Skip to content

Yoga de vară

yoga

Știu că v-am mai povestit ce părere am eu despre oamenii care fac yoga vara. Crema cremelor de yoghini, practic :)) Când toată lumea “bună” își vede de vacanțe, plajă, Nuba, Buba, whatever, unde se duc oamenii ăștia sociabili și populari, câțiva fierți pe liniște interioară și pace pe pământ, facem yoga ❤️

Spun câțiva, pentru că, în comparație cu lunile de iarnă, când energia te ajută să te interiorizezi, iar Constanța e moartă în păpușoi social vorbind, e mai ușor să prioritizezi câteva clase de yoga pe săptămână și să te bucuri de beneficii. Să faci asta vară, însă, este o superputere. Cu atât mai mult cu cât în unele zile este nevoie să te trezești la ore mici, ca să fii pe plajă la Sunrise Yoga la ora 06.00. 

Partea și mai mișto este că vara reușim cumva să ne și adunăm mai mulți și mai bine la evenimentele de seară. De obicei, la yoga & wine sau ceva drăguț la apus. Și nimic nu se compară cu senzația pe care o ai într-o seară calmă de avră, cu picioarele în nisip, cu un pahar de rose în mână, după ce ai ieșit relaxat din ședința de yoga. Plus că ai alături de tine oameni tare mișto, cu un vibe bun și cald și funny. Adică se râde mult și se bucură de viață.

Yoga la apus sau la răsărit?

Nu cred că sunt cea mai în măsură să spun care e “mai bună”. Sunt atât de dependentă de soare și de energia lui, atât de fascinată de spectacolul solar, încât în oricare din aceste două momente mă lași să contemplez, eu sunt happy ca un copil. Dar pot să spun ce am observat la oamenii normali din jurul meu 🙂 – mă rog, cât de normali pot fi cei care se trezesc atât de dimineață 😅

Dimineața, la răsărit, este liniște. Și în exterior, și în minte. Este atât de faină energia răsăritului, căci orice probleme crezi că ai avea, cumva dispar odată cu ridicarea soarelui din mare. E liniște, e marea calmă, e cald, dar nu prea cald, e vânt, dar abia adie, ți-e somn, dar nu chiar somn. Suntem în acea stare, dintre somn și veghe, în care orice este posibil. E atât de calmă mintea, încât e capabilă să dezvolte orice posibilități, să vadă noi oportunități, să creadă în imposibil.

Fac yoga pe plajă la răsărit de 7 ani, aceasta este a 8-a ediție. Și, în fiecare an, sunt fascinată de dedicarea oamenilor și de magia răsăritului. La ora aceea, oamenii sunt în starea lor brută, necenzurată, cu ochii încă lipiți de somn și cu mintea neantrenată să se mintă frumos. Yoga la răsărit vine cu umanitatea în forma ei cea mai pură. Acea umanitate pe care o iubesc cu toată inima mea, pe care, într-o lume ideală, mi-ar plăcea să o văd afișată peste tot ❤️ De fapt, este singurul motiv pentru care iubesc orele de dimineață, și pe plajă și în retreaturi. Datorită oamenilor. În rest, aș dormi etern 😂

Apoi, mai sunt evenimentele la apus de soare. După o zi în care ți-ai pus masca de dimi, ai făcut frumos ca să nu îți pătezi cazierul, ai băgat auto-control isteric, ca să nu ofensezi populația fragilă la cap, ai un moment pentru tine. Un moment cu oameni ca tine, fără măști prea multe, fără fițe, fără funcții, fără păreri despre cum ar trebui să arate viața ta. Oameni de care îți era dor și nici nu știai, cu care împarți aceleași valori, aceleași vise, aceleași drame.  

Și atunci, după o ședință de “exorcizare” emoțională, îți faci timp să admiri apusul de soare, să mulțumești Cerului și Pământului că ai trecut cu bine încă o zi, că ai de ce să fii recunoscător și astăzi. E ca și când ajungi Acasă după o zi lungă și plină de provocări. Și apusul asta face, în general. Îți aduce aminte că a mai trecut o zi și tu ai dat ce ai putut. Ai făcut tot ce ai știut mai bine și ți-ai adus aportul către o lume mai normală. Căci dacă nu ai făcut asta, e trist. Și dacă nu ai făcut asta, dar totuși ai fost la yoga, ai fost degeaba. 

Energia Soarelui

Oricum o dai, vara e un moment bun să te conectezi la energia solară. Mai ales dacă ești mai molcom/ă din fire sau e nevoie să tragi de tine să te pui în mișcare. Soarele are darul acesta, este energia focului, ca element esențial al transformării și al sacrului. Te poate încălzi sau îți poate provoca arsuri. Depinde cum te raportezi la el și cum știi să îi respecți puterea. 

Energia Soarelui se referă, în general, la principiul masculin, al conștientului și al acțiunii. Partea văzută a ființei noastre. Personalitatea, dacă vrei să îi spui așa. Arată celorlalți cine ești și cum te raportezi față de ei și față de lume. În plan spiritual și energetic, vara se referă la o perioadă de creștere și de pauză. În plan personal, însă, se referă la nevoia de exprimare, de expansiune și de manifestare.

Îți mai povestesc la studio despre asta și relația mea cu Soarele 🙂 Și îți promit că vara aceasta vom petrece și mai multe apusuri împreună. Pregătim deja câteva colaborări spectaculoase cu Yoga & wine și Aperitivo Yoga ❤️

Și până atunci, ne vedem la Sunrise Yoga, în fiecare miercuri și vineri, la ora 06.00, pe plaja 3 Papuci.

Te aștept cu drag 🙏   

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
calatoria

Călătoria

Fie că suntem sau nu conștienți, cu toții ne aflăm pe un drum. Unii îi spunem resemnați soartă, alții îi spunem, plini de speranță, destin.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *