Skip to content

Ziua femeii bune

2024

N-am fost niciodată vreo feministă isterică, ba dimpotrivă. Am contestat puternic femininul scăpat de sub control, isteric, vocal, vulgar și gălăgios. Nu cred în ținut de mână în cercuri de feminitate, îmbrățisări o dată pe an și nevoia de a epata într-o zi anume pe an. Prin urmare, nici nu am sărbătorit vreodată în public ziua femeii. Pentru că femeile bune pe care le știu eu se celebrează în fiecare zi  🤍

Ziua femeii în social

Slavă Domnului cu pandemia că nu a mai trebuit să asistăm la petreceri îmbălsămate în estrogen, în care un grup de duamne nef…ericite se hlizeau isteric când vedeau un curuleț de mascul plătit să se prostitueze o dată pe an. Țineți minte petrecerile alea de ziua femeii cu mult alcool, gălăgie maximă, fum de țigară și băieței mega-epilați, nu? Nu era abslout nimic feminin în acele evenimente. Îmi doresc sincer să fi dispărut de tot trendul odată cu pandemia.   

Ziua femeii atunci când este sărbătorită în public este un eveniment care poate să divagheze de la subiect foarte ușor. Doar un strop de alcool în plus sau vreo zână pogorâtă din astral care să dea lecții de feminitate și morală sunt suficiente pentru ca întâlnirea să se transforme în atacuri, bârfe, ipocrizii și invidie. Pentru că femeia imatură și netrezită vede în celelalte femei un pericol, le vede competiție, se compară cu ele și apoi compensează dintr-o superioritate inferioară. 

Energia feminină

Am mai scris aici despre cum femininul înseamnă liniște. Înseamnă decență, introspecție, energie de creștere și susținere a masculinului. Indiferent că masculinul este un aspect interior sau unul exterior căruia i se spune generic “iubi”. Femeia matură susține în egală măsură și masculinul și femininul. Femeia matură funcționează dintr-o energie de mamă. Nu neapărat mamă în plan fizic, ci mamă subtilă. Cea care susține creșterea, dă libertate, pune limite, are integritate, demnitate, iubire, iertare și acceptare în egală măsură. 

Femeia matură este cea care își cunoaște prioritățile, limitele, știe unde merită să investească energie și unde nu, cea care vede în cei mai slabi decât ea – guvernați de îndoială, teamă sau egoism – copii mici care au nevoie de iubire, încurajare și acceptare pentru a crește. Cea care nu va face din acești copii parteneri cu drepturi egale, ci îi va susține în egală măsură pe toți, până când își va încheia misiunea de mamă cu și pentru ei. Femeia matură este femeie. Nu se uită “după băieți”, ci caută bărbați la fel de maturi. 

Celebrarea femeii

Pe de altă parte, oricât de netrezită sau imatură ar fi, fiecare femeie are un rol extrem de important în dezvoltarea umană. De la actul de Creație în sine și până la liantul care ține familia, societatea, comunitatea împreună, toate acestea sunt rolurile ei. Femeia este potențial creator și distrugător în egală măsură. Și alege conștient, în fiecare minut al vieții ei, creația, în detrimentul distrugerii. 

“Există un loc special în Iad pentru femeile care nu susțin alte femei” – Audrey Hepburn. Îmi place la nebunie citatul acesta ❤️ 

La mulți ani tuturor femeilor care au învățat să iubească bărbații și să nu poarte un război veșnic cu ei. Tuturor celor care susțin creșterea, se bucură de reușitele altor femei și bărbați deopotrivă. Celor care și-au asumat rolul de ridicătoare, de susținătoare ale evoluției celorlalți și nu așteaptă nimic în schimb. Celor care sunt decente, tăcute, patronate de bun simț și își știu locul. Celor care nu simt nevoia să își arate “pisica” pentru a se simți feminine. Celor care au ales bucuria în detrimentul martirizării. Celor care își fac vocea auzită atunci când au cu adevărat ceva de spus.  

La mulți ani celor care au învățat ce înseamnă acceptarea, răbdarea și iertarea. Celor care știu să ofere o mângâiere celor care au nevoie mai mult. Celor care știu să ceară și să ofere ajutorul în egală măsură. Celor care nu se feresc să iubeacă cu toată inima și toate zidurile jos. Celor neclintite în iubire și credință. Celor neînfricate. Celor care pot găti o prăjitură și pot tăia lemne cu aceeași energie și bucurie. Celor care nu se feresc de latura lor întunecată, de emoții și gânduri, ci le-au îmbrățișat cu grație. Celor care nu au nevoie de un bărbat care să le completeze, ci care aleg un bărbat care să le onoreze. Celor simple și complexe simultan. Celor ce plâng și celor ce râd fără frică, pentru că au învățat că viața este o simbioză a contrariilor. 

Vă doresc din toată inima la mulți ani și tuturor celorlalte. Doar să îi faceți ani frumoși, plini și constructivi. Suferința nu este o virtute. Bucuria este ❤️

La mulți ani de ziua femeii!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *