifici cu corpul sau cu posesiunile, deja ești pe drumul cel bun. 

Nu există scurtături

Bine, ele există, dar nu îți poate garanta nimeni că ieși sănătos din povestea asta. Nici la cap și nici la corp. Este nevoie de timp pentru ca mintea și corpul tău se se adapteze noii energii și noilor convingeri, să se creeze noi rețele neuronale care să nu te mai facă să înghiți ca pelicanul tot ce ți se spune. Și nu vrei să se formeze brusc, pentru că te prăjești. Îți vei aduce toți prietenii imaginari cu tine la practică.

Deci, ca să rămânem on the safe side, o să spunem că nu există scurtături. La fel cum nu există perfecțiune, ci doar progres. Și la fel cum vindecarea nu este lineară. Așa că atunci când cineva îți promite marea cu sarea, iluminarea, trezirea Kundalini, pacea eternă în câteva ore sau zile, folosește-ți discernământul. Ceea ce cauți nu se află la nimeni în exterior, ci în interiorul tău. 

Să avem o săptămână înțeleaptă!

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *