Skip to content

Școala de yoga – ediția de toamnă

scoala de yoga

Suntem deja în al treilea an de școală de yoga, de data aceasta ne pregătim la One Yoga Studio de ediția de toamnă. Nu bag mâna în foc pentru cursanți – deși am o idee – dar eu abia aștept momentele acestea de noi începuturi, mai ales în energia toamnei. Urmează un curs de yoga, teorie și practică, de 12 săptămâni. Cursul este dedicat tuturor celor care vor să înțeleagă ceva mai mult, atât despre filosofia yoga, cât și despre propria existență.

La ce să te aștepți de la școala de yoga

Ideal ar fi să nu te aștepți la nimic 🙂 Doar de asta facem asta, nu? Pentru a renunța la așteptări. Dar chiar și așa, pot să îți spun că la finalul celor trei luni, vei căpăta o privire mai amplă asupra popriei existențe, vei înțelege mai bine oamenii și anumite evenimente aparent întâpmlătoare din viața ta. Nu te gândi că este un curs greu, chiar dacă vei avea “teme pentru acasă” și chiar dacă îți voi recomanda o bibliografie consistentă. Privește școala de yoga ca pe o ocazie de a sădi niște semințe acolo, în interior, care vor da rod abia atunci când le va veni vremea.

Desigur, ca orice semințe, este nevoie să le uzi la timp, să le oferi hrană și atenție, în special în perioada de dezvoltare. Cu alte cuvinte, este recomandat să te ții de practică și încerci să aplici cât mai multe din cunoștințe și în viața de zi cu zi. Aici nici eu și nici altcineva în afară de tine nu poate să intervină, dar, în general, “secretul” unui rod de succes este să opui cât mai puțină rezistență cunoașterii și să nu îți mai cauți justificări pentru orice abatere de la traseu.

Cine poate participa

Școala de toamnă se adresează atât celor la început de drum – este indicat să te apuci de yoga știind ce faci, nu prin mimetism – cât și celor cu experiență în practică. Cu alte cuvinte, responsabilitatea celor mai vechi, “ai casei” va fi să îi susțină energetic pe cei noi, iar responsabilitatea celor noi va fi să țină pasul cu evoluția cursului. Win-win, cum se spune ❤️ Am făcut și în primăvară același lucru și a fost rețeta perfectă.

Îți spun de la bun început că acest curs nu implică diplome și nici un alt fel de recunoaștere egotică venită din exterior. O faci pentru tine, este timp cu tine și o cunoaștere pe care nu ți-o poate valida sau invalida nimeni. Și nu vei face asta ca să îi ajuți pe ceilalți, ci ca să te ajuți pe tine. Abia atunci vei fi capabil să îi ajuți pe restul. Cu alte cuvinte, e bine să ții doar pentru tine participarea la școala de yoga și nu, nu vei deveni guru acreditat după această experiență. Și-așa e plin 😅 

Te înscrii la școala de yoga doar pentru că ai simțit o chemare de a afla mai mult despre tine și despre mersul Universului sau pentru că ești într-o căutare de răspunsuri pe care nici un medic, psiholog sau cititor în stele nu a reușit să ți le dea până acum. Ele există deja, este nevoie să știi doar unde să le cauți și, desigur, să pui întrebările corecte care te vor duce la acele răspunsuri.

Ce vei învăța la cursul de yoga

Chiar dacă ai mai trecut până acum prin asta, vei mai învăța o dată despre Yamas și Niyamas, “cele zece porunci” din yoga, ca prima etapă a drumului spre auto-cunoaștere. Apoi, în funcție de pregătirea ta mentală și energetică, vei învăța despre mantre, puterea sunetului și cum să le folosești aplicat în situații diferite de viață. Vei învăța tehnici de pranayama, mudre, bhandas-uri și tot ABC-ul yoghinului. 

Și, cel mai important, vei învăța să meditezi corect. Îți voi preda tehnici de meditație și tips and triks pentru a intra mai ușor în stare. Nu voi putea să te învăț sau să îți impun disciplina, însă. Dacă mintea ta este structurată să trișeze sau să renunțe atunci când este prea greu – atunci când renunți este momentul în care ai cel mai mult nevoie de meditație – atunci, alegerea este a ta. E bine să știi, totuși, că se întâmplă destul de frecvent, iar că cele trei luni nu sunt neapărat despre curs, ci despre capacitatea ta de a duce un lucru până la capăt, în ciuda disconfortului. 

Este un alt fel de a spune că școala de yoga nu este pentru toată lumea. Deși este deschisă pentru toți, indiferent de vârstă, de sex sau de experiență, nu toată lumea are structura mentală de a o duce până la capăt. Dacă totuși reușești să îți ții sub control ego-ul și mentalul în procesul de auto-cunoaștere, atunci vei vedea acea putere interioară cum se dezvoltă în toată splendoarea ei. Cumva, asta ține în loc de diplomă de absolvire 🙂

Detaliile cursului

Școala de yoga, ediția de toamnă, va începe pe data de 21 septembrie. Orele de curs vor fi o dată pe săptâmână, miercurea, de la 18.30 la 21.00, la studioul One Yoga. De la o săptămână la alta, vei avea acele teme pentru acasă, cu practică de făcut și cărți de citit. Cursul va cuprinde atât teorie, cât și practică, deci este recomandat să îți aduci ceva de notat cu tine dacă simți nevoia, dar și să vii echipat lejer, pentru a susține practica.

Ne vom întâlni săptămânal, timp de 12 săptămâni, cursul urmând să se încheie fix înainte de Crăciun, pe 21 decembrie – excepție va face miercurea cu mini-vacanța de 1 Decembrie.

Taxa de participare la curs este de 720 lei – pentru toate cele trei luni. Cursanții care au mai participat la școala de yoga One Yoga în trecut, pot achita și în trei tranșe, câte 240 lei la fiecare 4 ședințe. Taxa se va plăti integral, indiferent de participarea ta la curs. Ia-o ca pe un fel de garanție a disciplinei.

Pentru că studioul ne-a rămas deja mic – și acesta 🙂 – locurile sunt extrem de limitate, deci este nevoie să te înscrii din timp. 

Înscrierile și detalii suplimentare se fac la subsemnata, fie la telefon 0755010215, fie pe email, la info @ oneyoga.ro

Te aștept cu drag 🙏

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *