Skip to content

Banii sunt o extensie a energiei tale. Primești cât ești

banii

În ultima perioadă, îmi tot sar în ochi diverse cursuri sau terapii despre cum să atragi mai multă abundență materială în viață. Am mai scris eu despre cum banii sunt un aspect important și aici

De data asta, însă, vreau să înțelegi cum este împărțită lumea și de ce oamenii care evoluează în toate planurile, evoluează și material. 

Banii nu sunt nici răi nici buni. Sunt acolo să circule

La fel cum nici tu, ca om, nu ești nici rău nici bun. Ești aici să te menții în creștere, în evoluție. Până unde anume, depinde doar de tine și de ce are Șefu’ în plan pentru tine. 

Cred că e o prostie să susții că dacă ai început o practică spirituală, oricare ar fi ea, că banii nu contează. Ori prostie, ori ipocrizie. Știi prea bine că sunt foarte importanți, ei sunt instrumentul care mai departe îți va asigura creșterea, într-o formă sau alta. Depinde foarte mult și ce faci cu ei. 

Din punct de vedere energetic, banii și materialul sunt guvernați de prima chakră, practic baza sistemului energetic. Prima chakră este ca fundația unei case. Dacă nu este suficient de stabilă, nu poți construi foarte multe etaje peste. Prima chakră susține și influențează în mod direct comportamentul tău fizic, social, emoțional și, în general, restul stărilor la care vrei să ai acces.   

Nu este suficient să ți-i dorești

Pentru bani chiar este nevoie să muncești. Fie fizic, fie subtil. Este nevoie să îți depășești condiția în fiecare zi, pentru a crește în toate planurile. Nu cred în povestea cu afirmațiile sau cu NLP-ul de orice fel. Autosugestia nu te va face neapărat mai evoluat. Și, sincer, nici nu am văzut să dea roade printre adepți… 🙂

Plus că povestea cu afirmațiile poate fi cumva și destul de riscantă. “Sunt un magnet pentru bani”- perfect, ce fel de magnet? Că magnetul și atrage și respinge 🙂 “Manifest abundență în viața mea” – minunat, doar că abundența poate însemna orice. Inclusiv situații mai nasoale. Din abunență. Nu vrei să te joci cu Universul, știi deja că are un simț al umorului destul de ciudat…

Deci, ne întoarcem la muncă. Dacă ești unul dintre oamenii care încă se identifică cu corpul fizic și poziția lor socială, vei înțelege să muncești fizic mai mult. Mai multe ore pe zi, mai mult efort fizic, mai mult pentru a creea mai mult. Ceea ce va da roade până într-un punct. 

Dacă ai înțeles, însă, că ești mai mult de atât, vei munci mai mult, dar în plan subtil. Vei petrece foarte mult timp în meditație (majoritatea antreprenorilor de succes fac asta), vei participa la cursuri, seminarii, vei căuta să înțelegi mai mult din cum funcționează lumea, vei dori să crești. Iar atunci, această evoluție se va vedea și în planul fizic. Schimbarea în exterior începe întotdeauna din interior. 

De ce unii oameni au mereu probleme cu banii?

În general, și pentru că îi resping susținând că nu sunt importanți. Normal că ți se fisurează toți pereții casei dacă tu nu crezi în puterea fundației.

Dar, cel mai des, pentru că își amână la nesfârșit propria evoluție. Sunt procrastinatorii cronici. Sunt oamenii “o să”. O să mă apuc de meditație, o să mă ocup de scris, o să încep yoga, o să fac nu știu ce proiect, o să plec de la jobul ăsta, o să îmi deschid firma mea, o să… lista poate continua în toate aspectele vieții. Oamenii “o să” sunt cei care nu încearcă niciodată. Sunt cei care “pun răul înainte”. Sunt cei care găsesc probleme la orice soluție. Și, în final, sunt cei care rămân cu frustrări și cu multe trenuri pierdute. Și nu sunt oameni buni sau răi, doar că îmi imaginez că e teribil să ajungi la finalul vieții plin de regrete… 

Partea bună este că cei mai norocoși dintre ei primesc la timp un semnal de trezire că li s-au fisurat pereții casei, iar atunci viața le va forța cumva mâna să se apuce de treabă. Altfel, ei doar vor aștepta momentul perfect să facă o schimbare. Iar momentul perfect nu există. Momentul e doar acum. 

Extensia conștiinței merge în ambele direcții

Poate te-ai întrebat de ce oameni aparent nasoi, nefrecventabili, nu au nici o problemă cu banii. Pentru că îi iubesc și i-au făcut o prioritate. Și-au dus toată energia spre ei, iar ei s-au multiplicat. E ca într-o relație. Dai atenție, se multiplică, se îmbunătățește relație, nu dai atenție, se stinge.

Plus că povestea cu extensia conștiinței merge și în sus și în jos. Aici intervine liberul arbitru. Cumva, fiecare își alege Șeful 🙂

Despre asta, om mai povesti noi… Dar la studio 😁

Să avem zile prospere!

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *