Skip to content

Kundalini Yoga – Grup de lucru

kundalini

Am eu o fascinație anume când vine vorba despre potențialul energetic al oamenilor, aproape că nu pot să mă abțin să nu lucrez sau să vorbesc despre asta. Iar atunci când vine vorba despre energie pură și potențial uriaș, nimic nu o face mai bine decât Kundalini Yoga. Am mai scris aici despre energia kundalini, în caz că e nevoie să te mai (i)luminezi puțin. 

Ideea este că suntem la cea de-a doua ediție a grupei de lucru Kundalini, un curs practic de inițiere care va dura timp de 9 luni. Practic, suficient timp cât să te mai naști o dată 🤍

Despre ce este cursul de Kundalini

Pe scurt, despre tine și demonii tăi 🙂 Varianta complexă a răspunsului este asta: vom lucra câte cinci săptămâni pe fiecare chakră în parte, în așa fel încât să deblocăm centrul energetic cu pricina prin kriyas și meditație și să facem loc energiei uriașe Kundalini să treacă. Nu o să intru în prea multe detalii acum, le voi da la treptat, în cadrul cursului. Ce este nevoie să știi, însă, este că la anul pe vremea asta cu siguranță nu vei mai fi la fel. Deschiderea completă a chakrelor te schimbă, te ajută să crești, să îți creezi realitatea după cum vrei sau după cum meriți. De fapt, aici este schepsisul. La cum meriți 🙂  

Meritocrația în cazul de față nu ține de oameni buni sau răi, nici măcar de karma – deși o să arzi o grămadă timp de 9 luni – ci efectiv de ce crezi tu că meriți cu fiecare celulă a ta. După primul an de Kundalini am văzut cursanți care au evoluat incredibil, cu o creștere wow, dar și cursanți – puțini, e drept – care și-au atins potențialul, dar în jos. E bine să înțelegi că atunci când deschizi porțile energetice, se deschid și Sus și Jos. Iar mai departe este o chestiune de liber arbitru, discernământ sau cum vrei să le spui propriilor alegeri conștiente sau inconștiente. 

Ideea este că, cel mai probabil, curățarea și deschiderea pot veni cu spasme. Toate fricile și resentimentele adunate vor ieși subit. Ce e bine să reții este că ele oricum ies, de obicei de-a lungul anilor sau zecilor de ani, acum nu facem altceva decât să condensăm “ieșirile” în perioade de două săptămâni. Deci va fi intens, dar va merita cu siguranță pe termen lung.  

Cum se desfășoară

Întâlnirile vor avea loc o dată la cinci săptămâni, când se va face inițierea pe chakra pe care urmează să lucrăm. În decursul celor cinci săptămâni, cursantul își va face practica acasă, în fiecare zi, cu determinare și consecvență, căci despre este vorba în yoga. Este nevoie de cel puțin 30 zile de practică pentru fiecare chakră în parte pentru a trece la următoarea. Inițierea, cu tot cu explicații și practică va dura două ore și va avea loc duminica, la ora 10. Practica în sine de acasă va dura aproximativ o oră.

De asemenea, se va face și un grup de lucru pe Whatsapp, în așa fel încât dacă și când apar ceva probleme sau întrebări legate de practică sau de efectele ei, să existe un grup de suport, încât practicanții să iasă din mentalitatea “de ce mi se întâmplă numai mie așa ceva” 🙂 

Condiții de participare

La modul ideal, este nevoie să ai măcar un an de practică de Hatha Yoga în spate pentru a merge mai departe cu practica Kundalini. Pe de altă parte, e posibil să fie oameni înclinați nativ spre accesarea unei energii mai puternice, așa că nu o voi pune condiție obligatorie. În schimb, ce este puternic recomandat, chiar insistând pe acest lucru, este renunțarea la carne. Mâncatul de carne și practica Kundalini nu pot merge împreună. Sau merg, dar se intensifică “spasmele” despre care îți vorbeam mai sus. Personal, recomand renunțarea la carne măcar în primele 5-6 luni de practică.

În afară de dieta vegetariană, este nevoie să înțelegi că această practică NU este o fugă. În sensul că dacă vii să practici cu așteptarea unei divinități exterioare care să îți rezolve problemele, cursul nu este pentru tine. Kundalini este despre asumare, despre înțelegerea și acceptarea consecințelor acțiunilor tale de până acum și, mai departe, despre înțelegerea Legii cauzei și efectului. Aruncarea vinei și practica Kundalini sunt incompatibile. 

De asemenea, dacă ai probleme grave de sănătate, ideal este să mă anunți înainte de a te înscrie la curs. Dacă știi sau măcar suspectezi că îți lipsește discernământul și există până și cea mai mică instabilitate emoțională, din nou, este bine să începi cu Hatha Yoga.  

Știu că te-am descurajat până acum 🙃 Dar deblocarea energiei Kundalini se adresează oamenilor care vor să își acceseze autenticitatea. Celor puternici și determinați să devină cine sunt cu adevărat. Celor dispuși să renunțe la măștile sociale și să își accepte adevărata natură. Promit să fiu blândă în rest 🙂 Ce încerc să spun este că urmează cea mai interesantă și intensă călătorie pe care ai făcut-o până acum ❤️

Grupul de lucru începe pe 25 septembrie, la One Yoga Studio. Cursul este gratuit – vei plăti mai Sus, cu timpul și dedicarea ta 🤍

Înscrierile se fac la 0755010215, iar dacă nu ne-am cunoscut până acum, va trebui să îmi răspunzi la câteva întrebări înainte de a începe practica.

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *