Skip to content

Respirația conștientă – workshop gratuit

respirația

Încă de când m-am apucat de practica yoga, am avut revelația că oamenii au mari probleme cu respirația. Pe vremea aceea, inclusiv eu eram unul dintre cei care nu știau să respire și se tot întrebau de ce anumite aspecte ale biologicului nu funcționează optim, deși dieta era bună, somnul ok, mișcare cât cuprinde. 

Apoi, de-a lungul anilor de practică s-a dovedit că oamenii iau cumva respirația de-a gata, ca pe ceva autonom și fără să își pună vreodată problema că aceasta ar putea fi cel mai eficient instrument de vindecare și liniștire pe care îl au la îndemână.

Workshop de respirație conștientă

De la povestea Covid încoace, oamenii au înțeles că respirația și controlul ei pot salva vieți. La propriu. Majoritatea practicanților de la studio care au trecut printr-o formă de covid au trecut lejer, cu simtptome relativ ușoare, fără ca boala să lase urme prea mari. Pentru că aveau deja cunoștințele necesare pentru a menține plămânii sănătoși, organele interne oxigenate și mintea liniștită, fără frică sau panică. 

Mai sunt și cei care nu au știut acest lucru până acum, iar fetele mele bune și calde de la studio au vrut să le arate celor dragi că se poate și altfel 🙂 Așa că m-au rugat să facem un eveniment prin care să învățăm oamenii să respire conștient, să înțeleagă cum se pot folosi de acest dar pentru a evolua și pentru a menține o sănătate fizică și mentală optime. 

Astfel că miercuri, pe 25 mai, de la ora 18.30, ne vedem la One Yoga Studio, la un workshop practic de respirație conștientă. Evenimentul durează 90 minute, timp în care vom discuta despre importanța respirației, controlul ei, tehnici de respirație și cum conștientizarea ei este primul pas spre deschiderea mentală și eliberarea emoțională.  

Pranayama în practica yoga

Yoga spune că fiecare dintre noi am venit pe lumea asta cu un număr limitat de respirații. Viața începe cu o inspirație și se termină cu o expirație. Între aceste două momente, depinde exclusiv de noi cum ne acordăm la energia vitală, cum înțelegem să o folosim sau, dimpotrivă, să o irosim. 

Oamenii au tendința să vrea să controleze evenimentele exterioare, alți oameni, propria viață, dar nu pot să îți controleze propria respirație. Tot ce înseană evoluție se întâmplă cu pași mici, consecvenți, plecând cumva de la începutul ființei. Apoi, dacă mai simt nevoia, pot controla și restul, dar doar într-o oarecare măsură. 

Chiar dacă ești practicant sau nu, puterea respirației conștiente este de necontestat. Sunt sute de studii clinice care arată că o respirație corectă eliberează peste 70% din toxine, iar în ceea ce privește sănătatea mentală, felul în care respiri este esențial. Poți să ai o stare proastă doar pentru că respiri prost, la fel cum îți poți schimba starea de spirit doar prin modificarea ritmului respirator. 

De ce să vii la workshop

Aș putea să fac un alt articol complet doar cu motive 🙂 Dar verifică în timp ce citești asta unde respiri. Ți se mișcă abdomenul sau pieptul? Dacă nu respiri în abdomen este cel mai serios motiv pentru care este nevoie să înveți să faci asta până devine parte din tine. E ca și când ai umple cu pahar cu apă începând cu partea de sus a paharului. 

Povestim și aplicăm mai multe miercuri, pe 25 mai, la studio. Evenimentul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Participarea se face musai pe bază de înscriere la 0755010215 sau pe adresa de mail contact@mihaeladragomir.ro. 

Ne vedem miercuri ❤️

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *