Skip to content

Cum să îți setezi corect intențiile pentru 2023

intențiile

Știu că la majoritatea oamenilor, treaba asta cu rezoluțiile din noul an, ori merge impecabil, ori deloc. În ultimul caz, se poate ca intențiile să nu fi fost setate cum trebuie, sau să nu fie în folosul lor. Sau să existe așteptarea falsă că pe 1 ianuarie se vor trezi cumva altfel. Povestea aceea cu “new year, new me”.

În cazul de față, voi pleca de la premisa că fiecare dintre cei care citesc articolul au depășit faza aceea în care cred în soartă și destin. Îmi place să cred că oamenii care au acces la informație, la practici de elevare a conștiinței, care au depășit faza de postat poze cu porcul de Crăciun, înțeleg că fiecare dintre noi ne putem crea realitatea.

Când îți setezi intențiile

Perioada solstițiului, primele 12 zile din noul an sau în perioadele de lună nouă sunt cele mai bune energii care să te susțină în setarea intențiilor. Acum, eu mă refer la intențiile pe termen mediu, nu la toanele de moment care să te facă să bați din piciorușe că vrei ceva. Ori, pe termen lung, știm deja că avem nevoie de răbdare, deci nu apare așteptarea falsă de a se îndeplini mâine.

Pentru că nici eu și nici tu nu suntem peștișorul de aur care îndeplinește dorințe. Doar înțelegem că fiecare dintre noi acționăm din niște programe care rulează în fundal – le spunem subconștient. Atunci când setăm intențiile, noi schimbăm, de fapt, acele programe, pentru ca toate acțiunile noastre să ducă mai departe spre manifestarea dorințelor. 

Nu e cazul să te simți super-special când setezi intențiile și devin realitate. Toată lumea o poate face, doar că e nevoie de insistență pe tehnică, răbdare și acel letting go odată ce ai făcut asta. Pentru că dacă te vei ține prea mult cu dinții de o intenție/dorință, îi vei încetini sau bloca manifestarea. 

Ce ai de făcut

Nu este suficient să îți dorești sau să verbalizezi. Încă nu ai ajuns în acea etapă a controlării energiei. Adică degeaba îți dorești să slăbești sau câștigi mai mulți bani dacă nu te conduc și acțiunile către acest lucru. Nu e suficient nici să zici “de la anu’ mă apuc de sală sau de yoga” dacă ai în interiorul tău un program care te sabotează. 

Astfel că ai nevoie să lucrezi puțin, să îi dai din start Universului ceva la schimb. Și nu îi poți da decât timpul tău. Pe care nu îl vei petrece fantezând la cum ar fi dacă…, ci scriind sau programând subconștientul. 

Pentru dorința aceea mare, cea mai mare dintre ele, îți recomand Yoga Nidra. În fiecare sfarșit de an noi ne vedem la studio pentru Sankalpa, un eveniment în care se setează intențiile pentru noul an. Și de 6 ani încoace, a mers la aproape toată lumea. Fiecare dintre participanți și-a văzut Sankalpa realizată până la finele anului. Dacă nu ajungi la studio, înregistrarea va fi și pe youtube și sunt convinsă că mai găsești sesiuni de yoga nidra online.

Folosește-le, mai ales în perioada aceasta a anului. Cu cât o repeți mai des și mai consecvent, cu atât intenția se va seta ca un program de sine stătător și va prinde contur.

Vision board-ul și scrisul

Conexiunea mână-ochi este cea mai eficientă atunci când avem nevoie să lucrăm cu manifestarea gândurilor. E ca și când ai pune singur/ă deja în realitate ceea ce îți dorești. Așa că ține o agendă/caiet în care să îți notezi ce obiective ai pentru anul viitor. Pe toate planurile existenței tale, de la material, profesional, emoțional, relațional, spiritual etc. Fă o listă cu intențiile și scrie-le cât mai coerent. Dacă ai timp, ideal este să scrii fiecare intenție cu lux de amănunte, mai ales cele emoționale. Cum te vei simți când se manifestă, cu cine vei împărtăși bucuria, etc. 

Nu este de ajuns să le dorești în gând. Nu ai suficientă ordine și disciplină în gânduri încât să îți stabilizezi atenția pe un singur gând. Scrie și fii atent la cum te exprimi în scris.

Vision board-ul este și el foarte util. În primă fază trebuie să te gândești și să îți dai seama ce vrei pentru anul viitor. Apoi, caută imagini reprezentative pentru dorințele tale – e nevoie să însemne ceva pentru tine, în special o emoție – și adună-le într-un colaj pe care îl salvezi. Acel colaj, acel vision board, are nevoie să fie reprezentarea grafică a intențiilor tale. Și dacă uiți ce ți-ai dorit, te uiți la vision board și o fracțiune de secundă mai târziu, îți aduci aminte scopul și emoția. 

Plasează vision board-ul undeva unde să îl vezi cât mai des. Pe frigider, pe desktop, pe telefon, oriunde. Atunci când mintea se obișnuiește deja cu prezența lui acolo, va funcționa cel mai eficient. Ca un fel de remider subliminal pe care tu nu ai nevoie să îl treci prin filtrul conștient. De obicei, “rata de succes” pe vision board este și ea destul de mare, plus “bonusuri” pe care Universul ți le mai dă că ai fost cuminte și ți-ai făcut treaba de validare a calității umane de creator ❤️

Ai grijă ce îți dorești

Dacă știi să citești, înseamnă că ești demult la vârsta la care ai înțeles (și ai văzut) că totul are un preț. Din păcate, nu vei putea să evaluezi sau să negociezi prețul, așa că ceea ce îți dorești trebuie să merite aproape orice. Îți dau un exemplu ipotetic. Să zicem că vrei un job mai bun sau că vrei să câștigi mai mulți bani. Conform legii vidului, va fi nevoie să dispară jobul curent sau să se modifice condițiile în care lucrezi la acest moment. 

Dacă tu nu ești dispus/ă la schimbări, atunci vei percepe momentul de creare a vidului ca pe un eveniment negativ. Dacă rămâi agățat/ă în evenimentul “negativ” (care nu face altceva decât să creeze premisele pentru intențiile tale), manifestarea va întârzia să se producă. Aceeași logică se poate aplica în orice altă intenție sau direcție pe care ai setat-o.  

De asemenea, este bine să păstrezi într-un sertar al minții tale informația că ceea ce îți setezi prin aceste mijloace, mai ales în aceste momente de încărcare energetică puternică, are șanse majore să devină realitate. Nu ai de ce să te îndoiești, ba mai repede ai grijă ce îți dorești. Să nu fie ceva trecător sau supus modificării toanelor tale. Aigură-te că atunci când se va întâmpla știi ce să faci cu asta 🙂 Chair dacă se întâmplă peste 6 luni, 1 an sau 3. 

Iar atunci când îți setezi intențiile, încercă să păstrezi o stare de smerenie. Să înțelegi că toate acestea sunt daruri care nu ți se cuvin neapărat. Ci pe care le primești în funcție de puterea ta mentală din acest moment, mai mult sau mai puțin dezvoltată. Să crezi că meriți, să știi să primești, să mulțumești când se întâmplă asta.  

Să îți fie de folos!

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
eu

Cine sunt eu?

De ceva vreme încoace, o grupare îndoielnică de personaje pseudo-mondene ale orașului, pare că vrea să mă facă vedetă. Eu am avut șansele mele la

Read More »
salvatori

Salvatori de weekend

-“Ce vrei să faci tu când te faci mare?” – “Vreau să salvez lumea” Ai crede că e o discuție între un adult care nu-și

Read More »
respirația

Respirația conștientă

De când fac yoga am tot vorbit despre respirația conștientă. În yoga îi spunem pranayama, care este de obicei tradusă ca exercițiu de respirație. De

Read More »
lumină

Să facem lumină!

A început postul Crăciunului. Și ca orice post, vine cu spasme. Spiritual vorbind, cu umbre și cu lumină, de multe ori simultan. Nu e vorba

Read More »
cine

Cine v-a lucrat aici?

Am mai spus-o și live și o repet și aici: cine ajunge la yoga, nu ajunge neapărat de plăcere. Adică da, e o practică ce

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *