Skip to content

Yoga Retreat de Sânziene ❤️

yoga retreat

Am decis de ceva vreme ca singurul yoga retreat pe care îl mai fac într-un an de zile să fie unul puternic, într-un loc încărcat cu energie, cu oameni puternici, dispuși să își facă practica în Brahmamuhurta, atunci când timpul și spațiul dispar și rămâne doar esența ❤️ 

Și acum mi se face pielea de găină când îmi aduc aminte de magia retreatului din iarnă de la Pensiunea Dacica. Atunci au fost 8 zile de magie pură, cu oameni foarte mișto. Ca și când am ajuns în Rai și am rămas acolo pentru o săptămână. Nici măcar acum nu am cuvinte să îți povestesc cum a fost. Doar că a fost perfect.

Yoga Retreat autentic

Retragerea în munți, într-un loc în care nici măcar semnalul de la telefon nu prea se face văzut, este cea mai apropiată formă de samadhi, de eliberare. Evident că mă refer la retragerea în munți la un yoga retreat, nu la grătare și bere cu familionul extins. Pe lângă locul care este special din oficiu, mai e și practica intensă de yoga și meditație. 

Ca și anul trecut, practica va începe la ora 4 dimineața și va dura aproximativ 4 ore în prima sesiune a zilei. O oră de chanting și mantre, mai bine de o oră de asane, apoi kriyas-uri și meditație. După toate acestea, micul dejun se va lua în liniște, păstrând mauna (jurământul tăcerii) în timpul mesei.

În timpul zilei, vom vizita atât cetățile dacice, cât și alte locuri încărcate energetic, cu scurte meditații acolo unde spațiul permite. Apoi seara, ideal înainte de cină, vom mai avea o sesiune de mantre/yoga nidra/ kundalini yoga/ chakra balance. 

Cu un asemenea program, nici nu ai cum să mai ai vreo apăsare lumească sau vreo frână în evoluție 🙃

Noaptea de Sânziene

Tabăra de yoga din 2023 “a căzut” de Sânziene pentru că așa au decis vrăjitoarele mele din retreat-ul anterior 😂 Nici nu am clipit când am spus da, așa că penultima noapte a retreat-ului ne va prinde acolo, la focul de tabără. Evident că vom face meditație la foc în noaptea de Sânziene. La fel de evident este că avem și dress-code cu rochii albe, ca să fie frumos și simbolic 🤍

Ce iese mai departe de acolo, vom vedea. Energetic, se va simți în timp, pentru că din acest yoga retreat nimic nu va mai fi la fel. Mental și emoțional, efectele vor apărea încă de când suntem acolo. Liniște, împăcare, acceptare și iubire față de tot ce este în jur.  

Cine poate participa la retreat

Acesta nu este un yoga retreat clasic comercial. Ci unul greu, cu energii extrem de puternice de digerat și integrat. Bine, nu e cine știe ce fizică cuantică, doar că este nevoie să nu existe deloc rezistență, fie ea și inconștientă. Deci e musai să vii cu inima și mintea deschise, să lași grijile de acasă… acasă. Sunt 600 km distanță, nu au de ce să te urmărească până în munți. 

Pentru a participa la acest retreat este nevoie să ai măcar un an de practică yoga în spate sau să fi trecut măcar printr-un curs de primăvară sau toamnă la One Yoga Studio. Așa voi ști dacă poți face față sau nu și îți voi spune dinainte să te arunci în tabără. Dacă ești o fire deschisă și bunuță la suflet, nu contează prea mult nici măcar practica, dar e bine să ai antrenamentul posturii de meditație măcar, căci o vom folosi intens. 

Este nevoie să fii extrem de puternic/ă sau măcar dispus/ă să îți întărești voința și disciplina. Practica începe la 4 dimineața, fără scuze și fără întârzieri la practică. Acolo unde vrem noi să ajungem în acest yoga retreat, ai nevoie de putere mentală, fizică și de discernământ. Dacă nu le ai, le facem, dar e mai bine să vii cu ele de acasă. Și dacă nu le ai, mai ai la dispoziție jumătate de an să faci rost de ele 🙂 E cam ca la armată, da. Dar nu vrem să facem compromisuri în evoluția noastră.

Detalii eveniment

Retreat-ul va avea loc în perioada 17 – 25 iunie – 8 zile și 8 nopți, la Pensiunea Dacica, din munții Orăștie.  

Cazarea se va face în camere duble, cu paturi twin, baie proprie și tot ce mai e nevoie. Regimul de masă va fi demipensiune – în regim de retreat, 8 ore distanțe între mese – meniu ovo-lacto-vegetarian. Mâncarea este multă și extrem de bună, oricât de mult m-aș strădui să mâncăm mai puțin 😅 Ideea este să lăsăm loc digestiei să își facă treaba, respectând cele 8 ore între mese. 

Programul de practică începe la ora 4, durează aproximativ 4-5 ore, apoi, de la ora 09.00, micul dejun. La ora 18.00 va fi servită cina, iar practica de seară va fi de la ora 17.00, o oră. Mai rămâne puțin timp pentru digestie, apoi va urma somn de voie, căci de la 4 o luăm de la capăt a doua zi.

Cam așa vor arăta toate zilele în retreat, excepție făcând ziua de 24 iunie, când avem somn de voie dimineața – pentru că vom fi meditat noaptea la focul de tabără.

Prețul pentru cele 8 zile este 3000 lei/persoană. Acesta include cazare, demipensiune,  practică și ateliere/workshopuri. Transportul nu este inclus în preț, se face individual. Dar, ca de obicei, se găsesc soluții de “cuplat” pe mașini.  

Locurile sunt extrem de limitate din cauza spațiului – 15 persoane. Rezervarea fermă a locului se face odată cu achitarea unui avans de 30%. Atenție! Avansul este nerambursabil – din motive evidente de logistică – dar poți ceda locul altcuiva dacă este cazul.

Restul de 70% vor fi achitați cu maximum o săptămână înainte de începerea retreat-ului. 

Detalii și rezervări la subsemnata, fie pe mail, pe pagina de facebook One Yoga Studio, sau la telefon 0755010215.

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *