Skip to content

Brahma Muhurta, timpul ideal de meditație

yoga retreat

Tocmai ce m-am întors dintr-un retreat magic, într-un loc magic, cu un grup magic. Ciudată adaptarea la oraș, la activitățile zilnice, la vibe-ul exterior. După 8 zile de meditație la 4 dimineața, cotidianul pare să aibă și mai puțină logică decât avea.

Experiența acestui retreat nu prea poate fi explicată în cuvinte, dar o să încerc să îți povestesc de ce e bine să faci asta din când în când de-a lungul anului. 

Rezistența la meditație

Orice practicant are la un moment dat o perioadă în care – dacă iese din ritualul meditației – cedează tentațiilor minții de a face orice altceva decât meditație. Că e Netflix, că e somn, mâncare, Facebook, i-a fătat pisica, orice poate fi un motiv perfect de procrastinare. Iar atunci de nevoie de un reset total, care să repună practicantul pe cale. 

Desigur, pentru cei aflați la început de drum sau cu o minte încă închisă și nepregătită de experiență, povestea cu trezitul la 4 dimineața este trial by fire. Ori te ridici brusc, ori ți se cam ia de meditație. Pentru cei determinați, însă, experiența este dovada de care aveau nevoie că fac parte din Întreg ❤️

Brahma Muhurta, ora lui Dumnezeu

Se spune despre Brahma Muhurta că este ora lui Dumnezeu, este timpul cel mai bun din zi pentru a medita și pentru a intra în rezonanță cu divinul. La acea oră, mintea este ca o coală albă, necontaminată de impresii, păreri, exterior. Este direct pregătită să fie infuzată cu gânduri divine, fără rezistență, fără alterarea conștiinței. Meditația din Brahma Muhurta arată și se simte altfel decât orice altă meditație din zi. Poate părea o fază a somnului – ceea ce e, într-un fel – dar presupune conștientizarea mediului, a gândurilor, a trăirilor. 

Este timpul cel mai sacru din zi, cu minimă rezistență la meditație. Și pentru că ești proaspăt trezit din somn, e adevărat. Dar nici pe departe ca trezirea de la 6 sau 7 dimineața. Dacă vrei o explicație aplicată, este ca și când ai veni să îți primești dovada existenței Divinului. Pentru că încă ești om, câteodată mai ai îndoieli sau ceri “semne”. Trezește-te să meditezi la 4 și vei fi plin de semne 🙂

Retragerea în munții sacri

Acel loc magic despre care îți povesteam la început este în munții Orăștiei, la Pensiunea Dacica, acolo unde fac de obicei retreaturile lungi, cu practică serioasă și ceva mai profundă. De fiecare dată mă simt ca acasă acolo, locul este ca o îmbrățișare de mamă, caldă și fermă, în același timp. 

În mod normal, nu aș vorbi despre locurile mele “secrete”, dar acolo e safe. Dacă ești curat și deschis, energia locului te va îmbrățișa imediat. Dacă încă trăiești în minte și ego, nu îți va plăcea locul și nici locul nu te va plăcea pe tine 🙂 Deci n-am cum să mă întâlnesc cu oameni nașpa pe acolo, că sunt expulzați din oficiu. 

Am ajuns acolo timp de 8 zile, 14 femei, am rămas 13 între timp, cu tot cu mine. În orice altă circumstanță, să aduci 14 femei într-o casă timp de o saptămână, e nebunie curată. Demnă de un reality show 😅Cu toate acestea, a fost cel mai bun și puternic grup cu care am lucrat până acum. Armonizat de la o zi la alta, ca într-o mare familie în care te simți în siguranță și acceptată. Deși fiecare avea caractere și ocupații diametral opuse, și-au înțeles rolul și scopul.  

Am făcut practica de meditație la 4 la 8 în fiecare dimineață, plus încă o oră seara. Am făcut-o cu zâmbetul pe buze, fiecare a trăit-o în felul ei, dar cumva în aceeași vibrație. Cum spuneam, e greu de explicat în cuvinte ce s-a întâmplat acolo, însă oricare dintre noi ar repeta experiența de un milion de ori dacă ar putea. 

Atât de frumos, încât am rezervat datele pentru următoarea retragere acolo, la anul. Plus încă două retreaturi anul acesta, în iunie și septembrie, dar în alte locații. Pentru că WE ARE ONE, iar asta se vede cel mai bine departe de triggeri de acasă 🙂

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *