Skip to content

Sânii și energia feminină

sanii

Mă tot țin să vorbesc despre asta de ceva vreme, dar pentru că ne pregătim pentru un workshop-eveniment despre cauzele spirituale ale bolilor, am zis să începem cu subiectul preferat: sânii.

Mie îmi e foarte greu să înțeleg sexualizarea asta excesivă a sânilor. Adică în afară de masculii feroce neînțărcați corespunzător de mamele lor, de ce cineva ar pica în plasa propagandei sexuale atunci când vede sâni, mi-e greu să pricep. 

Sânii și energia lor

În ciuda a ceea ce cred unii bărbați, sânii nu le sunt destinați neapărat 🙂 Principalul rol este acela de a asigura hrana copilului, care în primul contact cu mama este adus la sân. Ba chiar au și o funcție de termoreglare autonomă, prin care asigură temperatura otpimă a laptelui pentru copil. Implicațiile energetice ale rolului sânilor sunt uriașe în rolul de alăptare. Pentru că chakrele nu sunt foarte stabile și independent formate până la vârsta de 7 ani, copilul este conectat astfel la energia mamei și își ia astfel protecția energetică de acolo. 

Mai departe, dacă stai să faci o paralelă, atunci când o femeie vrea să îi ofere protecție unui adult, îl aduce la pieptul ei. Energia care emană din sânii unei femei este cea mai puternică formă de grijă și de protecție subtilă care poate exista.

Iar pentru că dincolo de Anahata, de chakra inimii, sânii au și eu două subchakre situate fix în centrul lor, stimularea acestora este similară deschiderii porților către un izvor uriaș de energie. Evident că este indicat ca nu orice muritor să fie lăsat să se joace la porțile energetice, dar asta este o discuție pentru un alt articol 🙂

Energia sexuală

Am mai vorbit despre energia sexuală aici și despre tantra yoga. În ciuda faptului că sexul vinde extrem de bine, accesarea acestei energii – prin tantra sau în orice alt mod – nu are nimic de a face cu sexualitatea. Are de a face cu energia uriașă a creației, de care femeia sănătoasă la trup și la spirit beneficiază din oficiu. Energia sexuală înseamnă sex doar în cazul în care nu s-a depășit stadiul de mamifer, de animăluț biped care trăiește doar pentru reproducere. Altfel, pentru cei care au înțeles ce putere zace în ei, energia sexuală înseamnă creativitate, sublimarea unor plăceri animalice în plăceri mentale sau spirituale. 

În unele școli Tantra, de exemplu, se merge pe principiul vindecării întregului pornind din Anahata, din inimă. Cu alte cuvinte, dacă inima este happy și sănătoasă, atunci tot corpul o va urma. Iar în ceea ce privește sânii, aceștia sunt priviți ca “ochii” din piept. Ca și când ai putea să privești lumea exterioară prin inimă… ❤️

Sânii sunt receptori foarte fideli ai informațiilor. Reprezintă locul prin care energia circulă extrem de puternic. Primesc informație din exterior, o procesează și emit informație în exterior atunci când vine vorba de a hrăni sau de a proteja pe cineva la piept. Iar atunci când apar problemele cu sânii înseamnă fie că nu ai avut loc, nu ți s-a dat voie să “hrănești” așa cum simțeai nevoia, fie continui să “hrănești” persoana greșită la piept. Gândește-te doar câte expresii românești cunoști în legătură cu pieptul și o să vezi puterea uriașă a regiunii sânilor. 

Energia feminină

Am mai spus-o și o repet: dacă ar fi să aleg doar un atribut al energiei feminine desăvâșite, acela este cel de “mamă cosmică”. Acea capacitate necondiționată a unei femei de a crește copii mari sau copii mici în jurul ei, îngrijindu-i și protejându-i cum știe ea mai bine. Acea nevoie pe care fiecare femeie care își validează existența umană o simte în fiecare celulă, de a-i hrăni spiritual și nu numai pe cei care au nevoie. De a fi devotată creșterii celor din jurul ei.

Bineînțeles, că pentru a putea face asta, o femeie are nevoie ca altcineva să asigure energia masculină când face acest lucru. Nu intru prea mult în detalii, dar dacă și femeia și bărbatul au sânii la fel de proeminenți, cineva nu asigură principiul Yang mai mult ca sigur 🙂

Altfel, într-un spațiu sănătos, în care energia feminină are lor să se manifeste, pieptul – în integralitatea lui – este izvorul de protecție și hrană spirituală pentru cei din jur. Sânii au atât rol de hrănire, cât și de accesare a acelei energii extatice, indiferent de cei vrei să faci cu ea. Sunt porți energetice ale unor ființe multidimensionale, deci este ok să îi folosești fix pentru ce e nevoie în acel moment. 

Și ca să fie și asta spusă: nu există sâni nașpa. Există doar nesiguranță, nerăbdare pectorali nelucrați bine 🙂 

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

3 thoughts on “Sânii și energia feminină”

 1. „Bineînțeles, că pentru a putea face asta, o femeie are nevoie ca altcineva să asigure energia masculină când face acest lucru.” Te întreb, energia masculină sănătoasă și echilibrată din ea, femeia (nu femela), preia acest rol?
  Se poate împlini ea, femeia, prin cultivarea și manifestarea acestor două energii, în cele mai sănătoase, înalte și echilibrate aspecte ale lor?
  Cât despre „pectorali nelucrați bine 🙂”, o iau ca pe o glumă. 🙂 Și dacă pieptul unei femei este absolut plat, energia, forța vitală, de care vorbim este acolo. Să ne bucurăm să scăpam de concentrarea pe aspectul fizic al sânilor…
  Pentru a întelegerea ta sexualizarea excesivă a sânilor, îți recomand cu mult drag „Does Woman Exist” https://www.amazon.com/Woman-Exist-Dario-Salas-Sommer/dp/188269208X
  xx

  1. Ca să îți răspund sistematic:
   1. Da, femeia preia rolul, dar obosește. Și e păcat de ce rispipește pe parcurs. Împlinirea se face prin iubire, indiferent care este obiectul adorației.Deci, le pui tu cap la cap 🙂
   2. Ia-o ca pe o glumă sau cum vrei tu. Mesajul era unul mai subtil, orientat spre implanturi, estetică și alte prostii care să anuleze aproape complet energia existentă acolo.

   1. Buna! Merci de raspuns! Nu la preluarea rolului de barbat m-am referit eu. Ci la cultivarea echilibrarii energiilor in interior, noi ca femei. O femeie cu o energie masculina sanatoasa se poarta si ghideaza bine pe ea insasi in energia ei feminina. Nu oboseste, dimpotriva. Intelegi tu 🙂
    Ma ajuti sa inteleg la ce te referi cand spui „Împlinirea se face prin iubire, indiferent care este obiectul adorației.” ?
    2. Interesat … am sa recitesc in intregime, n-am prins subtilul de acolo.
    Zi faina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *