Skip to content

Viața cu yoga în Constanța

yoga în Constanța

Să faci yoga în Constanța este, în continuare, un act de curaj din punct de vedere social. Lumea încă se uită dubios la tine, face glume obosite cu pipi și sex, sau, dacă e prăjită definitiv, îți explică și cum ești un păgân nerecunoscător bisericii și că ești “pierdut”. Să predai yoga în Constanța este de zece ori mai interesant, mai ales că deja am cam fumat toate remarcile astea. Rar mă mai suprinde câte o vorbă de duh despre yoga de la un nepracticant.

Yoga în Constanța

Dacă ești constănțean și nu ești foarte ipocrit, știi deja că locuiești într-un mare sat, unde toată lumea se știe cu toată lumea și toată lumea se combină cu toată lumea. Practic, știi că ai majoritar consăteni combinatori, interesați maxim de capra vecinului și pe care îi freacă grija mai mult de viața ta decât de când trebuie să facă ITP-ul la bemveul din fața casei.  

Ei, printre acești consăteni deosebiți, mai sunt un 3% dintre oameni care practică yoga. De cele mai multe ori, s-au apucat de asta pentru că nu îi mai sufereau pe consăteni și au găsit în practică o modalitate minunată de rămâne cu cazierul curat și sănătoși fizic și mental. Cu toate astea, pentru consăteni, ei sunt cei “rătăciți” 🙂

Dacă ar fi un sport, așa cum cred unii, Yoga în Constanța ar fi un sport extrem. Printre tranșee fizice, prin ambuteiaje horror, prin sensuri unice care se schimbă de la o zi la alta, printre păreri necerute ale băgătorilor în seamă, oamenii aceia determinați și foarte mișto fac slalom și ajung la studio.  

Cei care ajung la studio sunt oamenii care au decis să devină responsabili pentru propria viață, stăpâni pe propriile emoții și care au o putere incredibilă de a face față atât tranșeelor fizice, cât și celor umane. Sunt oamenii care au renunțat la părerile altor oameni, dar nu au renunțat la oameni. Mie asta mi se pare cea mai mare superputere pe care o poate avea o ființă în zilele noastre: să poți să îți vezi de creștere și de propria evoluție, dar să nu renunți de tot la oameni, ci doar la părerile lor. Nici măcar eu nu o am, la mine e cu ura și la gară de obicei, imediat după ce le explic cum să își impacheteze părerea și unde să și-o bage în așa fel încât să între ermetic 🙂 

Renunțarea

Dacă ai trecut până acum pragul studioului, ai învățat deja despre tipurile de yoga și calea acțiunii și calea renunțării. Cred că yoga în Constanța se bazează, mai degrabă, pe renunțare. Renunțarea la gura lumii, renunțarea la validare socială, renunțarea la o viață călduță dar sterilă. În ultimele zile, am fost întrebată de mai multe persoane la ce am renunțat, ce am sacrificat atunci când am ales drumul acesta. Am renunțat la mediocritate. Am renunțat la a mă mai face plăcută, cu orice preț. Am renunțat la oameni-plumb care mă trăgeau în jos și am ales oameni-aripi care mă ridică.

Personal, am renunțat la mine. La tot ceea ce credeam eu că sunt, în proiecțiile societății și ale minții mele contaminate de social. Am ales, în schimb, să văd întregul, atât în mine, cât și în oameni. Nu zic că îmi place întregul în toată lumea, aș fi ipocrită. Dar măcar două persoane preferate tot am ajuns să am 😅  

Gura lumii

Înțeleg că așa este yoga și în alte părți ale țării, nu doar yoga în Constanța, dar aici, pe lângă retincența cumva firească, se mai adaugă și gura lumii. Pe care, știm deja, nu o acoperă nici pământul. Cred că nu există un alt oraș mai plin de părerologi yoghini fără un minut de practică în viața lor. Nu mă refer doar la “concurența” fanatică – din orice cult – ci la indivizi care au văzut ei la televizor acum douăj de ani “care-i treaba cu yoga”. Referindu-se, desigur, la o sectă, o mișcare, și nu yoga. Dar, pentru ei, nu contează. 

Le-am auzit deja pe toate. Dumele de autobază cu sexul și urina, am auzit cum spălăm creiere, cum facem practici oculte, cum prăjim oamenii, cum o să ardem in focurile iadului pentru că încurajăm oamenii să gândească, cum manipulăm, cum un Dumnezeu mare și răzbunător o să ne pedepsească etc. Mai încap exemple, dar astea sunt cele mai frecvente. Ori, dacă Dumnezeul lor e mare și instabil, de ce ar fi și al meu la fel? Nu e după chipul și asemănarea…?

Am început să privesc yoga în Constanța ca pe cel mai mare act de asumare și curaj pe care cineva îl poate avea la un moment dat. Mulțumesc lui Șefu’ că am și colaboratori minunați din zona psihologilor și a medicilor care au înțeles că doar împreună putem face acești 3% bine.  

Iar pentru acești 3% mă simt super-recunoscătoare și binecuvântată de-a dreptul. De Dumnezeul meu, desigur ❤️

Ne vedem la studio.

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
karma

Karma succesului

Cred că succesul și karma sunt două dintre cele mai marketate concepte din industria asta a spiritualității. Pentru că da, a devenit o industrie, unde

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *