Skip to content

Energia banilor

energia banilor

Nu știu care îți sunt convingerile legate de bani, dar cu siguranță există ceva acolo, în fundal, care nu te lasă să te dezvolți din  punctul acesta de vedere. Energia banilor este, de fapt, suma tuturor alegerilor tale, conștiente sau inconștiente, iar tu o vezi ca pe o chestiune exterioară ție. Dacă ești pe pagina asta, cel mai probabil, ai undeva convingerea că sărăcia este o virtute, că e ok să te mulțumești cu puțin, că pentru a fi un om spiritual, nu ai nevoie de bani. Ba chiar te-ar încurca în dezvoltarea ta spirituală.  

Banii nu țin de noroc

Sau, mă rog, țin și de noroc, dar fiecare și-l face după cum crede că merită. Și dacă tu crezi că nu meriți prea mult, vei obține fix doar ceea ce ești pregătit să gestionezi. Energia banilor este o chestiune de mentalitate, de adaptare a minții către prosperitate și sentimentul real că meriți. Iar prosperitatea nu se vede doar în bani sau bunuri materiale, ci este o stare de spirit, un nivel de conștiință.  

De fapt, este nivelul de conștiință de bază. Din punct de vedere energetic, banii și relația cu materia țin de prima chakră, Muladhara. Tot de acolo pleacă și relația pe care o ai cu mâncarea, cu spațiul în care locuiești, cu familia de proveniență, cu sănătatea, în general. Muladhara este centrul energetic care guvernează relațiile tale cu nevoile de bază și reprezintă fundația unui sistem energetic sănătos.  

La fel ca și fundația unei case, este nevoie ca aceasta să fie solidă, sănătoasă, să poată susține creșterea și expansiunea ta. Degeaba vrei tu să ajungi la Doamne Doamne și o arzi wannabe spiritual, undeva în fundal fustrarea pe care o ai prin sentimentul că nu meriți sau că meriți mai mult te vor bloca în evoluția ta mentală, emoțională sau spirituală. Energia banilor este privită din acest punct de vedere ca energie a prosperității, a unei stări de bine pe care să contruiești ceva durabil.

Să intri în energia banilor nu înseamnă renunțarea la spiritualitate

În bula mea de oameni, aceasta pare să fie una dintre convingerile de bază. Oamenii se simt vinovați când câștigă mai mulți bani sau îi câștigă cu ușurință, astfel că vor fi tentați să scape repede de ei, să cheltuiască compulsiv. Ce nu înțeleg oamenii este că această căutare spirituală cu cea de natură materială se suprapun. Spiritul fără materie nu poate fi manifestat, iar materia fără spirit nu poate fi mișcată. E ca și când ai concepe o viață, un copil în astral, doar că fără actul sexual, acest copil nu poate exista. 

Am dat exemplul cu copilul ca să înțelegi mai bine conexiunea cu prima chakră. Una dintre nevoile de bază este cea sexuală, de reproducere, de perpetuare a speciei. 

Oamenii care spun că banii nu contează pentru ei, trăiesc doar pentru bani. Vor deveni sclavii banilor, pentru că undeva în fundal, aceasta este o nevoie de bază care nu a fost satisfăcută. Oamenii care spun că banii nu contează vor plăti prețul ipocriziei lor fix prin lipsa sau insuficiența lor. Oamenii care se mint vor plăti prețul minciunilor lor fix prin subiectul minciunii. Totul are un preț 🙂 

Energia prosperității

Banii și bunurile materiale sunt o extensie a energiei tale. Am mai scris despre asta aici. Fiecare om va primi ceea ce este, ceea ce este capabil să gestioneze într-un moment T al vieții lui. Dacă tu nu ești capabil să ai grijă de sănătatea ta, de casa ta, să îți plătești la timp chiria, întreținerea, ratele sau facturile, nu vei fi capabil să gestionezi o sumă mai mare de bani. Știi expresia că “Nu îți dă Dumnezeu mai mult decât poți duce” 🙂

Energia banilor este, de fapt, despre dezvoltarea unei capacități mentale, despre controlul emoțiilor, despre discernământ de bază. Relația pe care o ai cu materialul și cu prosperitatea stă în extinderea limitelor și limitărilor care te-au adus doar până în acest punct. Este un proces continuu de învățare, după ce s-a produs deja procesul de dezvățare, ai anulat deja tot ceea ce credeai tu că știi despre energia banilor.

Desigur, pentru toate acestea, este nevoie de muncă. Nu poți să vrei să câștigi mai mult fără să fii mai mult decât ceea ce ești acum. 

Apropo, știai că anul acesta românii din mediul urban au alocat sărbătorii de Paște un buget mediu de 533 lei? În oglindă, bugetul mediu anual pe care un român îl alocă educației și dezvoltării personale este de 66 lei. Este un sondaj Wall Street, îl poți găsi lejer pe net dacă te interesează. 

Din păcate, aceasta este o oglindire foarte clară a percepției pe care românii o au față de material, față de energia banilor și față de ceea ce merită cu adevărat. Sunt extrem de puțini oamenii care au venit mobilați de la mama natură cu un mental orientat spre constructiv și dezvoltare. Majoritatea au nevoie să se reeduce, să învețe, să își depășească condiția cu care care au venit pe lume și au crescut. 

Prosperitatea prin educație

Dacă ar fi să dau o formulă generalistă a energiei prosperității, aceasta stă în educație. Nu vorbesc despre educația formală, acolo oricum treci ca gâsca prin apă de cele mai multe ori, ci din educația fix în acele zone în care ai lacune. Bineînțeles, asta înseamnă să îți miști fundul și neuronii în afara zonei tale de confort pentru a putea să crești. Nu aștepta să câștigi la loto, că nu o să se întâmple. Cel puțin, nu acum, când aștepți grație materială divină, în loc să îți stabilizezi tu fundația sistemului energetic. 

Aș putea să vorbesc despre asta într-o carte întreagă. Dar o să o fac într-un workshop practic, că e mai simplu de exemplificat așa. Pe 15 mai, ne vedem la studio să disecăm toată povestea asta cu energia banilor, cu exerciții, meditații și explicații mai ample. 

Înscrieri și detalii aici: Energia Prosperității | Facebook 

Și chiar dacă nu ajungi la eveniment, internetul este plin de cursuri, cărți, explicații, meditații generale pentru a te dezvolta mai mult din acest punct de vedere. Trebuie doar să vrei și să crezi că meriți. 

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
karma

Karma succesului

Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *