Skip to content

Curs de yoga în Constanța – Școala de primăvară

curs de yoga in constanta

Din când în când, mai sunt oameni care mă întreabă când începe următorul curs de yoga în Constanța. Oameni care vor să înțeleagă mai mult, caută cunoaștere și ajutor în disciplinarea în practică. Și ca să le răspund aici, primăvara și toamna 🙂 Iar acum, pentru mine e primăvară 😅

Ne pregătim pentru o nouă ediție a școlii de primăvară One Yoga 🤍 Din 16 februarie, vom începe o călătorie de 12 săptămâni de teorie și practică yoga, în așa fel încât cei care ne trec pragul să înțeleagă mai clar ce se întâmplă în practică și de ce facem asta.

Singurul curs de yoga în Constanța

În afară de faptul că sunt eu mai masochistă și vreau să îmi testez limitele răbdării, cursul are și scopul de a așeza ceva mai bine practica, în cazul celor care sunt deja pe acest drum, dar și de a mă asigura că cei care fac cunoștință pentru prima oară cu practica yoga o fac cu discernământ și o fac corect 🙂 

Este foarte adevărat că și la orele de la studio sunt oameni la început de drum care, chiar dacă merg pe principiul monkey see monkey do la început, ușor-ușor încep să li se așeze informațiile și să înțeleagă ceea ce practică. 

Cursul este, însă, pentru cei care își doresc ceva mai mult de atât, au nevoie să înțeleagă de ce facem asane, pranayama, de ce mantre și de ce meditație. Plus că este pentru cei foarte disciplinați, care înțeleg că timp de 12 săptămâni, mirecurea, la 18.30, vor avea ca prioritate yoga și nimic altceva. 

Ce vom face la curs

Începem cu începutul, ce este yoga, ce nu este ea, care sunt regulile de bază, Yamas și Niyamas, ce este meditația, cum se face corect, care este diferența între meditație și tehnicile de hipnoză ambalate sub forma de “meditație ghidată”. Vom învăța despre principiul feminin și principiul masculin în materie de energie, despre mantre și efectele lor, iar mai târziu în curs vom face și tehnici de purificare, atât în plan fizic cât și mental. 

Este genul de școală la care vei avea și teme pentru acasă și nu te va putea ajuta nimeni să le faci 🙂 Vei avea de citit, de meditat, de contemplat, de explorat profunzimile conștiinței, în speranța extensiei ei. 

Pot să îți fac o prezentare de marketing absolut fantasmagorică, dar nu e cazul 🙂 Vei ajunge aici doar dacă e timpul să ajungi. Ce pot să îți spun sigur este că, la sfârșitul celor 3 luni, nu vei mai fi același om care ești astăzi. Vei fi mai senzitiv, mai rafinat în percepții, mai înțelegător cu ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Iar dacă vei fi un cursant determinat și silitor și îți vei continua practica și după curs, la finalul anului vei putea spune cu mâna pe inimă că a fost cel mai bun an din viața ta. Chiar dacă vei fi un alt om până atunci 🙂

Cui se adresează școala de primăvară One Yoga

Așa cum am mai spus aici, yoga nu este pentru toată lumea, indiferent de trendul din ce în ce mai puternic de popularizare. Yoga autentică este pentru cei autentici, pentru cei care simt chemarea practicii, pentru cei pentru care viața însăși a fost o asceză prin evenimentele ei. Pentru cei pregătiți să cunoască mai mult de ceea ce noi numim “realitate”.

Ca nivel de pregătire, de data aceasta, școala de primăvară va fi una mixtă, de începători și intermediari. Cu alte cuvinte, miercurea ne vom întâlni cu toții, și cei care fac asta de câțiva ani, dar și cei care tocmai au trecut pragul unui studio de yoga.  

Dacă vrei, este o lecție de smerenie de ambele părți: pentru începători pentru a renunța să se mai compare cu ceilalți, iar pentru intermediari pentru a își aduce aminte de unde au plecat. În plus, practicanții intermediari vor avea ocazia chiar să își folosească energia acumulată de-a lungul practicii pentru a-i “ridica” pe cei la început, pentru a le face drumul mai ușor și practica mai consecventă 🙂  

Detaliile cursului

  • Cursul de yoga va începe pe 16 februarie și se va întinde pe o durată de 13 săptămâni (una de pauză pe 2 martie când suntem în retreat).
  • Ne vom vedea în fiecare zi de miercuri, de la 18.30 până la 21.00 pentru teorie și practică la One Yoga Studio
  • Prețul întregului curs este de 630 lei și poate fi plătit integral sau în 3 rate egale de 210 lei la fiecare 4 ședințe 
  • Locurile sunt limitate, așa că este nevoie să te înscrii din timp, fie la telefon 0755010215, fie pe email, la info@oneyoga.ro

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *