Skip to content

Sacrul feminin de Ziua Femeii

feminin

Câteodată mă mai apucă așa câte o dorință acută de a… normaliza lumea, să îi spunem. Este o utopie în societatea modernă, ca să nu-i spun mai rău. Dar, cu toate astea, eu încă sunt perseverentă 🙂 Așa că în apropiere de Ziua Femeii, ne vedem la studio la un eveniment dedicat sacrului feminin. Adică acea energie feminină dezvoltată și desăvârșită într-un proces conștient și dedicat.

Se spune că dacă femeile de astăzi și-ar dezvolta conștiința puterii feminine, planeta ar arăta altfel. Și eu chiar cred în asta. Chiar cred că femeile ar putea să influențeze pozitiv și roadele pământului, evenimentele naturale, dezvoltarea sănătoasă a umrătoarelor generații și tot ce e mai bun și roditor pe pământ. Prosperitatea în toate aspectele ei. 

Principiul feminin

Am mai scris de nu știu câte ori despre principiul feminin. Aici sau aici. Nu neapărat despre sacralitatea lui, ci doar despre principiu. Pe care nu l-am inventat eu, căci nu am inventat nimic nou sub soare, ci doar ca aplicare a unui concept aparținând unor legi universale pe care cred că ar trebui să le învățăm înainte de a merge la școală. 

Dar, pentru asta, avem nevoie de femei care să ne învețe acest lucru când suntem copii. Deci, cumva ne găsim într-un cerc vicios care, la un moment dat, are nevoie să se închidă undeva. 

Și nu are cum să se închidă în party-uri ieftine de ziua femeii, în cârciumi cu gălăgie, alcool fără limite, stripperi obosiți și, în general, entertainment de liga a doua, într-o mișcare browniană. Nu mă înțelege greșit, nu am nimic cu femeile care frecventează aceste evenimente. Fiecare își alege și cum trăiește și cum prosperă sau nu. Dar mi se pare și trist și amuzant deopotrivă când aud aceste femei când se lamenetază că “nu mai există bărbați adevărați pe lumea asta”. 

Păi un bărbat adevărat, sacrul masculin, nu s-ar uita la o astfel de femeie. Nu ar găsi nimic atrăgător în atitudinea ei, nu ar exista un magnetism energetic, altfel specific sacrului feminin. Un masculin cât de cât apropiat de sacralitate va căuta un feminin la fel de ridicat la nivel de conștiință. Pentru că da, El o caută pe Ea și nu invers. 

Sacralitatea femeii

Vorbesc despre feminin, căci despre asta va fi evenimentul. Dar sacralitatea este în fiecare dintre noi, însă este un proces de desăvârșire, cum spuneam. Nu te naști desăvârșit. Te naști cu anumite aptitudini și tendințe energetice, dar e treaba ta să îți faci lucrarea de viață și să le aduci spre perfecțiune. Nu ești sacru că ești bărbat, femeie, român, indian, pui de dac sau mai știu eu ce alte aberații new age. Ești sacru pentru că ai ales să devii sacru. 

În ceea ce privește energia feminină, aceasta este asociată lunii. În sensul că acele calități ale lunii, cu faze, cicluri, văzute sau nevăzute, acea lumină difuză, rece, dar magnetică, fac parte din tine și din firescul tău feminin. Energia feminină ascunde în ea potențialul de a crea viață. În cel mai amplu sens al cuvântului, dincolo de aspectul reproductiv. 

Este energia creației, în cea mai pură formă a ei. Esența femininului stă în puterea de hrănire, de receptivitate, creație, compasiune, intuiție, senzualitate, mister, regenerare și iubire, dincolo de orice condiționări mentale sau sociale. Vestea bună este că aceste calități se trag în sus (sau în jos) una pe cealaltă. Deci ori există toate odată, ori nu există deloc.  

Atunci când femeia își iese din aceste calității – sau din una dintre ele – sau nu le dezvoltă pur și simplu, Universul va face tot ce îi stă în putință să echilibreze acest principiu de Yin și Yang. Adică îi va scoate în cale bărbați cu calități Yin, dacă ea, femeia, nu le-a dezvoltat. 

Totul în lumea asta funcționează într-un echilibru perfect, prin principii precum Yin și Yang, Shiva și Shakti, Adam și Eva, sau cum mai vrei tu să îi spui dualității. Desigur, e și partea ideală în care cineva a atins echilibrul perfect al acestor dualități și le-a neutralizat în așa fel încât să nu mai apară, dar mă îndoiesc sincer că citeste asta sau că are acces la net acolo unde e 🙂

Workshop de feminitate conștientă

Nu am pretenția sau așteptarea că vei atinge sacralitatea în trei ore de eveniment 🙂 Dar am speranța că vei primi a-ha-uri, că vei înrădăcina mai bine cunoștințele unor legi universale, că vei înțelege principiile magnetului de Yin și Yang din viața ta. De ce se întâmplă niște lucruri, evenimente, de ce atragi anumiți oameni cu anumite calități, de ce în inima ta de femeie stă ascunsă cheia spre iubire și prosperitate. 

Ne vedem, așadar, pe 5 martie, la un workshop eveniment de feminitate conștientă – Sacrul feminin. 

Evenimentul începe la ora 10.00 la One Yoga Studio și durează până aproximativ la ora 13.00. Vom face și destul de multă practică de Yin Yoga, meditație, respirație, mantre și tot ce mai e nevoie pentru a reintra în contact cu energia pură a feminității. 

Găsești mai multe detalii despre eveniment aici, cu mențiunea că locurile sunt limitate, iar înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Să avem o săptămână conștientă 🤍

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *