Skip to content

Ce te-a făcut să te apuci de yoga? #NormalizeYoga

yoga

Ți-am mai povestit de curând cum yoga este pentru oameni normali, sau cel puțin așa cum văd eu normalitatea. Dar am vorbit cu acești oameni normali de la studio și i-am rugat să povestească experiența lor cu practica de-a lungul timpului ❤️

Răspunsurile sunt date de participanți de sex feminin, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Din motive destul de evidente, numele lor complete nu vor fi făcute publice 🙂

Normalize Yoga

Începem, așadar, serialul #NormalizeYoga, în care vă povestesc cum văd oamenii normali relația cu yoga, dincolo de miturile și poveștile pe care le-ai auzit pe Insta sau la tv.

Episodul de astăzi se numește “ce te-a făcut să te apuci de yoga?” și arată așa:

F.L: Motivul pentru care mi-am dorit să vin la studio și să fac yoga a fost dorința de a găsi un echilibru emotional și mental, un echilibru între corp și minte, între a dărui și a primi, o temperare a atitudinii impulsive, a fricilor, a nevoii de a deține controlul, dar mai ales din dorința de a încerca să mă cunosc pe mine.

S.C: Am ajuns la studio într-o perioadă de criză a vieții mele. Și de ce yoga? Era în interiorul meu, încolțise demult această sămânță, a venit atunci când am fost pregătită.

A.T: A fost ceva instinctiv, o curiozitate de a vedea despre ce este vorba, dar la momentul respectiv citisem doar despre un singur studio în Constanta, care de fapt era o sală de aerobic unde fusesem de câteva ori cu cativa ani în urmă și atunci nu imi plăcuse (nici locul, nici persoanele, nu mă simteam în largul meu). Îmi este greu să identific motivul primordial care m-a făcut să caut sau m-a făcut să vin prima dată, cum spuneam, poate era hamsterul care mi-a spus că vrea să schimbe roata pe care aleargă sau ritmul, sau gândurile 😊

R.: Inițial mergeam la sală, iar acolo se țineau și ore de yoga. Mutându-mă în Constanța și dorind să continui cu yoga, am găsit Yoga Joy, apoi am început să frecventez OneYoga.

A.N: Am venit la yoga după 2 ani de la moartea tatălui, pentru că nu mă mai regăseam… pe mine și eram într-un început de prăbusire…

C.S: Simțeam ca e ceva mai mult decât viata cotidiana, ceva legat de suflet, de existența mea, de sinele meu care era intr-o căutare lăuntrică.

L.B: Sincer, curiozitatea! O prietenă cu care practicam exercitii de întreținere a propus să participăm la lecțiile de pe plajă tinute de un club de yoga. Cum aveam nevoie de schimbare amandouă, am hotarat să încercăm.

Ea nu a ajuns, eu da. Si mi-a placut foarte mult. Provocator, din toate punctele de vedere: si fizic si psihic. Dar impactul major, care m-a si determinat să revin la toate sedintele din vara anului 2018, a fost cum m-am simtit dupa acea primă ședintă. Foarte bine, plină de o energie pe care nu stiam-credeam ca o am. Si asta dupa o sedinta in care multe din exercitii depaseau puterea fizica-psihica pe care credeam ca o am. Așa că am continuat să vin la sedintele de pe plajă toata vara 2018. Când Mihaela a deschis studioul în toamna aceluiasi an, chiar mi-am dorit să continui. Chiar imi doream ca starea de bine ce se instalase să devină o constantă.

J.P: Inițial, eu am ales  yoga posturală, după ce am ajuns în Studio One Yoga am avut o experiență mai mult decât asane . Am redescoperit tehnici faine de respiratie, de meditatie.

M.C: Practica yoga este o dorință a sufletului meu veche, de cand m-am constientizat pe mine cred, dar nu știam că vreau yoga de fapt. Apoi am încercat sa practic yoga în diverse locuri, momente și conjuncturi, dar nu am rezonat cu acei oameni sau cu acel model de practică sau nu era inca timpul pentru mine, nu stiu, dar cert este că de fiecare data m-am rezumat la o sedinta si apoi am spus pas.
La studio am ajuns in momentul în care am decis că este timpul să investesc în
mine, să imi ascult nevoile si să fac ceva și pentru corpul si sufletul meu. Am decis să vin la acest studio in mod particular cand am gasit oferta unui “curs de yoga”, adica este cineva cu care pot să incerc să îmi lămuresc toate “de ce?” – urile ridicate si să lămuresc ce înseamna de fapt practica yoga, la ce ma ajuta pe mine , daca ma ajuta la ceva. Am ramas aici pentru ca in momentul in care am intrat in studio, cu toate emotiile din Univers, am găsit o familie si un mediu în care încet, încet pot să devin eu “eu”. Pot sa mă exprim pe mine care sunt interior asa cum nici eu nu stiu de multe ori că sunt.

M.T: Nu imi aduc aminte motivul, m-a atras pur și simplu, surprinzător pentru mine, cel mai reticent om la schimbare și nou.

C.M: Îmi doream o comunitate, în care să mă simt…,, acasa”, să fie în acord cu energia mea, fiind nou mutata in Constanta. Poate nevoia de apartenență. La modul constient, voiam să învaț să meditez, pentru că aveam o proiectie a minții, că nu îmi reușește. Dar cum spun eu, yoga m-a ales pe mine… sau poate energia ta…

We are one

Ce este cel mai fain la toate femeile acestea, este că vin din medii complet diferite, au personalități diametral opuse, au interese cotidiene extrem de variate. Și, cu toate acestea… we are one ❤️

Și da, avem și bărbați la yoga, în caz că vă întrebați😅 Doar că femeile sunt, în general, mai deschise în a împărtăși trăirile interioare.

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *