Skip to content

Corpul fizic, o proiecție a sufletului

corpul fizic

Trăim într-o lume în care oamenii fie se definesc cu corpul fizic, fie merg pe principiul de vrăjeală asistată social în care “nu contează cum arăt”. Realitatea este că fizicul ia forma sufletului, iar experiența anilor de yoga m-a făcut să știu ce fel de om am în față de la prima vedere. Energia nu minte 🙂 

Desigur, sănătatea este cea care contează, nu aspectul. La fel cum conținutul contează mai mult decât ambalajul. Dar, undeva, în plan subtil, cele două sunt strâns legate una de cealaltă și se definesc reciproc.

Identificarea cu corpul fizic

Se întâmplă la majoritatea oamenilor, în anumite perioade din viață, dacă nu toată viața. Sunt oamenii cărora le e frică de moarte sau de bătrânețe, așa că “pompează” în imaginea fizică sfidând la un moment dat ridicolul. Ce nu știu ei e că pe dinăuntru oricum sunt morți demult și, pe deasupra, au și îmbătrânit degeaba. Nu, nu sunt răutăcioasă. Doar că observ că pentru unele ființe singura monedă de schimb este fizicul și aparența, nu esența sufletului. 

Vedem astfel de oameni pe peste tot pe Facebook sau Insta, cerșind like-uri și validare de la oameni pe care nici măcar nu îi cunosc sau nu contează pentru ei. La polul opus sunt cei aparent neglijenți cu corpul fizic, care o ard într-o hipstereală spirituală, și ei, la rândul lor, cerșind atenție prin excepționalitatea neglijenței. Pentru că sunt “altfel”. Nu sunt.

Nu, corpul nu te definește. Sau, cel puțin, nu în cheia socială în care vezi tu lucrurile. În schimb, va lămuri un interlocutor deschis la minte pe cine are în față. Un corp artificial (lucrat chimic sau chirurgical), este, de cele mai multe ori, extensia unei persoane artificiale, false, orientată spre exterior, pentru că nu știe exact ce e în interior. Un corp masiv este extensia unei persoane intruzive, care vrea să ocupe mai mult spațiu, pentru că nu știe să o facă altfel. Un corp slăbit este extensia unui caracter slab, care a cedat puterea în exterior, altor persoane sau valori care nu îi aparțin. 

Evident că sunt și excepții, dar tocmai din acest motiv li se spune excepții. Sunt foarte rare 🙂 Iar “excepțiile” despre care vorbesc au, de cele mai multe ori, o cauză medicală, care și ea, este o extensie a sufletului, a energiei. 

Cauzele subtile ale bolilor

Sunt prea multe ca să stăm să le înșirăm aici. Este bine să înțelegi, totuși, că fiecare afecțiune fizică are la bază o cauză subtilă. Și, nu, nu e filozofie. Poți să îi dai tu cu o tonă de tratamente, medicamente și terapii. Dacă nu înțelegi că o defecțiune tehnică din interior a cauzat toate astea, boala va reveni, într-o formă sau alta. Sufletul este atât de profund avariat, încât a început să dea semnale de alarmă pentru salvarea lui. O afecțiune fizică te va forța să te oprești din ceea ce faci și să te uiți în interior. Că doar așa înțelegi. 

Totul se reduce la salvarea sufletului. Crede-mă că dacă ai decide într-o zi să asculți acea chemare interioară, să îți asculți sufletul, toate problemele tale ar dispărea ca prin minune. De altfel, așa apar acele “vindecări miraculoase”. Prin ascultarea vocii interioare

Schimbarea începe din interior

Și mă refer inclusiv la felul în care arată și se simte corpul fizic. Odată ce ai început lucrul cu tine, vei vedea modificări inclusiv în constituția fizică și fizionomie. Ceea ce ești pe interior se va reflecta la exterior. Ca printr-o prismă prin care ești capabil sau nu să reflecți tot spectrul de culori. 

Evident, că această schimbare se produce în timp, nu de pe o zi pe alta. Evident că vor mai fi și “căderi” și tendința de a te întoarce la vechiul tipar. Dar, odată ce ai intrat pe drumul ăsta, nu poți decât să mergi mai departe.  

În lucrul cu Sinele, e posibil să fie momente în care te simți și mai slăbit, în care vrei să dormi sau să plângi sau să te duci în pădure să te ascunzi sub o piatră. Și acestea sunt normale și au doar un caracter temporar, până înțelegi ce se întâmplă, de fapt, cu tine. Vor fi și zile în care corpul refuză să mai coopereze. E bine să înțelegi că schimbarea profilului energetic consumă destul de mult “curent”, așa că atunci când corpul fizic are nevoie de o pauză, e bine să i-o dai. Vei vedea că, în scurt timp, vei ajunge la armonie, în toate planurile.

De aceea se spune să îți asculți corpul. De multe ori, e mai înțelept decât tine.

Hrana subtilă

Știi că există acea expresie “ești ceea ce mânânci”. Nu se referă neapărat la hrana fizică, ar fi ciudat să fim cu toții niște legume 🙂 Se referă la ceea ce ingerezi în plan subtil: violență, toxicitate, furie sau minciuni. Mintea va crede întotdeauna ceea ce îi spui, așa că este indicat să o hrănești cu speranță, iubire, adevăr și integritate. Pentru că ceea ce îți este hrană pentru minte, va deveni combustibil pentru corp. 

Nu poți să te plângi de corpul tău și de circumstanțele vieții tale, și, în același timp, să trăiești într-un mediu toxic. Interior sau exterior, nu contează. Mintea nu face diferența.

Cu cât vei înțelege mai repede aceste cauzalități, cu atât se va scurta timpul de vindecare. Dacă vrei să te vindeci, desigur 🙂

Namaste!

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *