Skip to content

Care-i faza cu sexul tantric?

sexul trantric

Povestea cu sexul tantric a creat multe deviații de la practica normală și autentică de yoga. Am întâlnit în special masculi d-ăștia băgători în seamă care vor tantra, frate. Ce asane, ce pranayama, ce meditație… ei vor direct tantra. Păi, Bobiță, tantra este despre abstinență în mare parte, deci tot nefutut vei rămâne…

Iar atunci când vei da peste o femeie care s-a apucat serios de practică, o să ai surpriza să nu îți mai stea la dispoziție la fiecare erecție. Pentru că a înțeles – mai mult sau mai puțin conștient – că energia asta sexuală este ceva mai mult decât sexuț.

Sexul tantric nu este sex. Este o stare de conștiință

M-a întrebat de curând o prietenă dacă s-a defectat de la yoga, că ea nu mai are chef neam 🙂 Nu mai merge și pace. Și atunci m-am simțit ca o mamă care trebuie să poarte cu fiica prima discuție despre bărbați și relații 🙂  

În mare parte, în yoga lucrăm cu energia sexuală. Am mai scris despre asta aici. Este cel mai puternic motor și catalizator al schimbării. Chiar dacă la început în practică nu îți dai seama conștient ce se întâmplă, simplul fapt că folosești acea energie spre alte zone ale conștiinței, o va elibera. E un fel de auto-protecție, în care nu îți mai arde să o consumi în situații profane, mânate de instincte animalice, doar de dragul de a copula. 

După ce te-ai apucat de yoga, ai înțeles că poți să accesezi curajul, transformarea, că poți să experimentezi autocontrolul, iubirea, deschiderea, pacea mentală, într-o oarecare măsură. Toate aceste lucrări interioare au nevoie de o energie care să le susțină, deci atunci automat nu vei mai avea disponibilitatea de a consuma în exterior atunci când tu ai o grămadă de treabă pe interior.

Sexul este un schimb de energie

Automat, ai nevoie de calitate. Nu de calitate a sexului, ci de calitate a energiei. Când îți rafinezi energia și simțurile, va fi din ce în ce mai greu să te conectezi la cineva cu o energie joasă. E ok când doi oameni sunt în același vibe, dar când creșterea nu este constantă de ambele părți, va fi aproape imposibil să mai vrei să dai. Pentru că dai și nu mai ai ce să iei. 

Aici au apărut acele deviații despre care vorbeam la început. Sunt exemple cu tona ale unor grupări așa-zis spirituale care se folosesc de sex pentru a atinge stări mai înalte de conștiință. Ăsta e pretextul, în esență sunt doar niște orgii spirituale. Energia despre care vorbim se folosește pe interior, nu în raporturi sexuale cu colegi practicanți. Orice vine din exterior, mai ales în cazul de față, este menit să consume, să ardă, nu să construiască. 

Nu încerca sexul tantric de capul tău

Nu prea e de joacă cu asta 🙂 Plus că sunt multe mituri și vrăjeli legate de tantra, în general. Poți să citești aici dacă vrei. 

Ai nevoie de cineva care să te ghideze corect, fără deviații sau intenții ascunse. 

Nu va fi forever așa

Nu înseamnă că dacă ai ajuns în faza în care nu-ți mai arde de sex, o sa fie așa toată viața. Înseamnă că ai ajuns într-o etapă în care e nevoie de ceva mai multă muncă interioară, de rezolvare a conflictelor, de regăsire a intimității cu tine. Ori, această muncă este consumatoare de energie, nu mai ai de unde să dai și în exterior.

Abia în momentul în care ți-ai făcut mare parte din lucrarea interioară, poți să iei în calcul și exteriorizarea ei. Ai ajuns în faza în care nu te mai folosești de sex pentru a manipula, domina, controla celalată persoană, așa cum făceai până acum. Nu mai vezi sexul ca pe un must, ci ca pe un bonus la intimitate. Vei face sex și ca să dai și ca să te încarci, în egală măsură.

Evident, pentru asta vei avea nevoie de un partener pe măsură. Nu, nu o să poți să mai faci asta cu oricine. Nu o să te mai lase corpul. Vei avea nevoie de un om care să fie cel puțin la fel de “treaz” ca tine, care să merite tot efortul de a îi oferi cea mai valoroasă resursă energetică pe care o ai. E nevoie să fie cineva cu adevărat special pentru ca această energie să fie share-uită. Și atunci o să poți 🙂

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *