Skip to content

“Calea” este una singură: Întoarcerea în energia iubirii.

energia iubirii

M-am tot ferit să scriu despre asta, din considerentul că e mai ușor să vorbești depre probleme lumești decât despre simțăminte sacre. Cu toate astea, dacă nu vorbim despre ele, nu înseamnă că ele nu sunt acolo. Energia iubirii se referă la recuperarea energiei vitale, a acelui “ingredient” absolut necesar pentru ca tu să te simți viu și cu un scop. 

Energia iubirii este energia vitală

Capacitatea de a iubi necondiționat este capacitatea de fi sănătos, prosper, fericit. Toată suferința vine din lipsa iubirii necondiționate, care, la rândul ei, vine din atașamente puternice față de o anume persoană, față de conceptul de iubire sau față de convingerile cu care te-ai identificat de-a lungul vieții (în special cele privind relațiile și rolul tău în societate, în general). 

Un om sănătos este un om care iubește. Un om vindecat este un om care iubește. Un om care se simte viu și se bucură de viață este un om care iubește.

Iubirea divină și logica umană

Serghey Lazarev vorbește foarte clar despre aceste concepte. Atunci când încerci să aplici logica umană iubirii divine, apare conflictul interior. 

Iubirea față și dinspre Dumnezeu este absolutul iubirii necondiționate. Atunci când realizezi că Dumnezeu te iubește no matter what, indiferent de ce faci, de credințele sau de alegerile tale, începi să capeți o perspectivă mai amplă a iubirii umane. 

Ce e și mai frumos în toată povestea asta este că Dumnezeu lucrează prin oameni 🙂 Și prin cei pe care tu îi consideri “buni” și prin cei pe care îi percepi ca fiind “răi” sau toxici. Fiecare dintre ei au venit fie să îți deschidă sufletul și să te readucă la viață, în primul caz, fie să te repună pe drumul tău, în cel de-al doilea caz. Toți oamenii acționează conform unui plan divin, pe care nu e nevoie să încerci să îl înțelegi. Nici nu ai putea și consumi foarte multă energie astfel.

Nu poți aplica logica umană la logica divină. Prima este cea care te face să vrei dreptate, răzbunare, este cea cu care îți aperi demnitatea, dar asta după ce o înțelegi. Logica divină este cea care n-are nici un sens în mintea profană, dar are toate explicațiile din lume acolo Sus și te va face să crești, să te dezvolți. Ai nevoie doar să nu te îndoiești de proces.

Iertarea nu exclude pedeapsa

Ajungi la o stare de armonie în momentul în care ai învățat să trăiești în ambele lumi, să accepți logica divină și să aplici logica umană acolo unde este cazul. Să luăm ca exemplu iertarea 🙂  

În toate curentele spirituale ni se spune că iertarea este calea spre mântuire. Nu ni se spune exact ce este iertarea și cum să facem asta, însă. Iar asta a creat o fractură între cele două lumi despre care vorbeam. 

Credem că iertarea este o cedare a puterii, a dreptății, o renunțare la principii și ne-ar putea leza cumva demnitatea – și o și face dacă nu e o iertare din suflet. Ori, iertarea nu exclude pedepsa. Iertarea este menținerea fluxului energiei iubirii, dar cu consecințe.

Energia iubirii materne

Cel mai ușor de înțeles iertarea este atunci când ne gândim la iubirea maternă. Atunci când un copil nu se comportă conform regulilor casei, va fi pedepsit. Nu înseamnă că dacă l-ai pedepsit nu îl mai iubești. Energia iubirii rămâne acolo, însă copilul va învăța din propriile greșeli și va crește. Dacă ai un copil acasă, știi despre ce vorbesc 🙂 Acum poți să extrapolezi și la adulți.

Menținerea acestei energii a iubirii te va ajuta și pe tine să rămâi conectat la propriul suflet, dar și pe cel “pedepsit” să crească. Această pedeapsă este o formă de educație, îl va face pe calălalt să se dezvolte, chiar dacă la început vor exista negocieri pe pedeapsă sau se va revolta într-o logică umană în care crede că e nedrept ce i se întâmplă. 

Pe tine te va ajuta să nu îți pierzi conexiunea cu Sinele, să înveți să iubești în timp ce îți menții homeostaza demnității.

Iubirea necondiționată nu depinde de nimic

Nici de prezență, nici de absență. Este iubirea divină pe care, dacă ești foarte norocos, o poți întâlni și printre oameni. Sau chiar în tine 🙂 Înseamnă să iubești, dar să și rămâi activ la exterior, cu scopul de a-ți îndeplini dorințele, viitorul și de a-ți apăra principiile. Fără furie, fără tristețe, fără suferința specifică unui suflet deprivat de iubire.

În acea energie a iubirii vei găsi pe cineva care să vorbească aceeași limbă cu tine, în așa fel încât să nu îți petreci toată viața traducând mesajele sufletului tău.

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *