Skip to content

Curs de yoga – teorie și practică

curs de yoga

În mod normal, cursurile de la studio se numesc generic școala de toamnă și școala de primăvară. Doar că m-am gândit că o forțez prea tare dacă spun “primăvară” în ianuarie 🙂 Așa că, pe 25 ianuarie, începem la One Yoga Studio un nou curs de yoga, cu teorie și practică. 

Ca și până acum, cursul va dura 3 luni, adică 12 săptămâni de teorie, practică, “teme pentru acasă”, meditație și răspunsuri la orice fel de întrebări existențiale mai au cursanții (asta e partea pe care o ador de-a dreptul). 

De ce să faci un curs de yoga?

Este o diferență destul de mare între orele de studio, cele regular și un curs de yoga. În sensul în care dacă vrei să aprofundezi energetic ceea ce faci la sesiunile regular, ai nevoie de ceva mai mult de atât. Iar dacă ești la început, poate părea frustrant să îți explic cu chakre și cu mantre fără să înțelegi ce sunt acestea și de ce ai nevoie să le știi. 

O altă treabă foarte mișto care se întâmplă la cursul de yoga este că grupa rămâne aceeași. Asta înseamnă că se formează un câmp energetic între oamenii de acolo, ajunși în primele 2-3 săptămâni la o armonizare fierască, ceea ce va face ca meditația, practica asanelor și întrebările să aibă un numitor comun.

Nu știu dacă ai observat până acum, dar de obicei viața îți aduce în preajmă persoane cu aceleași zbateri ca tine, cu experiențe de viață similare, cu aceleași probleme existențiale, mai mult sau mai puțin. Cam același lucru se întâmplă și la cursul de yoga. Oameni din medii complet diferite, diametral opuși ca mentalitate și caracter, se adună într-un loc. 

Și de acolo începe magia ❤️ Din fericire, până acum mi-a dat Șefu’ majoritar oameni buni, determinați, cu un real interes de creștere și evoluție. Și nimic nu e mai frumos decât să vezi astfel de oameni. Evident că au fost și excepții de-a lungul timpului, dar asta nu a făcut decât ca cei buni să devină și mai buni prin antiteză. 

We are one

Dacă mă urmărești cât de cât sau ai trecut pragul studioului, știi că “we are one” este ceea ce ne-a adus împreună. Cred cu fiecare celulă în unificare, în aducerea împreună a oamenilor buni, care pot face o diferență în jur. Cred că fiecare dintre noi suntem extrem de utili în acest ecosistem și prin ceea ce facem împreună, îl putem menține sănătos. Bine, aici am eu o teorie mai lungă, dar o povestesc la curs 🙂 

La fel cum cred în oamenii care nu mai fug de ei. Asta e tare fain la acest curs de yoga. Dacă te-ai înhămat la 12 săptămâni, ai și plătit înainte școala de yoga, nu prea mai ai cum să o dai de gard, oricât de mult ai vrea tu să îți justifici absența. Evident că ar fi bine să menții drumul ăsta spiritual cu entuziasm, dar știm cu toții cum funțcionează mintea atunci când vrea ea să opună rezistență.

Îmi dau seama acum că îmi este aproape imposibil să încerc să te conving să vii la acest curs de yoga :)) Ediția trecută, la școala de toamnă, am avut cea mai faină grupă din câte au existat vreodată. Și suntem deja în al patrulea an de curs. Este aproape imposibild e descris cât de mișto au fost oamenii din toamnă, ce evoluție spectaculoasă au avut, cât de frumos și cald se simțea grupul. Ca și când, o dată pe săptămână, ne întâlneam să mergem împreună Acasă ❤️

Ultimul curs de yoga a fost ca o îmbrățișare caldă de Sus. Nu știu dacă pentru mine sau pentru ei, dar cel puțin unii dintre noi am fost binecuvântați cu ceea ce contează cel mai mult: căldura umană, râsete și un spațiu sigur în care să ne premitem să fim fix așa cum suntem. Cred că renunțarea asta la filtre și la măști este cea mai mare binecuvântare pe care o poate simți cineva care caută Adevărul.

Pentru cine este școala de yoga

Am mai scris aici despre asta. Iar condițiile se mențin și cursul acesta. 

Ce pot să repet – de nenumărate ori – este că acest curs NU este unul pe care să îl termini și să pretinzi că știi yoga 🙂 Prin urmare, nu vei primi nici măcar o diplomă de participare, ci va fi o experiență doar pentru tine. Căci asta este și ideea în yoga.

Cursul se adresează atât începătorilor cât și celor care au mai trecut prin asta. Cu alte cuvinte, va fi din nou o grupă mixtă, cu “trial by fire”. Adică cei noi vor fi cumva nevoiți să țină pasul cu cei cu câțiva ani de practică, deci vom cultiva pentru ei perseverența și determinarea. Iar cei mai vechi, vor fi nevoiți să cultive răbdarea și repetarea, acolo unde teoria o va cere. Totodată, cei mai vechi vor face cumva și munca energetică de ridicare și evoluție a celor la început. Pentru că, așa cum spuneam, we are one. 

Începem pe 25 ianuarie și ne vom întâlni săptămânal, timp de 12 săptămâni, în fiecare miercuri de la 18.30 la 21.00. Cursul se încheie fix înainte de Paște, în Săptămâna mare.

Taxa de participare la curs este de 720 lei – pentru toate cele trei luni. Cursanții care au mai participat la acest curs de yoga în trecut, pot achita și în trei tranșe, câte 240 lei la fiecare 4 ședințe. Taxa se va plăti integral, indiferent de participarea ta la curs. Ia-o ca pe un fel de garanție a disciplinei.

Pentru că studioul ne-a rămas deja mic, spațiul și locurile sunt extrem de limitate, deci este nevoie să te înscrii din timp. 

Înscrierile și detalii suplimentare se fac la subsemnata, fie la telefon 0755010215, fie pe email, la info @ oneyoga.ro

Te aștept cu drag 🙏

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *